Porodnice Jilemnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
469
7.9.14 18:55

Ahoj všem, tak já mám sice do porodu ještě daleko ( TP 24.2.15 ), ale uvažuji právě o této porodnici ( rodila jsem 2× v Jičíně )Tak budu ráda, když budete přispívat svými zkušenostmi dál a dál!!! :-)

Super, že tato diskuze existuje ;)

Přeji všem budoucím rodičkám, ať vše dobře dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
7.9.14 19:40

Ahoj, já osobně porodnici v Jilemnici doporučuji. Super personál( jedna děstká sestra je teda megera :mrgreen: ) Rodila jsem sice plánovaným císařem, ale to nic neměnilo na tom, jak se tam o nás starali. I jídlo bylo dobré, až na počáteční dietu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
7.9.14 20:10

Ahoj, ja jsem rodila v Jilemnici a muzu jen doporucit. Kdyz jsem lezela na rizikovem tehu na Bulovce, rekla jsem si, ze radsi porodim kdekoliv jen ne tam :mrgreen: takze jsem si vybrala Jilemnici (mam blizko rodice) a bylo o nas krasne postarano :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alleen
7.9.14 20:27

Byla jsem tam o víkendu sepsat porodopis, tak doufám, že našeho mrňouska přivedu na svět cca za tři týdny právě tam. Prostředí na mě působilo hrozně přátelsky. :)

• Citovat
  • Upravit
733
7.9.14 20:43

Ahoj. Rodila jsem tam před měsícem a můžu říct, že super. Chtěla jsem sice nadstandard hned u příjmu (porod vyvolávany) a to mi teda bylo řečeno, že mi to nemůžou slíbit a vrzli mě na pokoj ženskou po císaři, kdy s ní pak ze sálu dovezli i ty pipajici přístroje, takže já se na vlastní porod skoro nevyspala, zatím co vedle byl pokoj prázdný, ve kterým pak ubytovali nactiletou pupínky, která tam měla do večera návštěvy, takže se stalo, že se chtěl člověk osprchovat a koupelna obsazená jejími kamarády. Ráno v 7 při střídání směn ze sesterny salvy smíchu a o kojení mě nikdo nepoučil, takže jsem kazila co jsem mohla. Jinak jedna dětská sestra a jedna porodní asistentka totálně neochotny. Totiž strašně obtěžujete, když zajděte s prosikem o čistou zavinovačku. ALE… Jídlo dobrý, doktoři fajn, vrchní sestra anděl a dětský doktoři taky. Osobně jsem měla u porodu mladou doktorku tuším Novotnou a jednu starší PA a byly úžasný. Takže všude se něco najde, ale tady to podstatný funguje na jedničku. Já na tu porodnici vzpomínám ráda a i když to trvalo 15 hodin, kdybych měla rodit znovu, tak zase tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
7.9.14 21:09

@zorkaV.. jj to máte pravdu - všude je něco :-(… je to v podstatě o štěstí, já tedy chtěla nadstandart vždy a ani jednou mi nevyšel - bud byl obsazený a nebo he zrušili všechny, kvůli velké porodnosti…
Tak uvidím jak to bude nyní..protože opravdu je někdy mazec, koho chytíte za spolumaminku :-( A sprchy tam jsou tedy pro 2 pokoje, tedy 4 maminy?

Jinak zazím převažují pozitiva - tak to je dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alleen
7.9.14 21:17

Jj, taky jsem se ptala na nadstandard a oni ho dají, když je zkrátka zrovna volnej. Rezervovat si to nejde (sestra říkala, že už to nedělají, že s tím mají špatné zkušenosti). A všude se najde nějaká protivná sestra.
@zorkaV pokud by návštěvy blokovaly koupelnu, která je pro 4 rodičky společná, tak bych asi zašla za sestrou. Kor když se má člověk po porodu často sprchovat.

• Citovat
  • Upravit
733
8.9.14 06:11

Nevím, jestli tak fungují úplně všechny pokoje, ale já byla na šestce a ta má společnou koupelnu s pětkou. Bavila jsem se o tom s jednou sestrou, ale buďto to slečně nikdo nevyřídil nebo ji to bylo jedno. Je to o lidech, no. Ale jak jsem slyšela ódy na porodní asistentku Pohořalou, tak teda zklamání největší. Ta mi přišla z celyho nemocničního personálu nejnepříjemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.9.14 08:23

porodopis

@Alleen ahoj prosimtě já chci taky zajet sepsat porodopis na co všechno se ptají a mám třeba vzít i naše rodné listy a oddací? a mohla jsi si potom porodnici prohlédnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
8.9.14 11:03

Hlavně si tam nejdřív zavolej, aby na tebe měl někdo čas. Když já tam poprvé jela, tak se všude rodilo a nic jsme neviděli. Ale ptají se na klasiku. Jak chceš rodit, kolikátý porod to je, prostě zdravotní stav. Co mě teda zarazilo byla otázka na vzdělání moje a manželovo. To nevím proč je podstatný, ale budiž :-) Tak hodně štěstí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alleen
9.9.14 14:52

@zuzkaa1 jj, asi tak, jak píše @zorkaV. Porodní sály jsem taky neviděla, protože byly obsazené. Ale já měla jen jediný den, kdy jsem tam mohla zajet - sobota dopoledne, takže jsem primárně potřebovala vyřešit ten porodopis. Sály jsem si prohlédla na obrázcích a na virtuální prohlídce webu nemocnice. Ptají se na tvoje údaje, rodné číslo, datum narození, vzdělání, zaměstnavatel a pak koukají do těhotenské průkazky. A u partnera se ptají také na základní údaje. Takže s sebou jsem vlastně potřebovala jen těhotenskou průkazku. Rodné listy i další dokumenty jsem měla s sebou, ale nic z toho jsem nepotřebovala.
Ale určitě si tam předem brnkni. Kdybys chtěla vidět ty sály a měla možnost zajet tam kdykoliv, tak abys věděla, zda tam vůbec jet. Určitě ti umožní sály vidět, pokud tam bude volno. :palec: A jeď tam až po 36.tt.
Sestřička (musíš na oddělení šestinedělí) mi přišla milá a ochotně mi odpověděla na všechny moje dotazy ohledně toho, co si mám vzít s sebou. Působila na mě hrozně pohodově.

• Citovat
  • Upravit
35
9.9.14 18:16

@Alleen určitě si tam brnknu mám to kousek takže to není zas tak velký problém :-) takže na oddělení šestinedělí já myslela že normálně na porodnici dík za radu
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1290
9.9.14 20:29

Holky, já taky rodila v Jilemnici a v březnu budu zase :-) Úplná paráda. Nadstandart byl plnej, ale můžete zažádat o uzavření normálního pokoje. Což znamená, že pokuď není naprosto plno, nikoho vám tam nepřidají.
Jinak na vzdělání se ptají proto, že to bude mít mimi v rodném listě :-)
Pokuď nejste z daleka, doporučuji chodit k paní Pohořalé (pozor, na porodnici jsou dvě) na těhu cvičení… každou hodinu jsme na ní něco vyzvídaly a ona ochotně odpovídala…u porodu už jsme se znaly, což bylo super. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alleen
10.9.14 10:28
@zuzkaa1 píše:
@Alleen určitě si tam brnknu mám to kousek takže to není zas tak velký problém :-) takže na oddělení šestinedělí já myslela že normálně na porodnici dík za radu :mavam:

jj, normálně na porodnici, vyjedeš výtahem do 4. patra a dáš se doleva (tam je šestinedělí)a u dveří si zazvoníš na sestřičku. Doprava jsou pak porodní sály, tak tam ještě ne, až při porodu :D

• Citovat
  • Upravit
35
10.9.14 11:22

@Alleen no leda že bych to vzala jedním vrzem :D jela sepsat porodopis a tam to na mě přišlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková