Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pocker píše: Více
Naprosto si to vystihla. Děti neumí stolovat, jídlo berou jako hru a když je přestane bavit, tak čau, nezájem. Nad vším ohrnují nos
A pro ty, co mi napíšou, že nevím, co je to nejedlík
Tak vím.
Jasně, že to řeším a v okolí neznám nikoho, kdo by neřešil, co jejich děti jedí, spíš naopak, někdy to až moc hrotí. Já nemám problém dětem dovolit sladkosti nebo něco smaženého, když je to občas a není to základ jídelníčku. Ani neříkám, že mají jídelníček zdravý na sto procent, prostě to je život, někdy se nestíhá, někdy si koupíme sváču venku.. a nemusí mít vše bio nebo superzdravé, ale prostě nějak rozumně.
Asi jak kdy
Ráda jim vařím…Polívky, omáčky…ale taky k tomu dostanou kupovaný knedlík, na to už nemám kapacitu ani čas. Když jedem na výlet, beru sebou presnidavky, ovoce, zeleninu, ale taky vezmeme sušenky nebo krupky a cestou domů stavíme na mekaci a triletak si dá s chutí hranolky s nugetkama. Jako asi se neřadim nikam…neprozivam ani extra zdravou výživu, ale dítěti (at je jakkoliv staré) bych rozhodně nedala polívku z pytlíku. ![]()
@Menton píše: Více
Vždyť to jedí miliony lidí. Takhle zvracís i u řízku, svíčkové, bolonskych špaget,…? ![]()
@Dollorres píše: Více
Víš, ale je super, když si člověk umí uvařit a ví co jí. Bohudík u nás umíme vařit oba a syn se to úspěšně učí taky…v deseti uvaří jednoduché jídlo a zvládne třeba bábovku…
@Snorlaxik píše: Více
Když jdu kolem Vietnamců a vidím tu hygienu, tak ano chce se mi ![]()
Tak asi chodíš kolem špatných. Jejich jídlo je výborný. Někdy to zkus. Ideálně v Sapě ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Klidně ti ty " lahůdky" přenechám ![]()
Jestli vrcholem gastronomie je pro tebe Sapa, tak k tomu není co dodat..
@Fiveone píše: Více
My si je dáváme do kaiserky a je to taky moc dobré. Hlavně, když si tam dáš libové maso a mraky zeleniny, co máš ráda.
@MartinaIrena píše: Více
Jo minulé si kolegyně nechala z Číny dovést nějaké cukrovinky, kde ofiko deklarovali, že obsahují nějaký plast ![]()
Hele tak tahle teorie mi moc nevychází. Máme 3 děti a každý jí úplně jinak. A neřekla bych ani typicky po mně, ani po manželovi. ![]()
Příspěvek upraven 07.08.24 v 18:50
Tak ony jsou hlavně už i ve vodě, že které je nelze nijak odfiltrovat apod.