Jiná výchova - má to cenu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.12.12 20:13
  • Citovat
  • Upravit
10975
27.12.12 20:21

Zakladatelko, tak co se týká čokolády, vysvětlila bych příbuzným, že žaludek ročního dítěte není na takovou bombu vážně ještě stavěný. Ať si myslí co chtějí, ale existuje přece tolik dobrot, kterýma to můžou nahradit. Nedivím se, že na ni má tvůj prcek alergii. Zjevně tam může být nějaká větší citlivost, která vyplývá ze všeho, co jsi napsala (blinkání po MM, opruzení…)
Taky by mě šuškání „ať to maminka nevidí“ rozpalovalo doběla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.12.12 20:25

Nečetla jsem diskuzi
zakladatelko, ale přeci všechno to člověk dělá z nějakého svého přesvědčení. Pokud ne, tak to samozřejmě je vyčerpávající, ale pak nemá význam zuby nehty lpět jen na jednom „postupu“.
Látkuju, nosím, kojím, druhé jsem rodila doma. A nemám problém koupit balík jednorázovek, posadit dítě do kočáru, dát 2m kojenci UM, třetí jsem porodila v porodnici, zkrátka proto, že nic není černobílé a nemusí to být vždycky buď a nebo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.12 20:28

@AnastazieB to linecké a vánočka mi právě zas tak nevadí (i když u 3. plátku vánočky jsem rázně zasáhla). U toho MM jsem se snažila, konzultovala a doktorka do mě hučela, že to nic není, že děti blijou a že se kluk jenom přepíjí, možná měla pravdu, protože první 4 měsíce přibíral hodně.
On jí doma vařené a v 99% nemá problém. To bylo jen postesknutí, že skleničky mu jedou lépe :lol: což nehrotím, protože je má jen občas.
Jednorázovky jsem mu dala, ale s průjmem to má jediný výsledek - totálně opruzený zadeček, takže peru a peru…
Akorát mě už prostě unavuje neustále prosazovat svůj postoj a to i přesto, že to dělám pro prcka.

Všem moc děkuji za reakce. Hezky jsem si přebrala, že to má smysl se bít za prcka. S chlapem jsme to opět probrali a je na mé straně. Neviděl na tom nic špatného - prý jen legrace…

• Citovat
  • Upravit
13821
27.12.12 20:42

Tak se za ten názor nebij, prostě to tak je a hotovo. Nikomu nic nevysvětluju, stejně to nemá cenu. prostě nosím/kojím/látkuju… protože nám to tak vyhovuje a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.12 20:51
@AnastazieB píše:
Tak se za ten názor nebij, prostě to tak je a hotovo. Nikomu nic nevysvětluju, stejně to nemá cenu. prostě nosím/kojím/látkuju… protože nám to tak vyhovuje a hotovo.

Bít = donutit okolí, aby ho necpalo přes můj/náš výslovný zákaz čokoládou a dalšími věcmi, co nepodporuju. Po tom ostatním jim nic není, tak to s nimi nerozebírám, jen odkývu případné poznámky a dělám si to po svém.

• Citovat
  • Upravit
5502
27.12.12 21:32
@Anonymní píše:
Bít = donutit okolí, aby ho necpalo přes můj/náš výslovný zákaz čokoládou a dalšími věcmi, co nepodporuju. Po tom ostatním jim nic není, tak to s nimi nerozebírám, jen odkývu případné poznámky a dělám si to po svém.

nechápu, že prostě nezabere to, že mu to zdravotně škodí… moje „skorotchyně“ taky dávala malé i sladkosti dřív než měla doma a i jiné věci, ale když jí po tom nic nebylo, když jí dala něco, co podle mě bylo zdraví škodlivé, tak jsem prostě řekla, že podle mě to je nezdravé, může to malé uškodit a bylo, věděla, že to nesmí… pokud nejsou schopni respektovat, tak prostě dítě nepůjčit, hlídat sama, pokud je to možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
27.12.12 22:14
@Anonymní píše:
Bít = donutit okolí, aby ho necpalo přes můj/náš výslovný zákaz čokoládou a dalšími věcmi, co nepodporuju. Po tom ostatním jim nic není, tak to s nimi nerozebírám, jen odkývu případné poznámky a dělám si to po svém.

