Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, předem se omlouvám za nově založené téma, ale nikde jsem nenašla otázky na mé odpovědi. Takže tento cyklus je třetí od mé revize v 9tt pro ZT. Ovulaci jsem měla 25DC a 9DPO jsem si udělala těhotenský test, protože jsem měla naordinovaný po ovulaci Duphaston. Super 10DPO test zesílil a já pokračovala v užívání Duphastonu dle předpidu 1-0-1. Jenže 11DPO jsem večer začala krvácet. Bylo jasnou krví a množstvím tak na intimku. Sedla jsem k PC a uklidnila se, že kolem MS to je běžné. Doktor by stejně na mě nic neviděl a moje doktorka měla dovolenou. Jenže to přes noc moc neustalo a radši jsem na pohotovost šupajdila. Tam mi nic neřekli, jak jsme předpokládala. Nabrali pouze HCG, které bylo 123. Za dva dny jsem si jako samoplátce došla na HCG, které bylo 380. Krvácení a špinění za 3 dny ustalo. A k tomu hlavnímu. OD té doby mi přestaly veškeré těhotenské příznaky a začalo mě píchat v levém podbřišku. Bolest není pořád. Je jakoby uprostřed ochlupení směrem to třísla a nahoru. Končí u ochlupení (lem kalhotek), ale spíše je ta bolest níže. Volala jsem doktorce, o bolestech ji řekla a ta mě objednala až na pondělí 1.9., že by na utz stejně nic neviděla a pokud to nejsou vyloženě křeče, tak mám počkat. Proto se chci zeptat vás, které jste mimoděložní prodělaly, jak se začalo mimoděložní projevovat a kde přesně to bolelo. Už jsem o jedno miminko přišla, tak mám strach, že se to bude opakovat znovu.
@reedik ja ho neprodělala. Možné to u Tebe je. Ale já měla stejné bolesti vpravo na vaječníku a bála jsem se a nakonec to bylo žluté télísko, jsem v 18. tt. Kdyby jsi měla najednou křeče, jela bych hned do nemocnice.
Dojdi si ještě jednou na krev, pokud se každé dva dny alespoň zdvojnásobí, je to v děloze, pokud ne, může být mimoděložní
@blumen křeče to zatím nejsou, je to takové tupé píchání, které směřuje spíše do třísla. Taková divná bolest/tlak to je. A vyřešil ti doktor tvou bolest nějak nebo jsi to musela vydržet až to samo odezní?
@lokynka to mám v plánu vyrazit až v pátek na krev (přítel má auto a jinak se k dr. nedostanu), snad to od posledního rozboru vyletí nahoru. Tak jsem se chtěla zeptat tady ne emiminu, jak bylo pociťováno a snad se trochu uklidnit.
@reedik mám úplně to samé a taky jdu 1.9. na první utz. To budu už 7+0
@reedik Myslim že v 5+3 už vaginálním UTZ uvidí jestli je něco v děloze. Já jela v 6+1 s velkýma bolestma v pravém doku. Střílelo to až k žebru a pak i do třísla. Při každém pohybu jsem kvílela. Tak jsem čekala že mi řekne o mimoděložním. A ona to byla extra zácpa
Ale aspoň potvrdila že mimčo je v děloze.
@reedik píše:
@Aamanda a na gyndě ti k té bolesti taky nic neřekli?
ještě jsem tam právě nebyla, ale mě to nebolí asi tolik, jako tebe. Mám to jen chvílema a ne moc silně, ale taky mě straší mimoděložní. Zase si říkám, že když jsem už 6+2, tak by to byly vyloženě křeče, protože mimčo by mělo mít už kolem 1cm.
@slunce.v.duši já zácpu nemám
teď jsme se vrátila z wc, ale radši bych zácpu než mimoděložní
Já taky doufám, že to bude cokoliv jiného, neohrožující mimi, a vše zdárně doklepeme ![]()
@reedik ja mu to nerikala, na prvni kontrolu jsem sla az v 6.tt a do te doby to zmizelo. Ja vedela, ze pri intenzivni bolesti a krecich bych jela do nemocnice…
@Aamanda já jsem se dočetla, že vejcovod má 0,5cm, tak to už by tě opravdu asi více bolelo. No já jsem mimčo menší, takže u mě se ty křeče ještě můžou rozjet ![]()
@blumen tak snad to do pondělí zmizí a dozvím se dobré zprávy. To čekání je hrozný…
@Aamanda my meli v 6+1 5 mm.
@reedik v 5+3 by mel videt plodove obaly a potvrdit tedy tehotenstvi v deloze. Embryo jeste asi neuvidi, teda urcite ne srdicko, tak se nelekni.