Jídelníček ročního dítěte s 2 zoubky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
369
15.4.15 13:05

@verulicek Nomina jsou skvela volba, to v kazdem pripade. Ja volim kasi z celech zrn, preci jen to jsou uz nejak zpracovane produkty.
Proc by nemohla mit rano treba jahly s jablkem a skorici, obed ryze + zelenina + cervena cocka/ryba a na veceri treba bulgur se zeleninou. Vzdyt to je idealni stav.
To, ze jsme nauceni na to, ze pecivo s Lucinou je to nej je k diskuzi, proc to tak je… ale diteti to nic neprinese a mame to jen na vylety…

Vice inspirace na http://www.varimezdrave.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.4.15 13:10

@Ivca80 nomě právě připadá že tak moc přibírá kvůli těm všelijaký kaším a obilninám…má prakticky obilí ráno, obilí v poledne a obilí večer.. +k tomu ta zelenina, maso..jogurt s banánem a přesnídávka…ona byla drobek, ve 40.tt narozená 2800ga 48cm. Váha jí šla rovnoměrně nahoru až do toho 10. měsíce. Pak najednou po odstavení přibírá a takovou rychlostí, že bych řekla, že to není dobré…právě jsem četla, že někdy dávají maminy děckám třeba poránu v 7 jen teplé plnotučné mléko a prakticky větší jídlo je třeba v devět ta svačinka..? nebo mají mléko místo odpolední sváči..ale těžko říct, jestli by to malá vzala.. :nevim: (jinak se snídaněma - pokud to nebude ta Nominal kaše, se u nás nikdo vařit nebude..občas ráno nebývám doma a dává jí snídaně manžel)

• Citovat
  • Upravit
2449
15.4.15 13:12

Ahoj, ja resim něco podobného, jen s tim rozdílem, ze dcera nemá ve 13 mesicich zadny zub :roll: Kojena teda byla jen tri mesice a jsme na UM. Jí hodne cerstveho ovoce, kase jahlove, ryzove, spaldove, kukuricne… ty ma většinou jen na veceri. Snida UM, pak ma cerstve ovoce, na obed, zeleninu, maso, rybu, odpoledne bily jogurt. Vzhledem k tomu, ze nemá zuby, tak taky nepripada v úvahu pecivo. Rada bych ji uz udelala nejakou dobrou zdravou pomazanku atd. ale musim si asi počkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.4.15 13:16

@Petta29 no malá má ten první zub tak 14 dní :-) a chleba s kůrkou mi požvýkala už před dvěma měsíci.. :nevim: to jí klidně zkus dát. Z čeho dáváš malé to mléko? Naše malá na flašku zvyklá není..je na hrnek s pítkem (cumel má odbouraný). právě přemýšlím, kdybych jí to mléko dala zítra místo snídaně..jesli mi to vezme z obyč. hrnku nebo jak to do ní dopravit :roll:

• Citovat
  • Upravit
14110
15.4.15 13:26

@verulicek mojí malé je 8 měsíců, a le průběh to más tejný jako u těch tří starších…do 9m kojneí, pak se dostavili.. já jim teda dávala ještě nějaké 3 měsíce v noci UM ( co jinýho v noci a přišli mi ještě malí být bez mlíka).. od 14m nechtěli ani to UM… dávalal jsem k snídani jogurt ( bu´d bílej, neenbo s nějakým ovocem).. pak na svačku ( když nebyla snídaně pozdě) cokoliv do ruky- ovoce, zelenina, kuřkřupka atd.. pak nomrální oběd-masozel, polévka atd.., odpo svačka klidně nějaké to pečivo se šunkou, lučinou, domácí pomazánkou atd a k večeři konečně ta kaše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
15.4.15 13:27

Naše malá teda ještě taky nemá zuby, a le pečivo na malé čtvrerečky bez kůrky zvládne i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.4.15 13:30

@Krrysa to nezní jako špatný plán :think: přesunout ten jogurt na ráno..ona mi podle mě mléko jako takové pít nebude. prostě ráda jí..vždycky jí to bavilo. A svačiny nebudu asi tak moc řešit..právě už dva měsíce má stabilně dopoledne přesnídávku, odpoledne jogurt..začnu jí víc cpát různé věci do ruky ať si poradí..a ty svačinky jsi dávala v židličce nebo prostě jen tak během dne?

• Citovat
  • Upravit
2449
15.4.15 13:34

@verulicek Ja ji mleko davam z flasky, ona je tak zvykla…caj pije z hrnecku… Jako kurku chleba tu si taky da, ona to pozvyka, ale nejak ještě nejsem pripravena ji dat chleba na kosticky s pomazankou…porad cekam na ten zub :-))
JInak ji krmim normalne v detske zidlicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
15.4.15 13:34

@verulicek podle toho, kde jsme zrovna byli :))) ale pokud doma, tak v židličce, nebo u dětského stolečku… nepraktikuju pochodování za dítětem :mrgreen: ale třeba s mrkví v ruce jsem je klidně chodit nechala :mrgreen: i když si to tak uvědomuju, tak třeba to krájený pečivo dám na talířek k tomu dětskýmu stolečku a nenutím je vyloženě u toho sedět.. ale to je podle mě individuální u každýho kusu :mrgreen: ale na to, hnát se za přibíráním mi přijde zcestný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
15.4.15 13:37

@Krrysa Vahu bych taky neresila… :think: I když to není nas pripad, i při této strave mame v roce 11 Kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
15.4.15 13:40

@Petta29 jenže pokud dobře čtu, máte UM a to je docela zásobárna kalorií…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.4.15 14:25

@Petta29 malá mi z učícího hrnku pije ale jenom čistou vodu..čaje jsem ještě nedávala. ale umí pít i ze skleničky když jí to držím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko