Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes je situace poněkud jiná než dříve a ano, krádeže psů jsou bohužel reálným rizikem, zvláště u určitých plemen a u štěňat. Labrador je velmi oblíbené plemeno, a právě proto se stává častým terčem zlodějů. Půlroční štěně je navíc malé a zranitelné. Volný přístup: Pes, který je volně na zahradě a není pod dohledem, je pro zloděje snadným cílem. Stačí chvilka nepozornosti, nebo pro někoho příležitostně otevřená branka či plot.
* Psychika psa: Kromě rizika krádeže je důležité myslet i na psychiku psa.
Já bych to teda u půlročního štěněte labradora rozhodně neriskovala, protože ano, v dne si době se ze zahrad bohužel kradou i některá oblíbená plemena. Svoje feny venku mívám, i když zrovna doma nikdo není, ale zaprvé jsou to ovčáci a ne zrovna všeobecně oblíbení, zadruhé více psů se krade hůř než jeden a zatřetí jsou to naprosté hlídací saně, dovnitř nepustí ani známé, pokud je já, můj muž nebo moje babička nevezmeme dovnitř. Ale být ve tvé situaci, tak si to nelajznu.
My venku necháváme, ale je to plemeno, které je poměrně ostré ![]()
Takže se nebojíme.
Někde bohužel jo. My necháváme psa na zahradě od mala, když jsme pryč. Máme 2 m betonové ploty nebo dřevěné ploty. Není k nám vidět.
Ty ji raději nenechávej.
Kradou, nenechávala bych, až vyroste a bude vycvičena tak klidně, ale půlroční štěně viditelně čistokrevného psa bych nenechala na zahradě ani omylem
Půlroční fenku labradora bych na zahradě opravdu samotnou nenechávala. Pořád je to prcek, navíc atraktivní plemeno + plemeno, které je opravdu přátelské a nechá se „dobrovolně“ ukrást.
Fenu atraktivního plemene, které se bez PP na bazošu prodává ve velkým, bych venku samotnou určitě nenechala:/
Edit: překlep
I kdyby je lidi nekradli (že se to děje, tak to se dozvídám prvně), tak bych psa takto na zahradně nenechal. Až bude pryč, bude pozdě.
@sobospaly vždy jsme měli psa na zahradě, proto mi to přišlo normální a nikdy s tím psi neměli problém.
Bohužel o labroše je zájem, navíc hravé milé přátelské štěně.. ne, nenechávat, fakt radši ne…
leda udělat na zahradě ještě samostatně oplocený výběh s boudou, který nebude přístupný z ulice.. nemyslím kotec, myslím nechat štěndu kousek zahrady, když bude v létě pěkně a teplo, ale zabezpečit, zamknout…
@Lucy75 normálně je na zahradě za domem, z ulice tam není vidět. Když jsme doma, je tam sama.
@Anonymní píše: Více
ale může doběhnout k přednímu plotu-brance, ne? o to jde…
pro psy za plot se teda obvykle neskáče, ale na druhé straně krádež psa fakt vyloučit nejde, zvláště u štěňat… záleží i na lokalitě, případně zda máte kamery, dát třeba na plot hlášku, že objekt je střežen kamerovým systémem.. no, pořádně to zvažte…
Máme půlroční fenku labradora, když jsme v práci, je doma, ale je na ní vidět, že by chtěla být raději venku. Dala bych ji ven, ale okolí mě od toho odrazuje, že se fenky kradou. Je opravdu takový hazard nechat fenku samotnou na zahradě, kradou se fenky?
Když jsem byla malá, měli jsme vždy psy na zahradě a nikdy se žádný neztratil.