Je tu někdo z Německa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2210
3.4.06 23:41

Lovely: ahoj!
A kde vo Svajciarsku?

Nas to totiz bude o par mesiacov cakat :lol:
Mam kopec otazok ::-):

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
4.4.06 05:01

K tomu, aby clovek nemusel v CR platit pojisteni, se preci nemusi vzdavat trvaleho pobytu!!! Ja byt Vami, tak trvaly pobyt se pokusim v CR zachovat. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
4.4.06 23:02

Languska!
U Bodensee,pobliz Konstanz,kdyz tak jsi najdi na mapa Triboltingen u Ermatingen
Lindusa!
Ja jsem tu nejdrive oficielne pracovala a bydlela tady,tady jsem si pojisteni musela platit,protoze by mi nevystavili povoleni k pobytu a v Cechach mi ho nechteli zrusit,az mi ta mila pani na pojistovne rekla,ze si musim odhlasit bydliste v Cechach a potom mi ho muzou zrusit.
Ja mam stale Cesky pas a adressu v Cechach,jenom nemam obcanku.Ale prihlasit pobyt muzes kdykoliv kdybys ses chtela vratit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
4.4.06 23:11

Lovely: My budeme v Zurichu :lol:
Mozem sa Ta opytat: Ake si mala zamestnanie vo Svajciarsku?
Ja tam mam pracu istu (na univerzite), ale manzel si bude musiet najst a netusime ako tazko je ziskat pracovno povolenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
4.4.06 23:17

Ja delala za barem a potom jsem si otevrela vlastni,tenkrat jeste povoleni davali bez problemu.
Ale jestli jdes pracovat jako profesor na Uni,tak to mate v pohode,to spada pod vyjimku a povoleni dostanete bez problemu.
Jinak do Zürich to mam 35 minut,mela bych tam nastoupit na skolu v srpnu a taky do prace na Reha Kliniku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
4.4.06 23:26

Lovely: Blahozelam ku baru ::-):
Profesorka sice este nebudem, ale vynimku dostanem :lol:
Skor sa bojim o manzela, ci on dostane povolenie (je informatik).
V Zurichu budeme asi od leta, takze sa tam mozno stretneme :lol:
Vidim (podla metriku), ze si tiez snazilka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
4.4.06 23:47

Ahoj Terko,

jsem take v Nemecku (ale casto jezdim domu), manzel je Nemec a mame dvojcatka - kluky. Ti jsou ze zkumavky a tak jsem se chtela zeptat, jak s tim tady bojujes, ja jsem to stihla jeste doma :)
Bydlim take daleko - u Augsburgu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
5.4.06 00:08

Renda: ahoj!
Vitaj u nas :lol:
Blahozelam ku dvojcatam ::-):
Tvoju otazku (ak bola na mna) som nepochopila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
5.4.06 14:26

Laguska!
Jako informatik v kantonu Zürich to take neni problem,jinak si to muzes najit na internetu Bundesamt für Migration,pod aufenthalts Bewilligung,ty budes spadat pod C1 a manzel pod L.Jinak kdyz budes neco potrebovat,tak se klidne ptej.Jinak moje mama je ze Slovenska :wink:
Jo a k ty snazilce,ja mam deti dve,jedno u me a jedno u ex manzela a ted s pritelem se snazime,bohuzel to jde pouze IVF cestou.Jedno mam za sebou a ted se pripravuji na druhe,tak doufam ze dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
5.4.06 14:30

Holky, jeste ze se vracim k te pojistce v CR… Nemusite ji vylozene rusit, staci prave jen prerusit nebo pozastavit nebo jak to nazvat. Neni v tom asi nic moc rozdil, ale jeden preci jen ano a to ten, ze clovek prave nemusi rusit trvaly pobyt v CR. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
5.4.06 14:30

Renda!
To jsi se ptala me?
Ja dojizdim do CAR v Cechach,Je to prakticky pobocka CARu ze Svycarska.
Jinak gratuluji k dvojcatkum,to ja bych taky rada :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
5.4.06 14:33

Linduso!
To jsem zkousela nejprve,prinesla jsem jim vsechny doklady o pobytu a pojisteni,ty na pobocce mi to vzali a za 3 tydny volali ze sekretariatu,ze to takhle nejde a ze to neuznavaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
6.4.06 18:57

To se strasne divim, me to takto udelali bez problemu a to jsem jim nenesla ani zadny doklad o pojisteni, ze jim ho pry dolozim az prijedu zpet. Ale chapu, ze co clovek, to jiny nazor, tohle mi v CR strasne vadi, ze na jednom uradu reknou tohle a na druhem zase tohle a clovek pak nevi, co ma vlastne udelat… Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.4.06 00:11

Ahoj holky,
chvilku mi to trvalo, než jsem si vzpomněla, že bych se mohla kouknout, co je zde nového :lol: .
Já jsem se na ten boj o mimčo ptala původně Terky80, ale samozřejmě se vztahuje na všechny bojovnice :wink: .
Lovely, s tím dojížděním je to logické, právě mě docela překvapilo, že by se do toho někdo pouštěl „venku“ (hlavně kvůli nepoměru cen). Jezdíš do Plzně?
A dvojčátka Ti moc přeji, je to vážně fajn :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
13.4.06 15:49

Rendo!
Ja dojizdim do Plzne,IVF Institut Dr.Zecha,u nas to stoji mezi 10-12 tisici Franku a pojistovna neplati nic.
Ty se chystas taky na IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová