Jít, či nejit na potrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@emouen to napsala pěkně, tak konkrétně prakticky. A mimochodem i dvoumilimetrový život je život tvého dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chapu, že je tezke jít na potrat, ale to embriko má ted 2mm. Promluvim si s otcem, predpokladam, že se nic nezměnilo, ale nadeje umírá poslední..
Já bych Ti nejradši nabídla, že to dítě můžeš dát k nám (přítel by mě teda asi prekousnul)… Tim, že mám s potratem přímou zkušenost, to na mě působí úplně depresivně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@stinga proč v tomto případě potrat?
já nejsem proti potratům u ostatních žen, respektuji jejich rozhodnutí, tady se ptá, tak radím,
ta v jiné diskusi potrat nechce i když by to pro ni bylo taky jednodušší řešení, tak se jí zastávám v jejím rozhodnutí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dekuji všem za názory, i když ty jizlive jste si. mohli odpustit, nikdo neví z jakých duvodu a proč jsem musela otce prvního ditete opustit. Každopádně stale tomu nemohu uvěřit, jak se ke vsemu postavil.
jak to máš se zázemím a případnou opětovnou podporou rodičů? Platí ex na první dítě, nedřeš bídu s nouzí? Jak je to dítě velké? A otec toho očekávaného, má aspon zaměstnání, dostaneš z něj alimenty? A co ty, jsi schopná si třeba přivydělat z domu, home office nebi tak něco?
Jsi v blbé situaci, ale bezvýchodnost vypadá jinak - nejsi s děckem pod mostem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka bohužel podpora tak. maximalne finanční stran bydlení zadarmo, bohuzel zbytek je teror. Penize nejake nasetrene mám, bohužel v dnešní době drahých bytu bych zaplatila max kauci a kdybych sla na materskou na hypoteku nedosahnu, najmy jsou dnes dražší nez hypoteka. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@pe-terka bohužel podpora tak. maximalne finanční stran bydlení zadarmo, bohuzel zbytek je teror. Penize nejake nasetrene mám, bohužel v dnešní době drahých bytu bych zaplatila max kauci a kdybych sla na materskou na hypoteku nedosahnu, najmy jsou dnes dražší nez hypoteka.
pokud dobře chápu, hypotéku řešit nemusíš, rodiče tě v domě nechají…Měla bys dvoje alimenty, od otce A i B, mateřskou k tomu, pravděpodobně ji navýší..A až by mělo malé dva, tři roky, šla bys do práce…Z mého pohledu je situace řešitelná, aniž bys podstupovala potrat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vy byste chtela privest dite do prostedi, kde jste neustale pod stresem, hadkami, palbou kritiky a ponižování? Jde i o kvalitu zivota, v africe si tajy nasekaji deset dětí a kvalita zivota je jiná. Jde o to, že s jedním ditetem js schopna se do půl roka osamostatnit se dvema nikoli, to jen za podpory otce, coz pokud by museli probihat soudy, takze by treba penize byly za rok a pul o nervech nemluvě.
- Citovat
- Upravit
Dite bych moc chtela, ale nevím jak by to odnesla psychika moje a prcka, první roky jsou nejdůležitější…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Chapu, že je tezke jít na potrat, ale to embriko má ted 2mm. Promluvim si s otcem, predpokladam, že se nic nezměnilo, ale nadeje umírá poslední..
Tak hlavně by si si mela promluvit s rodiči, protože je se to bude týkat nejvíc. Otec dítěte ti teď může odkyvat co chceš, ale realita pak může být úplně jinde. A taky počítat, jestli by si to bývala utáhla sama, kdyby rodiče s tím nesouhlasily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A vy byste chtela privest dite do prostedi, kde jste neustale pod stresem, hadkami, palbou kritiky a ponižování? Jde i o kvalitu zivota, v africe si tajy nasekaji deset dětí a kvalita zivota je jiná. Jde o to, že s jedním ditetem js schopna se do půl roka osamostatnit se dvema nikoli, to jen za podpory otce, coz pokud by museli probihat soudy, takze by treba penize byly za rok a pul o nervech nemluvě.
já nepíšu, že jsi v ideální situaci, jen bych se ji prostě snažila řešit jinak než potratem…Holt bych se smířila s tím, že se s dvěma dětmi neosamostatním za půl roku, ale později…Protože pro mě je život dítěte, byt má třeba zatím pár milimetrů, naprosto zásadní…Konflikty s rodiči psychicky překonám snáz (pokud jsou tedy nevyhnutelné, nevím, oč se jedná) než pocit, že jsem ukončila život svého dítěte…
Ale to jsem já, nikoli ty…Založila jsi diskusi, tak odpovídám…Soudit tě nebudu, ty musíš vědět, co si vnitřně obhájíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dite bych moc chtela, ale nevím jak by to odnesla psychika moje a prcka, první roky jsou nejdůležitější…
Hlavně bych se zeptala rodičů, jestli mě vůbec ještě nechají u sebe bydlet, když si zase těhotná. Já bych tě teda nejspíš vystěhovala. udelat tu chybu jednou, fajn. ale podruhé už bych tě v tom nechala vykoupat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka píše:
Hlavně bych se zeptala rodičů, jestli mě vůbec ještě nechají u sebe bydlet, když si zase těhotná. Já bych tě teda nejspíš vystěhovala. udelat tu chybu jednou, fajn. ale podruhé už bych tě v tom nechala vykoupat.
Mám stejný názor, bohužel. A to si myslím, že jsem jako matka hodně tolerantní. A to, jak jsem proti potratům, tak v případě, že se k tomu otec dítěte nepostaví jako chlap, na potrat bych šla. Kdyby měla zakladatelka vlastní bydlení, byla by to pro mě jiná. Ale píše, že u rodičů také zadny med, jestli chápu dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
pokud dobře chápu, hypotéku řešit nemusíš, rodiče tě v domě nechají…Měla bys dvoje alimenty, od otce A i B, mateřskou k tomu, pravděpodobně ji navýší..A až by mělo malé dva, tři roky, šla bys do práce…Z mého pohledu je situace řešitelná, aniž bys podstupovala potrat
A nebo ji taky vyrazí až jim oznámí, že čeká druhé dítě a opět k tomu nemá tatínka. ![]()
Dvoje alimenty?
S tím taky 100% počítat nemůže…
A pokud to zvládne sama, tak ať si druhé dítě nechá… Což ale pochybuji.
Chudáci rodiče…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit