Jídelníček v 10 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
31.10.14 13:59

@reliska Já začala dávat staršímu po roce, kdy jsem mu začala vařit z kravského mléka. Ale jemu pudink nikdy nechutnal, takže to, kolikrát ho měl, bych spočítala na prstech jedné ruky. Mladší má 15 měsíců a ten pudink ještě neměl vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
31.10.14 14:09

@Fizzi Co se týká denního režimu a spánku - občas se mění, u nás pak ale vydrží několik týdnů vždy stejný, takže zhruba vím, co kdy bude a můžu víc plánovat věci okolo (provoz domácnosti, nákupy atd.). Takže to dělám tak, že ho prostě spát přes den nenutím, ale když se začne „šmrdlat“ a fňukat, tak ho ještě chvilku nechám a pak uložím. Většinou skoro hned usne. Je mu 9 měsíců pryč a spí dopoledne doma (cca 2hod po ranním vstávání), to spí cca 1,5hod (někdy víc, někdy míň). Pak jde spát za 3hod do kočárku a spí také tak 1,5hod. Pak už většinou v pohodě vydrží až do koupání (18hod). Pak kaše a jde chrnět. 1× nebo 2× se mi v noci budí na kojení. Vstáváme kolem 6 ráno.
Někdy minulý týden se začal konečně trošku plazit, takže už je to trošku lepší, protože se už dokáže doplazit kam potřebuje a začíná všude „krámovat“ :-) Před tím to byla hrůza, protože se nezabavil ničím, hračky ho nebavily (moc ho nebaví do teď), pořád kňoural a vztekal se. Zní to asi ošklivě, ale některé dny jsem jen chtěla „přežít“, než ho dám večer spát.. Teď se to tím plazením zlepšilo. Nezbývá, než vydržet.
Jo a u jídla dělá taky vše možné i nemožné. Krmím teda v židličce, ale v klidu sní prvních pár lžiček (to má hlad), pak se začne kroutit a otáčet po všem, chce všechno ze stolu, chce plínku, nechce bryndák, kňourá, atd..Když je doma kocour, tak na něj pořád upozorňuje, matlá si jídlo po obličeji, teď začal olizovat stoličku a matlá po ní taky jídlo.. :roll: Takže asi něco podobného, jako u vás. Jelikož jsem celkem netrpělivá, občas u toho taky trošku „vycáknu“, ale snažím se krotit. Nakonec se to vždycky nějak povede. Sice to je po jídle jak po výbuchu, ale já ustoupit nechci a pořád doufám, že se to časem zlepší.

Tak držim palce. Budiž nám útěchou, že je to asi normální a že ty pocity, co prožíváme nejsou nic vyjímečného a rozhodně v tom nejsme samy ;-) Taky to je naše první dítě a taky to prostě někdy probíhá formou pokus-omyl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
31.10.14 14:10
@Fima píše:
@reliska Já začala dávat staršímu po roce, kdy jsem mu začala vařit z kravského mléka. Ale jemu pudink nikdy nechutnal, takže to, kolikrát ho měl, bych spočítala na prstech jedné ruky. Mladší má 15 měsíců a ten pudink ještě neměl vůbec.

Ok, díky. Asi taky ještě chvíli počkám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
31.10.14 16:01

Všem děkuji za rady a nápady. Myslím si, že jídelní režim máme zavedený, s tím spánkovým je to ale horší. Teď 3 dny po sobě jsme ho ukládali k dennímu spánku jen jednou, a to po dopolední svačince v 9:30. První den spal 2 hodiny, druhý den 1,5 hodiny a dneska 1 hodinu (vzbudil ho pošťák, bohužel). Odpoledne bylo docela hororové, ale přežili jsme to. První den po večeři vyváděl a nechtěl spát, druhý den padnul do postele, ani necekl. Uvidíme, jak to bude dneska.

Nějaké učení - pití z jakýchkoliv hrnečků, lahví, jídlo v jídelní židličce apod. vzdávám a nechám to na mrňousovi. 5 měsíců jsme s jídlem a pitím bojovali, aby se o něj konečně začal zajímat a něco snědl, a když teď jí, nechci o toto přijít. Možná jsem pohodlná, ale když pomyslím na to, že jsme se 5 měsíců jenom trápili, já z toho byla nervní a přitom stačilo počkat a začít s příkrmy později, tak si říkám…proč se trápit dál, proč nepočkat, až mrňous bude chtít? Zkusím ještě tu lahev od Rajecu, připadá mi ale, že on pít prostě nechce. Umí to, ale nechce to, proto to plive. Jak zjistil, že čaj na lžičce není jídlo, přestal ho chtít. Židličku nasadíme, až mrňous poleze.

reliska: Moc ti děkuji za tvůj příspěvek. Je to u nás hodně podobné a já mám teď pocit, že v tom nejsme sami. Zažívám to samé, co ty. Kolikrát opravdu přežívám a těším se, až bude večer a až mrňous půjde spinkat. Nebo si pořád opakuju ta slova ostatních: „nejhorší je to šestinedělí“ a čekám, kdy to „šestinedělí“ přejde :-D Jako jo, je to mnohem lepší než to bývalo dřív (třeba celý den nehoupu mrňouse v autosedačce, nepouštím mu na netu „vysavač“ a nesnažím se ho tak uklidnit a uspat), ale do pohody to má hoooodně daleko. Jinak v kočárku nespal nikdy, to jsem se vždycky smála, jak kolemjdoucí říkali: „pssst, miminko spinká“-
Budu se snažit být trpělivá a budu doufat, že až se mrňous začne trošku hýbat, že to přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí