Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@valetyna píše:
prosimte a co vsechno si si vzala sebou?mam za to ze moc toho nepotrebujes na jeden den
Jenom osušku, plavky, hyg. potřeby a peníze. Na pláži jsme si koupily pizzu, zmrzku, pití,.. Stihly jsme koupit i malé suvenýrky ![]()
@ivusiscka1 píše:
Jenom osušku, plavky, hyg. potřeby a peníze. Na pláži jsme si koupily pizzu, zmrzku, pití,.. Stihly jsme koupit i malé suvenýrky
parada
![]()
@Agneth Jezdíme v říjnu na začátku k moři pravidelně, a nebo úplný konec září.
Mimochodem, ty akce jsou samozřejmě vyložen nárazové, v rámci výprodejů ![]()
Ale nikdo ti nebrání jezdit s cestovkama a autobusama, alespoň zbyde víc místa na nás ![]()
Miláno v květnu https://www.akcnilety.cz/…y-od-170-kc/
Francie květen https://www.akcnilety.cz/…y-od-170-kc/ Červen v Benátkách https://www.cestujlevne.com/…tea-za-27-kc
květen a červen Benátky http://obletsvet.cz/…y-za-274-kc/
https://honzovyletenky.cz/…-akce-9-eur/
atd. červen je snad v pohodě, ale my většinou raději konec září
@valetyna Důležitá je jedna věc. Jak snášíš delší cesty autem/autobusem.
Dobře? Super, jdi do toho. ![]()
Pro mně by to nebylo, ale jak říká, znám holky, co takhle jezdí a pochvalují si to. Ovšem jsou mladší než já ![]()
@Bábrdl píše:
@valetyna Důležitá je jedna věc. Jak snášíš delší cesty autem/autobusem.
Dobře? Super, jdi do toho.Pro mně by to nebylo, ale jak říká, znám holky, co takhle jezdí a pochvalují si to. Ovšem jsou mladší než já
kdyz jsem byla mala tak jsem to nesnasela bylo spatne jenom kdyz jsme jeli 20 kilaku
ale ted mi je dobre, sama ridim, autobusy snasim… myslim ze bych to dala jen bych byla unavena asi z te cesty, ale to more to vsechno dava do pozadi
![]()
@valetyna píše:
kdyz jsem byla mala tak jsem to nesnasela bylo spatne jenom kdyz jsme jeli 20 kilakuale ted mi je dobre, sama ridim, autobusy snasim… myslim ze bych to dala jen bych byla unavena asi z te cesty, ale to more to vsechno dava do pozadi
![]()
Tak jeď. Je vidět, jak se těšíš.
S sebou si vem to, co ke koupáku + zubní kartáček a pastu a něco na převlečení. nějaký peníz na oběd a večeři v plážové restauraci (když je to jeden den, nemá cenu tahat si jídlo) A pěkně si to užij.
A namaž se!!! ![]()
@Bábrdl píše:
Tak jeď. Je vidět, jak se těšíš.
S sebou si vem to, co ke koupáku + zubní kartáček a pastu a něco na převlečení. nějaký peníz na oběd a večeři v plážové restauraci (když je to jeden den, nemá cenu tahat si jídlo) A pěkně si to užij.A namaž se!!!
děkuji
ano tesim, jen doufam ze s e mnou nekdo pojede, sama se bojim a ani bych si to tak neuzila. jestli to vyjde vlozim sem pak fotku
![]()
@valetyna píše:
děkujiano tesim, jen doufam ze s e mnou nekdo pojede, sama se bojim a ani bych si to tak neuzila. jestli to vyjde vlozim sem pak fotku
![]()
Je to hezký pocit. Dokonce i pro mně, která k moři jezdí vcelku pravideln¨ě. Ta chvíle, kdy vylezeš a ucítíš ten vlhký vzduch a uvidíš to zvláštní světlo, které u moře je. ![]()
@Bábrdl píše:
Je to hezký pocit. Dokonce i pro mně, která k moři jezdí vcelku pravideln¨ě. Ta chvíle, kdy vylezeš a ucítíš ten vlhký vzduch a uvidíš to zvláštní světlo, které u moře je.
jeeeeee to mi nemas rikat ted se tesim jeste mnohem vic
urcite to zazitek bude, kor pro me, me se o tom zdal i sen a bylo to tak krasny nazivo je urcite taky
@valetyna Nezapomeň si do autobusu polštářek a deku (já si brávala do busu takový tenký spacák, který se sbalil do malého balíčku, a netáhlo mi zespoda na nohy - vadí mi klimatizace), a přibalila bych i špunty do uší (může za tebou sedět někdo chrápající)
@zrcadlo píše:
@valetyna Nezapomeň si do autobusu polštářek a deku (já si brávala do busu takový tenký spacák, který se sbalil do malého balíčku, a netáhlo mi zespoda na nohy - vadí mi klimatizace), a přibalila bych i špunty do uší (může za tebou sedět někdo chrápající)
ooo to by me nenapadalo dekuji ![]()
@valetyna píše:
ooo to by me nenapadalo dekuji
Svatá pravda. To se hodí do každého dopravního prostředku a ne všude je mají - deky a špunty. ![]()
@valetyna Známá byla a říkala, že znova by to neabsolvovala. Ale pokud tak toužíš po moři, jela bych.
Podle mě existují i lepší způsoby, jak se levně podívat k moři a nemuset se trmácet celé dva dny autobusem. Co třeba vzít další 3 kamarádky/kamarády, sednou do auta, vzít stan a vyrazit k nejbližšímu moři do Polska. když bude dobrý provoz, můžeš se tam dostat klidně za 5 hodin (z Prahy), průměrně za 6. Když byste si rozdělili náklady na benzín a na ubytování v kempu, vychází mi to cca na 1200 Kč/osoba na 4 noci u moře = doprava + ubytování. A to je podle mě super. Jídlo nakoupíš tam v supermarketu a vyjde tě to nastejno, jako bys jedla doma. Žádné další náklady. Podle mě je Polsko jako takový rychlovka k moři ideální. Ale samozřejmě taky záleží, odkud jsi. Z jihu Moravy by se to asi úplně nevyplatilo…
Ne, ani omylem. To je čiré peklo, budete z toho jedině zničená a navíc pokud to je třeba na severovýchodní pobřeží itálie, tak budete z toho, jak to tam vypadá zklamaná, protože je to placaté a zastavěné ohavnými lacinými hotely.
Jděte na brigádu, pořád ještě nějakou seženete a za tři, čtyři týdny práce si vyděláte nanormální last minute na konci srpna.
A nebo jeďte třeba stopem, spolujízdou nebo tak něco a ubytujte se přes couchsurfing.