Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Imamother píše:
@valetynaKoukala jsem, že tyhle zájezdy stojí cca 1200 za jediný den, přitom za 2 tis. bys tam mohla být týden a ještě letecky
Fakt? Vím, že lidi, co se vyznají, s letenkama kouzlí. Ale takhle?
V Chorvatsku v kempech jsou na sprchy na pláži, aby ses osprchovala od slané vody a potom různě po kempu sprchy a záchody pro hygienu lidí, co bydlí třeba ve stanech, takže z tohohle hlediska je to bez problému
. Jinak jestli je to tvůj sen, tak jeď. Kolegyně takhle na jeden den byla a byla nadšená. Já jsem vždycky umlácená z cesty, takže bych hned zpátky nejela ani omylem.
@valetyna píše:
Prave ze nikdy, a je to muj sen
Tak si ho splň. ![]()
@valetyna Pravděpodobně koukáš jen na zájezdy, kdo umí, ten najde - stačí si koupit letenku v akci a šikovně najít vhodný hostel. Zrovna v Itálii jsou hostely i kempy na každém rohu.
Samozřejmě stravování vlastní, ale něco jíš i doma, takže cenově by tě to vyšlo stejně. Hádám, že do restaurací bys nechodila, to je jasné. Vím o čem mluvím, jezdila jsem jako studentka hodně.
Lidi ani nevite jak jsem natesena
ale chci aby se mnou jela kamaradka sama bych se bala a asi si to ani poradne neuzila ![]()
@valetyna píše:
nad tim jsem take premyslela, to si bude muset zjistit az budu kupovat ten voucher asi
Mě by zajímalo, jestli se tam dá koupit někde jídlo, jestli se tam dá půjčit plážové vybavení a jestli se dá někde schovat, kdyby pršelo. Plus samozřejmě, jak to tam je s WC a sprchou, jestli jsou přímo na pláži, nebo jestli cestovka má zajištěné zázemí v nějakém kempu.
@Bábrdl píše:
Podle mě nijak. Ale na plážích bývají sprchy a wc. Autobus tam obvykle nezůstává, ti řidiči v něm spí někde stranou.
Byla jsem v Itálii na 5 různých místech a ani na jednom nebyly na pláži záchody.
Na jednom byly studené sprchy, ale patřily k jednomu ubytovacímu zařízení a dost to hlídal tamní personál.
Právě na tom jednom místě jsem viděla, že tam stál autobus a lidi tam celý den chodili ![]()
@Imamother píše:
@valetyna Pravděpodobně koukáš jen na zájezdy, kdo umí, ten najde - stačí si koupit letenku v akci a šikovně najít vhodný hostel. Zrovna v Itálii jsou hostely i kempy na každém rohu.Samozřejmě stravování vlastní, ale něco jíš i doma, takže cenově by tě to vyšlo stejně. Hádám, že do restaurací bys nechodila, to je jasné. Vím o čem mluvím, jezdila jsem jako studentka hodně.
ja mam takhle jet strach, nikdy nevis co se muze pokazit, nenajdes zadny hostel nic, anebo podobne… takhle je to aspon na jistoo
Sehnala bych si levnou dopravu, vzala si stan a užila si za stejné peníze více dní
Z téhle „dovolené“ bych byla já osobně akorát vyřízená, vypadnout po x hodinách z autobusu, dělat juchů na pláži a pak zase do autobusu, to teda fakt neni pro mě.
@Bábrdl To není žádná zázračná cena, takhle jsme lítali po Evropě pořád http://www.jaknaletenky.cz/…y-598kc.html
@Imamother píše:
@valetyna Pravděpodobně koukáš jen na zájezdy, kdo umí, ten najde - stačí si koupit letenku v akci a šikovně najít vhodný hostel. Zrovna v Itálii jsou hostely i kempy na každém rohu.Samozřejmě stravování vlastní, ale něco jíš i doma, takže cenově by tě to vyšlo stejně. Hádám, že do restaurací bys nechodila, to je jasné. Vím o čem mluvím, jezdila jsem jako studentka hodně.
Jenže si připočti k takové letence ještě letištní poplatky a cenu za ubytování - byť v kempu nebo hostelu. Plus teda dopravu do něj a zpět na letiště. (Teď začíná hlavní sezóna a ceny jsou opravdu hodně vysoko). Za 2 tis nedáš letecky ani jeden den, natož týden. ![]()
@valetyna Prosím tě, tak snad si ten hostel můžeš předem zabookovat, ne? ![]()
@Agneth píše:
Jenže si připočti k takové letence ještě letištní poplatky a cenu za ubytování - byť v kempu nebo hostelu. Plus teda dopravu do něj a zpět na letiště. (Teď začíná hlavní sezóna a ceny jsou opravdu hodně vysoko). Za 2 tis nedáš letecky ani jeden den, natož týden.
Jako studenti jsme spali pod širákem v zátoce
A dá. Asi moc nelítáš.
@Imamother píše:
@Bábrdl To není žádná zázračná cena, takhle jsme lítali po Evropě pořád http://www.jaknaletenky.cz/…y-598kc.html
tady mas termin rijen listopad, studuji a tento rok maturuji takze si nemohu dovolit volno ![]()
@Agneth píše:
Jenže si připočti k takové letence ještě letištní poplatky a cenu za ubytování - byť v kempu nebo hostelu. Plus teda dopravu do něj a zpět na letiště. (Teď začíná hlavní sezóna a ceny jsou opravdu hodně vysoko). Za 2 tis nedáš letecky ani jeden den, natož týden.
Letištní poplatky?? Dnes se cena letenek udává včetně všeho, ze zákona. Jestli myslíš palivové příplatky. Jinak hotel stojí cca 6-8 euro na noc. Na letiště jsme jezdili MHD.
@valetyna Já ti to nedávala jako příklad letenky, kterou můžeš využít, ale jako příklad ceny, za kterou se dá letenka sehnat
Ale rozhodnutí je samozřejmě na tobě, já už bych dnes české cestovce nedala ani korunu, bohužel. Předražené a nulový přístup ke klientovi. Ještě tak ty německé za něco stojí.