Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MartinaVALL V koupelně není místo, bohužel, jsem ráda že jsem tam nacpala koš na prádlo. A sušák mám objednaný od Ježíška, čtyřpatrový + mám teď klasický - ten budu používat na naše oblečení a ten velký na plíny a miminkovský
Na to jsem naštěstí myslela, takže Ježíšek to ví dopředu. Neříkám, že mě žehlení baví, ale nevadí mi to, kouknu u toho na seroš a pak mám radost, že je hromada pryč
Teď žehlím každý týden, v Praze nemám ani pračku, takže to všechno dělám o víkendech ve Vrchlabí.
Holky, ještě mám dotaz - koukají v Jilce na porodní plán, když si ho sepíšu?
Jen mě to tak mapadlo.
@rainucha ahoj. Já ho měla taky a bylo mi to na dvě věci. Prý je lepší, když se budeš řídit momentalnima potřebama, protože si něco napíšeš na papír a ono ti to zrovna nebude příjemný. Takže ne e
@zorkaV Ahoj, díky
známá měla a drželi se ho - ale to bylo v Praze.
je fakt, že nevím, co bude, takže nějaký plán by byl naprd ![]()
@rainucha no právě. Já chtěla, aby mi malýho dali hned na prsa, ale můžu říct, že po skoro 15ti hodinách porodu jsem byla tak k. o., že jsem byla ráda, že šel hned na porodní box.
@zorkaV to věřím
ale taky bych ji chtěla mít hned u sebe. škoda, že člověk neví, jak dlouho to bude všechno trvat ![]()
Jojo. Mě začaly kontrakce něco po půlnoci, ve 4 praskla voda a kluk se narodil v 15:22… A to jsem původně vůbec nechtěla tišící léky. Ale v 11 dopoledne už jsem o ně škemrala jak malá holka.
@zorkaV To je jasný. Taky bych nejradši „přežila“ porod bez toho všeho. Ale myslím, že po x hodinách taky budu škemrat, pokud to bude trvat dlouho.
Ahojky, z jilemnické porodnice jsme se vrátili včera.
@rainucha já s sebou porodní plán měla, ale přijela jsem tam s tak silnými kontrakcemi, že plán byl to poslední, na co jsem si vzpomněla ![]()
Jinak musím říct, že veškerý personál porodnice byl naprosto úžasný - jak na porodním sále, tak i na šestinedělí nebo na novorozeneckém. Nikdy se mi nestalo, že by mi nebyli ochotni s něčím pomoci nebo poradit. Takže za mě (a našeho malého) naprostá spokojenost ![]()
@Alleen ahoj, tak to je super! Gratuluji ![]()
je fakt, že budeš myslet jen na to, aby to bylo rychle za tebou
ale jsem ráda, že jsi tam byla spokojená, snad jsem si vybrala dobře a hlavně nemusím nikam daleko. Snad se to do února nezmění ![]()
@zuzkaa1 tak to gratuluju, že to máš za sebou
a co máte za zlatíčko? a porod? v poho? ![]()
@Radka8 no až na 20hod křížových bolestí to bylo úplně v pohodě
máme Matyáška 3330g 50cm už jsme doma od včerejška a já taky ok jen jeden kosmetický steh nástřih nebyl nutný
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.