Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Menton píše: Více
Já to poslouchám…jedu kalorické tabulky a podle jeho rád bych nezhubla. Něco mi sedí..něco vůbec od něj, v každém případě se to dobře poslouchá.
@Venetia píše: Více
Tak chce si to vzít o každého něco, s rozumem, přizpůsobit životnímu stylu. Ale hrozně se mi líbí, ti plnici koleček, v tom má podle mě pravdu
Pokud si někdo chce hlídat, kolik toho +/- sní, aby měl přehled dobrý, ale žádná demagogie.
Já mám ke každému jídlu zeleninový salát, plus ovoce během dne, ráno vločky, nikdy se mi tam vláknina neukázala na 100%, stejně tak ty proklamované bílkoviny, ani tuky nemám šanci „tabulkově splnit“…
@Qwerty987 píše: Více
A nejde dvouletý zapojit v kuchyni? Moji kluci už se mnou v tomto věku vařili. Takové loupání cibule, česneku je jejich práce. Ale oni jsou klidné děti. Teď roční mi dává taky pohulit. Včera jsem prostě na dnešek uvařila večer. Nebo hodím něco rychle do trouby když spí. Víc s ním nezvládám, ale to už od narození. U nás má malý potravinové alergie takže vařit musím.
Já jedu teď tabulky znovu a to větší množství bílkovin mi teda pomáhá opravdu hodně. Jen to chystání jídla je boj. Každopádně kolečka fakt nezdržím přesně. Nemám tolik času se tomu věnovat. Ale aspoň není chuť na blbosti. Hlavně teď doufám, že vydržím a půjdou kila dolů. Každopádně když jsem držela se synem dietu tak jsem neměla šanci ujist bílkoviny. Protein si kvůli tomu kupovat nebudu. Musím si to vykládání Havlíčka pustit. Ale já teď potřebuji něco co mě donutí pořádně jíst.
Mně se to podaří výjimečně…ale když udrzim aspoň ten počet kalorií a jakžtakž vyrovnany stav, tak to na mně funguje
@anavi13 píše: Více
Já neříkám, že nevařím vůbec, zrovna dnes se na to chystám
někdy má dobrý den a uvařím v relativním klidu, spíše jsem tim chtěla reagovat na ten příspěvek „co je to za dobu, že máma na MD nestiha vařit“, že já bych to stihla i každý den, ale zjistila jsem, ze někdy je to za cenu toho, že mě to dítě u toho tak prudi a v důsledku toho jsem na něj protivná i já, že raději obedvame méně zdravý dovoz, ale já na něj nemám nervy, že moje priorita je asi domácí pohoda…ale mám dítě, co jí vše a hodne, takže vím, že i když dnes bude mít hranolky, tak další tři dny do něj klidně nacpu bílý jogurt, tuny ovoce, ryby, zeleninu atd, tak mu přijde že se to tak nějak vykompenzuje ![]()
@Lily-of-the-valley já v obchodě musím spěchat kvůli dětem.. ale zajímá mě právě ten kdo to sleduje jestli máte tip na konkrétní dobrou čokoládu tyčinku nebo právě sušenky a tak.. doteď jsem to neřešila až mě vyděsil muž doma co palmový olej dělá
@Sedmikráskakrásná píše: Více
Já hotový věci moc nekupuju, jednak dítě má ABKM, takže výběr zúžený.
Ale třeba má rád musli tyčinky, ty jsou super na výlety, stejně jako takové ty ořechové tyčinky, pardubický perník, nebo obyč piškoty. Občas kupuju nedoskazovane sušené ovoce nebo dostane křížaly od babičky..
Když ho honí mlsná a ovoce nestačí, tak hořká čokoláda…
Jen mám vždy problém, když přijde nečekaná návštěva, že doma není co dát na stůl ke kafi 😁
@Sedmikráskakrásná kupuju perníčky, datlove sušenky a tak od biopekarny Zemanka (dm, Kaufland myslím taky). Další veci z dm - maslove sušenky (složení mouka, maslo, cukr, mleko, kyprici prášek), miluju jejich marcipanovou tyčinku v hořké čokoládě (ale složení neřeknu, protože na webovkach není). Dřív když jsem to jedla, tak proteinové tyčinky mají taky fajn.
Čokoládu preferuju například ve zdravé výživě znacku Lyra (slovenska). Nebo on-line.
Často nakupuju například na aktinu, tak se dá najít fakt spousta veci s velmi hezkým složením.
@Fally123 píše: Více
To je ještě dobrý. Taky to všude vidím, nechápu to, vesměs všechna tato děcka jsou hubená a bledá. Asi jsou rodiče rádi, že ji aspoň něco. ![]()
Včera jsem byla svědkem, jak jedna bů dala napít brčkem dítěti starému tak půl roku ( bez opory sám neseděl) nějaký její míchaný brčálově zelený koktejl. To dítě se začalo dusit. Tak ho mlátila do zad a pak s ním flákla čtyřleté dceři na klín, ať hlídá. Ta čtyřletá měla taky koktejl modré barvy, další mrně červenofialový. Ona byla přetloustlá, děti hubený. Byla skoro půlnoc.
@Zumpa píše: Více
To je fakt. V ČR hledat zdravý, kvalitní jídlo, je čím dál obtížnější. Momentálně jsem v zahraničí a i salátová okurka zde chutná zcela jinak. O sýrech, salámech, jogurtech atd. ani nemá smysl se vyjadřovat…
@Tarena píše: Více
Ty jo bohužel. Ale narazila jsem na toto a jsou tam i jiné, které někdy kupujeme.
https://www.grizly.cz/…oveho-oleje/
@Tarena já si dřív myslela jak je to kvalitní značka a zjistila jsem jak není a teď se bát rakovin, nemocí apod.. katastrofické scénáře