byla bych tvrdá, popřípadě bych si vytiskla fotky malého co to udělá když mu dají čokoládu :zed: :zed:
Já jako malá čokoládu nemohla, epilepsie a nemůžu říct že bych trpěla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.12 00:20

I o dospělém se říká, že zvrací a ne blije, natož o miminku. Ještě k tomu o svém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.12 11:10
@Anonymní píše:
I o dospělém se říká, že zvrací a ne blije, natož o miminku. Ještě k tomu o svém.

Dekuji za upozorneni. Ale po roce zvraceni se u nas uz blije ;-)

• Citovat
  • Upravit
11943
30.12.12 11:24
@Anonymní píše:
Dekuji za upozorneni. Ale po roce zvraceni se u nas uz blije ;-)
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
30.12.12 11:56

Ahoj, mám 25M holčičku. Kojila jsem do 22M, kdy se sama odstavila. Do devíti měsíců taky hodně zvracela po kojení. Kojila jsem dál. Bylo to přesně jak píšeš, napucla se až po okraj a pak ten zbytek vyhodila. Plus tam byla alergie, ale to jsem pak odhalila. Jenže jsem neměla pochybnosti o tom, jestli mám nebo nemám dát UM, prostě by flašku stejně nevzala, tak to bylo jednoduché. V kočárku vydržela do tří měsíců, pak řvala, takže kočárek měl smůlu a dokud nezačala chodit, nosila jsem. Látkovky jsem jen zkusila a prudila se děsně, tak měla jednorázovky a snesla jen některé. Jedla jak kdy, jak co.

Myslím, že nejlepší je brát věci jak jsou a neupínat se na to, že by bylo nejlepší, aby to bylo nějak.

K Tvé rodině. U ročního dítěte bych tedy striktně zasáhla. Ukázala jim vyrážky, vysvětlila, jaké má po tom co mu cpou potíže a trvala na svém. Pokud by mu dávali dál čokoládu atd., tak bych tedy jednak udělala fakt vyrvál a druhak absolutně omezila kontakt na minimum a hlídala si, aby dítě nic k jídlu nedostalo. S tatínkem to asi bude potíž, ale byla bych jak kafemlejnek, případně bych ho odtáhla k dětské dr., aby mu to vysvětlila ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.12.12 16:54
@Anonymní píše:
:mrgreen: :mrgreen:
u nas se taky pouze blije :mrgreen: od miminek az po hrob :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 16:55

@Johanka83 u nás to přejídáním nebylo, tím si jsem jistá (měli jsme doma váhu), ale doktorka byla neoblomná. Zkoušela jsem i různé diety a nic nepomohlo. Nejdivnější bylo, že měl obyčejné UM (žádné HA nebo Sensitive) a nebl nezvracel.
Tatínek nedává zakázané věci, to si dává pozor, ale překrmuje a pak prcek blindí :zed: Např. místo obvyklého množství jogutru (150 g) dá 300 g a pak to lítá…

Na svém si trvám, ale prostě ne vždy se zadaří…

• Citovat
  • Upravit
Silky123
30.12.12 22:53

Malá akceptovla látkovky jen druhý a třetí měsíc, pak už je nechtěla, opět jsem to zkusila na jejím roce, co kdyby, mrskala s sebou jako hádě, ani náhodou, tak mi tu leží asi 10 naprosto nových plenek.

Skleničky jsem dávala jako prvopočáteční příkrm, v únoru se mi nechtěla shánět bio mrkev,,, pak už je nevzala do pusy, pak zas jo, teď nechce skleničku ani náhodou.

Šátek nenávidí, tak jsme to vyřešili ergem, to jí nevadí. Není moc na ovoce a zeleninu, akceptuje pouze banán, jablko, občas hrozno, přesnídávky ani omylem… Zeleninu jen v polívce nebo podušenou.

Šmarjá, když si vzpomenu, co jsem všechno naplánovala,,, a kolik nás to stálo… :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML