Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4525
23.7.13 08:18

Holky prosím ty co si píchají injekce… Když vstříkávám tu vodu do lahvičky s Memopurem vznikne podtlak a dávku vody si to samo vytáhne celkem rychle, že se vytvoří hodně bublin… Když s tím kroužím (netřepu) bubliny nemizí. Zjistila jsem, že i malinkatá bublinečka zůstává ve stříkačce a nedaří se mi jí zbavit, ani po vytlačení první kapky, bublina nezmizí :? Manžel tvrdí, že když je to do břicha, ne do žíly, tak to neva. Já z toho moc nadšená nejsem…
Jak to máte vy? Napadlo mě, že příště nasaju s vodou i vzduch, lahvičku memopuru otočím vzhůru nohama, takže si nejdřív nasaje vzduch, pak ji otočím a po stěně vstříknu tekutinu. To by podle mě mohlo těm bublinám zabránit aby vznikly. Jaké máte fígle vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.7.13 09:00

Vstříkni tu vodičku do prášku a odpoj si stříkačku - musíš držet píst stříkačku zmáčklý, chvíli s tím třepej, až se vytvoří roztok a pak stříkačku zase napoj a nasaj roztok do stříkačky. tím odpojením vlastně zrušíš ten podtlak. jinak malá bublinka opravdu nevadí. bubliny ze stříkačky obvykle mizí, když do stříkačky cvrnkáš, nebo když do stříkačky natáhneš ještě víc vzduchu a z těch malých bublin se vytvoří jedna velká, která už jde jednoduše vyfouknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.7.13 09:55

@Evaa.j já jsem sice taky docela flegmatik… ale… prostě jsem si pořád nalhávala že já budu ta světlá výjimka a otěhotním přirozeně přes veškeré nástrahy :zed: :zed: :zed: no.. v závěru jediná nástraha co u nás je je ta imunita na spermie… :roll: a zatím se mi ji nepodařilo překonat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
23.7.13 11:15

@Evaa.j Těma bublinkama se vůbec netrap :) Hlavně s tou lahvičkou menopuru netřepej, jen krouživě rozpouštěj zbytky menopur (stane se, že kousek zůstane). Bublinky vůbec nevadí. V sanusu mi sestra řekla, že se nic neděje a to si měla vidět, když mi s jednou ijekcí pomáhala. Tam bylo takových bublin :)
Jinak jsem po kontrole. A folikuly se zbláznily, začali růst všechny :zed: Takže jich tam mám víc jak 15 kousků o velikosti asi 16mm. Takže až do MS máme zakázané milování, abychom neměli paterčata :roll: :D
No a bylo nám doporučeno začít přemýšlet o IVF. Říkal, že by nás vyšlo na maximálně 15 tisíc. Takže si o tom dneska večer promluvíme a uvidíme, co bude dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.7.13 11:22

@Niiika88 a co všechno vám „doporučili“ pokud by jste šli do IVF? Tím myslím prodlouženou kultivaci, ICSI…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
23.7.13 11:31

@sweet78 Doktor říkal, že by nás vyšlo na maximálně 15 tisíc, protože dobře reaguju na menopur (ten hradí pojišťovna) a nic moc bychom neplatili. A další věci, co jsou potřebné také prý hradí pojišťovna.
Ceny, co by se nás týkaly vypadají takhle: (snad jsem si je dobře zapamatovala)
3800kč za pětidenní kultivaci (to být musí)
7800kč za vstříknutí spermií do vajíček (záleží na kvalitě spermijek, ale záleží na našem rozhodnutí)
3500kč za zamražení zbylých embryek (nemusíme, záleží na nás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
23.7.13 11:31

@sweet78 Jen nevím jestli si před tím nemáme nechat udělat imunologii? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.7.13 11:36

@Niiika88 a imunologii Ti ještě nikdy nedělali? Mě ji udělali v Brně automaticky ale zkoumali jen spermie, vajíčko a obal vajíčka… mě vyšla imunita na spermie. Proto mě teď v Jihlavě poslali do Prahy abychom viděli jak se to vyvinulo za ten rok od prvního odběru… No a zůstalo to stále stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.7.13 11:37

@Niiika88 jen teda v Praze udělali trochu kompletnější vyšetření a měla jsem zvýšené leukocity… přitom jsem se cítila zcela v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
23.7.13 12:25

Holky, díky.

@Lehrerin co Ty, dlouho jsi se neozvala, jak to s Tebou vypadá?

@Niiika88 Ty bláho, vidíš ono to nešlo a teď vám hrozí paterčata - tomu říkám ironie :mrgreen:

@sweet78 jo hele, já si taky říkala, až budu chtít tak jsem v tom max do tří měsíců. Otec ze tří dětí, matka taky, já mám celkem 3 sestry (jedna má jinou maminu) a dvě mají taky už po dvou dětech. Pchééé naprosto žádný problém.
A vidíš… Už se snažíme tak dlouho… Doufala jsem, že ve třiceti otěhotním a ono už je mi 33,5, no krapet jsem to protáhla. Naštěstí to není tak, že bych po každém snažení a IUI brečela (ještě jednou děkuju všem svatým, že jsem ten flegmatik :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.7.13 12:28

@Evaa.j ahojky, já čekám na kontrolní výsledek imuna po dvouměsíční pauze v braní kortikoidů a pak asi jedem za kučerou a do IVF.. dost bylo ztrácení času..inseminací už mám dost a stačilo..koukám, proč se nesmí třepat s menopurem.. asi jsem vždy třepala..
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
23.7.13 12:40

@Lehrerin Tak to Ti budu držet palce :palec:
Třepat se nemá právě z toho důvodu, že se tím vytvoří bubliny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.7.13 13:58

Tak to budu třepat dál.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
23.7.13 14:19

@Lehrerin Ahoj Lehr :mavam:, tak už je malá na světě - jmenuje se Tina, narodila se 20.7. v 11.12 hod., 3220g a 51cm. Dnes nás pustili domů.
Koukám, že už jste se rozhodli přejít na IVF. Po určité době zkoušení IUI jsem už taky chtěla něco víc. Uvidíš, že IVF určitě vyjde a brzo taky budete chovat takový uzlíček jako my. Moc ti to přeju i všem holkám tady na diskuzi!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.7.13 14:59

@Klárika80:mavam: ty se máš! to je vidět, že jsi tehdy s tím IVF udělala správné rozhodnutí, u nás to prostě komplikuje ta imunita, kdybych už tehdy na IVF šla, byly by to nejspíš vyhozené peníze.. moc gratuluju a pěkně si užívejte malou, jen opatrně s těmi vedry, ale jsi zkušená maminka, tak už víš, co a jak..snad nám to brzy vyjde, jen teď to nesmí zkomplikovat ty kontrolní odběry.. spoléhám na akupunkturu..papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.