Jedí zdravě vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
6.8.24 19:28
@Menton píše: Více

Vietnamská kuchyně je velmi chutná a často zdravá. Zkus si o tom něco zjistit. A na Sapě máš šanci ochutnat autentickou kuchyni

• Citovat
  • Upravit
24524
6.8.24 19:33
@Kelsey píše: Více

Tak já to hodim do robotu, na plech a je to. Ale třeba jednou dojde i na pekárnu. Jen zrovna to pečivo moc nepeču. Budu to muset napravit :think: oni mi kluci moc nejedli, ale už to začíná být lepší. Ráda dělám domácí pizzu. Ono je to v podstatě taky hned. Myslím, že i v Lidlu měli pěkné bulky. Ale já teď dlouho byla na dietě bez vajec, mléka, takže jsem měla smůlu. :D @Margery taková dieta už je máte mazec. Syn má jen vejce, drůbež, hovězí, sóju, bkm, cizrnu. Už to je náročnější. Naštěstí nás zachraňuje to, že jí v podstatě vše a umělé mléko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
6.8.24 19:41
@Menton píše: Více

Já třeba nehledám ani řešení ani výmluvy a jsem spokojená s naší „nezdravou stravou“ i tím, že u nás každý jí, na co má chuť. Nikoho jsem nikdy nenutila a nenutím jíst něco, co nechce a když nechce. Sama jsem si to v dětství užila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
6.8.24 20:01
@stinga píše: Více

Ten pudink mi jí prostřední syn a nebo případně čokoládový proteinový pudink. Žádný jiný jogurt nechce. Jen toto. Měl dlouho taky potravinové alergie a hrozně málo jedl. Jednu chvíli byl často na kvalitních klobásách :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
6.8.24 20:07
@ibis píše: Více

S tím stolováním souhlasím. Syn nastoupil do školky v 3,5 letech a hned první týden došel s tím, že děti ze třídy neumí vůbec jíst. Byl překvapený, že neumí s příborem, jsou špinavý atd. Je fakt, že to vidím i v rodině, že děti nejsou vedené k opravdu hezkému stolování.

Já teda vařím pořád. Nějaké kupované rychlovky u nás jsou velmi výjimečně. Akorát s malými dětmi vařím co nejjednodušší jídla. Chybí mi klid na vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
6.8.24 20:19
@Snorlaxik píše: Více

Sice nevím, co je Sapa, ale vietnamskou, potažmo asijskou kuchyni miluju, nudle obzvlášť :lol:. Vedle naší práce je thajské bistro a tam dělají různá asijská jídla a často si tam chodím pro oběd, mají to moc dobré.

Když mají nudle s hovězím masem a zeleninou, je to mňamka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
6.8.24 20:20
@Fazulina píše: Více

Sapa je 1) městečko ve Vietnamu a za 2) pražská Vietnamská obří tržnice, kde se dá sehnat i opravdu autentické jídlo a suroviny

• Citovat
  • Upravit
11226
6.8.24 20:30
@Snorlaxik píše: Více

Ty jo, díky za tip. Jedeme s dcerou do Prahy na podzim a tohle by se jí líbilo, je blázen do všeho asijského… (miluje K-pop :lol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.8.24 21:17
@MartinaIrena píše: Více

Zkus udělat kuřecí nebo krůtí trhané maso. Není vůbec nijak složité. Na to netřeba být velký kuchař. Maso se dá použít do tortily, pity nebo nějaké bulky se zeleninou, zapéct v kontaktním nebo vyloženě do salátu. Ideální letní jídlo. Dělala jsem i vepřové. Ale my máme celkově raději kuřecí nebo krůtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
6.8.24 21:21
že je Sapa město ve Vietnamu jsem sice dosud také nevěděla, ale že je to obří vietnamská tržnice v Praze vím snad odjakživa - občas proběhne na internetu, že se tam provalil nějaký problém - většinou to, že prodávají fejky a vydávají to za originál, mockrát tam už zasahovala ČOI a možná i kriminálka,
někdy tam šlo i o závadné potraviny
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
6.8.24 21:32
@stinga píše: Více

Díky, já zprávy moc nesleduju a jak nejsem z Prahy, tak vůbec nevím. Jinak fejky prodává kdekdo a závadné potraviny už se řešily snad ve všech běžných supermarketech, nic nového… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.8.24 21:43

@anavi13 robota mixér máme taky. Ale těsta dělám raději v pekárně. Přijdou mi hezčí, když je tam nechám i vykynout. Používám nejvíc špaldovou, ovesnou a žitnou mouku nebo to nějak různě mixuji. Pekárna hezky plní moje požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.8.24 22:22

My jídelníček hlídáme. Manžel je sportovec, většinou jí odděleně. Já bohužel mlsám ke kafe, hlavně v práci a dopřávám si večerní pivko/Aperol,…a tak přestože jídelníček máme krásnej, mám nadváhu. Teď jsem těhu, tak alkohol nepiju samozřejmě.
Mám štěstí, že mám syna jedlíka. Od prtěte sní téměř vše, je mu 8.
Sladkostí má plnou krabičku, kupují babičky a stejně si raději vezme jablko. Když má jednou za čas žravou, tak ale klidně zblajzne jojo pytlík.
Dneska snídal ovesnou kaši s ovocem, na oběd šopák s eidamem a na véču rybu s rýží/pohankou a zeleninou na páře. Mezitím doma ořechy, ovoce. Nachystá si i sám barevný talíř plný zeleniny, koktejl, uvaří si kaši, palačinky, upeče muffiny. Máme varný hrnec, umí s ním. Dohlížíme.
Chleba pečeme doma kváskový.
Do školy má nejradši rohlík se šunkou + zeleninu, ovoce, oříšky.
Dneska s babičkou a vnučkama šli na zmrzlinu a měli hranolky na stánku u hřiště. Jednou za čas neřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
6.8.24 22:27

já televizi vůbec nemám, ale pamatuji si to z doby, kdy jsem bydlela s našima, a na Seznamu to také bývá, tak to vidím, i když nechci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
6.8.24 22:31

Mě chutnají hrozně moc jarní závitky ale ne ty smažené ale ty nesmazene. Myslím si že budou i celkem zdravé je v tom jen zelenina je tam ryzovy chleba uvnitř je sem tam i nudle a chutnají mi s krevetami.

Namaci se to buď do sojove omáčky nebo jiných omáček nevím jak se jmenuji.

Tak mi chutná thajská kuchyně.

Vůbec v asijských kuchyních je o mnoho víc zeleniny.. Výborná i indicka kuchyně.

Sleduji na instagramu Chilly. Doporučuju. Umí dobře vařit a je navíc poměrně dosti vtipná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí