Je to takto ve společnosti normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
8.6.25 10:44
@Anonymní píše: Více

Nemusíš být vysokovýřečný, to prakticky nikdy nejsou všichni v jakékoliv skupině lidí. Ale je důležité se nějak zapojovat, snažit se přizpůsobit, nečekat jen co ostatní. Navíc každý je jiný, někdo má větší empatii, někdo menší. Já myslím, že nějakou mám, i se snažím komunikovat s lidmi, co jsou stranou, ale někdy je to opravdu boj s větrnými mlýny. Pokud dotyčného pozvu párkrát, ať jde s námi na oběd, nebo na nějakou akci, on párkrát jde, ale vždy jen na pozvání, nikdy neprojeví sám aktivitu nebo něco nenavrhne, tak to časem vyhodnotím tak, že nemá zájem. Není ani v mých silách pořád někoho nahánět. Ale chápu, že někdy projevit aktivitu není snadné, ve skupině mívají slovo spíš ty aktivní extroverti, za kterými ostatní jdou. Ale je důležité se nějak snažit. Navíc každá skupina je jiná, lidé v ní jsou různí, do některé skupiny je snažší se dostat, do některé ne. Ale vsadím se, že i kolem tebe jsou nějací lidé, co třeba do té skupiny nepatří, a bylo by snazší se skamarádit s nimi než se skupinou extrovertů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.25 11:35

Nikdy jsem se nesnažila „dostat do party“.
Jo, někdy na škole byly party kdy jsem si říkala, že bych v nich ráda byla, ale to prostě není ničí právo být někam přijat. A už vůbec není povinností party sondovat a starat se kdo by se rád přidal a podnikat aktivní kroky udělat to lehčí pro někoho kdo navíc absolutně neodpovídá dynamice stávající skupiny.
Ne nadarmo se říká vrána k vráně. Ani za tím nemusí být zlomyslná snaha kohokoliv vyloučit.
Stejně jako ve vztahu, to přijetí musí být prostě organické a oboustranné a nedá se to nijak vynutit. Že ty to máš téžké protože A, B,C je smůla, ale žádná práva na společenské vazby ti tím nevznikají.

• Citovat
  • Upravit
76188
8.6.25 11:48

Skutečný introvert se ve chvíli, kdy se ho bude snažit mezi sebe vtáhnout skupina rozjuchaných extrovertů, akorát tak otráví, protože nejlíp se cítí sám se sebou, případně s několika málo vybranými nejbližšími.
Pokud někdo po zapadnutí do podobné party touží, není to introvert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6339
8.6.25 11:53

Si v terapii? Vyhladaj ju, potrebujes ju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.25 07:05
@Svetluska55 píše: Více

Tak to máme stejně. Také nevyhledávám velké skupinové akce, zejména, když nevím co mě tam čeká. Takže třeba plné divadlo mi nevadí, ale na rockový koncert by mě nedostali. Dlouho mi trvalo, než jsem si uvědomila, že fakt není blbé jet sama na dovolenou, jít sama do kavárny, restaurace, na výlet, kamkoliv. A pořád se mě někdo ptá - A to ti nevadí, jít tam sama? Ne, opravdu mi to nevadí, naopak. S kamarádkou jdu ráda na hodinku na kafe, ale trávit s ní týden dovolené, to bych nedala.

• Citovat
  • Upravit
Birgitka
9.6.25 07:30

Nepotřebuji extrovert. Extroverti mi lezou na nervy.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
9.6.25 11:43

Takový teambuilding v nové praci, kde člověk nikoho nezná, to je výzva! :mrgreen:
Ale i to zvládnu, jen se mi to teda dost naboura do komfortní zóny. Ale nesedím v koutku a nečekám, až me vezmou do party, ale snažím se nejak zapojit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová