Je v pohodě mít náladu pod psa?

Anonymní
23.7.23 01:12

Je v pohodě mít náladu pod psa?

Dobrý večer všem. Nemůžu spát a nějak se nechci sama utápět ve vlastních myšlenkách. Nesnáším svou práci, stylem, že jen z toho, že tam v pondělí musím je mi hrozně. Je to hodně stresová pozice, na kterou jsem původně ani neměla jít a já se bojím říct, že to nedávám.
Do toho mám pocit, že se přítel chová hezky a pritulne, jen když chce on. Chodíme spolu necelý rok a teď u mě neoficiálně už tak měsíc bydlí - spoustu jídla + bydlení platím já. Samozřejmě, že co se práce týče, zeptá se, jestli nechci pomoct, ale je mi to tak nějak blbé, ať jde zehlit, nebo vařit. Překvapení, ani nějakou drobnost, květinu nedostávám, i když se snažím a myslím, že jsem ve všech rovinách v pohodě (často i ustupuji od svého). Naposledy mě vzal na rande na konci března. Dovolenou plánoval on, jeli jsme ji 50:50, ale bylo to místo, které on chtel videt. Já mám svůj sen - západ Ameriky, národní parky a tak. Chtěla jsem to s nim uskutečnit. A on mi dnes řekl, zda bych si místo toho neměla raději udělat novou kuchyň (myčka občas zlobí a kuchyň, ač 8 let stará, můj byt je novostavba, tak není úplně nejkvalitnější - ale nic strašného). Jsem nějak frustrovaná ze všeho, necítím se vůbec dobře …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
23.7.23 01:16

Ozvi se hned ze startu. Minimálně s přítelem. Jasná pravidla ohledně placení, jinak si zvykne a bude hůř :think: novostavba a nekvalitní? Zajímavé. Měla jsem za to, že je to záruka lepšího bydlení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.23 01:20
@martina.se píše:
Ozvi se hned ze startu. Minimálně s přítelem. Jasná pravidla ohledně placení, jinak si zvykne a bude hůř :think: novostavba a nekvalitní? Zajímavé. Měla jsem za to, že je to záruka lepšího bydlení :think:

Rozhodně to není záruka ničeho. :D Naopak, jak to jedou developeři ve velkém, není to nic světoborného.

K příteli … já nechci vyznít, jako kdybych si stěžovala. Miluju ho. Trochu se ale bojím, že on mě ne tolik, jako já jeho. Jinak by přeci alespoň občas něco pro mě udělal, no ne?

• Citovat
  • Upravit
72725
23.7.23 01:33
@Anonymní píše:
Rozhodně to není záruka ničeho. :D Naopak, jak to jedou developeři ve velkém, není to nic světoborného.K příteli … já nechci vyznít, jako kdybych si stěžovala. Miluju ho. Trochu se ale bojím, že on mě ne tolik, jako já jeho. Jinak by přeci alespoň občas něco pro mě udělal, no ne?

Tak jako ok, zase tolik zkušeností nemám. Pokud chceš něco vyměnit, vymen. Ale ty sama. Ne že on to vymyslí a šup. A jako klidně si postěžuj. Hlavně si ale přečti zdejší diskuze, kdy baba hradí vše a pán se veze. A až přestaneš hradit, tak najednou pan bude nespokojený atd :think: nastav pravidla hned na začátku, jinak to nebude dobrý. Kdyby totiž měl zájem, tak už to řešil sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.7.23 01:53

Tak co se týká domácích prací, tak by měli fungovat oba. Chápu, žehlení asi není úplně chlapská práce, ale tak místo toho může třeba vysát a vytřít. Je to na domluvě.
Dovolenou bych plánovala tak nějak spolu, aby se líbila oboum a užili si to..
A ta práce.. Možná že tě to stresuje kvůli těm věcem okolo, tak to tak vnímas.. Zkusila bych si říct, že vše bude v pořádku, zvládnu to, nic se neděje.. Někdy si přes ostatní problémy milujeme černé scénáře a přitom to nemusí být úplně hrozné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.23 04:49

Mohla bys nějak víc rozepsat tu práci? Píšeš, že je hodně stresová - o co přesně jde, když to zkusíš pojmenovat? Úkoly, se kterýma si nevíš rady, příliš úkolů v jeden čas, blbej šéf, kolegové…?

Měla jsem jednu práci, ze které jsem vyloženě utekla po dvou měsících zkušebky - po rázné promluvě manžela, že už mě nezvládne vidět každou neděli brečet. Jednalo se o velmi soutěživý kolektiv, kde dýky do zad byly na denním pořádku. Ještě navíc jsem velmi ambiciózní a kariéra mě naplňuje, tak mě dost žralo, že tam nejde až tak o znalosti a schopnosti, jako o politikaření. Moje nejlepší kariérní rozhodnutí odtud odejít.

Neříkám tím (obzvlášť bez více informací o tvé situaci), že odchod je jedinou cestou; ale jsou situace, ve kterých je cestou správnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
23.7.23 06:43

Neustupuj přítelovi. To je cesta do pekel. Zdravě si prosazuj i svoje plány. To za prvé. Za druhé ho nenechej lenošit a zapoj ho víc do domácnosti. Vzpamatuj se, nežijeme v 19.stoleti, jen ať ti s něčím pomůže, je to úplně normální. Jakmile ho teď naučíš, že nemusí nic, zvykne si na to a budeš na všechno sama. A později bude mnohem těžší ho na to naučit. Myslíš si, že tě moc nemiluje? Tak ho právě teď začni prověřovat - tím, že po nem něco budeš chtít, že nebude jenom po jeho, že se budou realizovat i tvoje sny atd. Pokud tě opravdu miluje, dohodnete se a ty budeš víc spokojená. Když po něm nic nechceš, ve všem mu vyhovujes- pak je to snadné, máte pohodový vztah - ale jen na oko. Pravý vztah prověří až první velké překážky a nepříjemnosti. Tak se toho neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.7.23 07:25
@Anonymní píše:
Rozhodně to není záruka ničeho. :D Naopak, jak to jedou developeři ve velkém, není to nic světoborného.K příteli … já nechci vyznít, jako kdybych si stěžovala. Miluju ho. Trochu se ale bojím, že on mě ne tolik, jako já jeho. Jinak by přeci alespoň občas něco pro mě udělal, no ne?

Ty vaříš, on aspoň sklidí nádobí. Nebo doveze nákup. Poskládá prádlo. Zapne pračku, aby doprala v rozumnou dobu…umyje auto, zajde do servisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
23.7.23 07:39
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem. Nemůžu spát a nějak se nechci sama utápět ve vlastních myšlenkách. Nesnáším svou práci, stylem, že jen z toho, že tam v pondělí musím je mi hrozně. Je to hodně stresová pozice, na kterou jsem původně ani neměla jít a já se bojím říct, že to nedávám.
Do toho mám pocit, že se přítel chová hezky a pritulne, jen když chce on. Chodíme spolu necelý rok a teď u mě neoficiálně už tak měsíc bydlí - spoustu jídla + bydlení platím já. Samozřejmě, že co se práce týče, zeptá se, jestli nechci pomoct, ale je mi to tak nějak blbé, ať jde zehlit, nebo vařit. Překvapení, ani nějakou drobnost, květinu nedostávám, i když se snažím a myslím, že jsem ve všech rovinách v pohodě (často i ustupuji od svého). Naposledy mě vzal na rande na konci března. Dovolenou plánoval on, jeli jsme ji 50:50, ale bylo to místo, které on chtel videt. Já mám svůj sen - západ Ameriky, národní parky a tak. Chtěla jsem to s nim uskutečnit. A on mi dnes řekl, zda bych si místo toho neměla raději udělat novou kuchyň (myčka občas zlobí a kuchyň, ač 8 let stará, můj byt je novostavba, tak není úplně nejkvalitnější - ale nic strašného). Jsem nějak frustrovaná ze všeho, necítím se vůbec dobře …

S prací toho asi moc neuděláš, ale příťu zapoj finančně aspoň pade na pade. Stejný režim, jako na dovolené. Protože tohle by se mu hodilo, aby platil jen sem tam něco a rozhodoval o všem. Tak to ne. :palec:

8 let starou linku bych opravdu nevyměňovala. Ale nevhodného příťu klidně jo. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
23.7.23 08:40

Je ochotný se zapojit, tak ho zapoj. Není žádná ostuda, že chlap uvaří, uklidí atd. Jednou jsem slyšela super větu. Chlap a sice dvě koule, ale ani jedna neni křišťálová. Takže když něco chceš musíš mu to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
23.7.23 08:55

Chlap, co jede 50/50 a k tomu se nechá obskakovat, obsluhovat, a žije v tvém byte? Poslala bych ho někam. Vas vztah rozhodne není 50/50. A on je pekne vyčůraný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.23 21:04

Odešel ven se psem a mně to nedalo. Koukla jsem se jen do historie vyhledávání a všude měl svou ex. Tu, o které básnil. Jako poslední vyhledávanou.

• Citovat
  • Upravit
1334
25.7.23 11:30

Za tvé stávající situace je úplně normální pociťovat nespokojenost. Na houby v práci i doma. Kdo by z toho měl radost? V pohodě to ale zdaleka není. Práci potřebuješ. Změnit ji, to bude běh na delší trať. Podmínky spolubydlení s přítelem se mohou vyřešit podstatně rychleji. Prostě to tak dál nepůjde, abys do společné domácnosti dala víc peněz, energie, času a práce. Velice bych ubrala na výdajích. Jednoduchá levná večeře. Problém? Ok, tak to příště uvař ty. A suroviny ať si koupí. Žádné zásoby bych doma nedělala. Ty nemáš doma pivo? Tvůj problém. Řeknu ti, co bydlím sama, hospodaří se mi mnohem líp. Žila jsem po rozvodu s přítelem nějaký čas, byl proti mně mnohem bohatší a víš co? Neuvěříš. Já na něj ve všech směrech doplácela. Myslela jsem, že si budeme rozumět. Svoje bydlení, uklizené, zabezpečené, měl pěkně stranou, žilo se u mně a stylem, ona musí být ráda, že mě tady má. Neměla jsem volný večer pro knížku. Bylo mi vytýkáno, že se často vídám s dětmi. Že mám svoje koníčky. Že ohřívám jídlo. Za půlku nájmu mít doma něco jako denně návštěvu…děkuju pěkně. Jediná zkušenost se spolubydlení po rozvodu mě utvrdila v tom, že je mi opravdu líp samotné. K čemu spolubydlení za každou cenu? Aby v práci viděli, že pro mě jezdí cenově vysoko hodnoceným autem? Směšný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.7.23 12:53
@EEKK píše:
Za tvé stávající situace je úplně normální pociťovat nespokojenost. Na houby v práci i doma. Kdo by z toho měl radost? V pohodě to ale zdaleka není. Práci potřebuješ. Změnit ji, to bude běh na delší trať. Podmínky spolubydlení s přítelem se mohou vyřešit podstatně rychleji. Prostě to tak dál nepůjde, abys do společné domácnosti dala víc peněz, energie, času a práce. Velice bych ubrala na výdajích. Jednoduchá levná večeře. Problém? Ok, tak to příště uvař ty. A suroviny ať si koupí. Žádné zásoby bych doma nedělala. Ty nemáš doma pivo? Tvůj problém. Řeknu ti, co bydlím sama, hospodaří se mi mnohem líp. Žila jsem po rozvodu s přítelem nějaký čas, byl proti mně mnohem bohatší a víš co? Neuvěříš. Já na něj ve všech směrech doplácela. Myslela jsem, že si budeme rozumět. Svoje bydlení, uklizené, zabezpečené, měl pěkně stranou, žilo se u mně a stylem, ona musí být ráda, že mě tady má. Neměla jsem volný večer pro knížku. Bylo mi vytýkáno, že se často vídám s dětmi. Že mám svoje koníčky. Že ohřívám jídlo. Za půlku nájmu mít doma něco jako denně návštěvu…děkuju pěkně. Jediná zkušenost se spolubydlení po rozvodu mě utvrdila v tom, že je mi opravdu líp samotné. K čemu spolubydlení za každou cenu? Aby v práci viděli, že pro mě jezdí cenově vysoko hodnoceným autem? Směšný.

Souhlasím, někdy je bydlet sama opravdu líp. Já si mohu rozhodnout co si koupim, co ne, kolik si dám měsíčně na stranu. Můj nynější přítel má taky „dost“ peněz. Tolik, že jejich vidina způsobí útratu ze začátku a týden před výplatou mě žádá o půjčku. Kolikrát už jsem říkala, že je potřeba udělat rozpočet. Ale prostě pro chlapa to je asi pod úroveň, vzít si sešit a udělat si plán.
Pěkně fifty fifty. Zda se mi ze poslední dobou si muži zvykli že je ženský zachraňují a někdy i živí. Vždycky to bylo naopak. Oni po nás taky chtějí mít navareno, uklizeno… Tak ať je ten středověký model rodiny zachovaný. At teda vydelavaji a starají se o své partnerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
25.7.23 13:04

Zábal šulínovi raneček a pápá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie