Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, mě se v poslední době zalíbilo Celestýna. Je to staré české jméno. A máme Elišku.
tak me se libi Vanesska, Anetka, Marketka, Anička, Elen:) a urcite jeste vic jmen, ale nejvic tyhle..
driv jsem chtela Viktorku, ale ta uz se me moc nelibi, prijde mi to moc tvrdy Viktorie…
![]()
Michaelakkk píše:Angua píše:NO ale já to prostě nesnáším, nevím proč prostě semi to vůůůůbec nelíbíMichaelakkk píše:Přitom se to tak hezky ohýbáAndísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…Já jsem taková
Ale nelíbí se mi to i u jiných jmen kateřině říkat kačenko , Danielovi danečku apod
Samíku - prostě hrozný jak mu budeš říkat až bude starší?
Klidně i Samíku. mému 23letému bráchovi taky někdy říkám Pavlíku
My jsme to jméno vlastně vybrali, že se nám líbilo Samík.
Ne, jako úplně velký bude asi Sam, jako větší dítě může být Samík klidně, říkáme i Sami, Samčo, Samulo, SAmuli, Samulíno, Samíšu, Samoško (se ti asi otevírá kudla v kapse, co?
) - já myslím, že to vyplyne. Samuelku já třeba říkám, až když jsem těsně před zhroucením a mám pocit, že ho každou chvíli zabiju
![]()
Tak u Celestýny je jasný že jí budou říkat Nudlo
…nic ve zlým......nevím pak co je horší jestli Celestýna Svobodová nebo Megan Svobodová
![]()
Michaelakkk píše:Angua píše:NO ale já to prostě nesnáším, nevím proč prostě semi to vůůůůbec nelíbíMichaelakkk píše:Přitom se to tak hezky ohýbáAndísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…Já jsem taková
Ale nelíbí se mi to i u jiných jmen kateřině říkat kačenko , Danielovi danečku apod
Mám kamarádku Katku. A s jejím svolením jí říkám tak, jak jí oslovuje manžel - když něco „žehlí“
Jo,a mám tu zkušenost, aspoň v mém okolí, že důelžitější je osobnost člověka než jeho jméno. Pak je to apíš ta osobnost, která to jméno dělá. A pak se i s tím jménem nakládá. Pak „Míra“ může znít jinak než „Mirek“ (Míra je už chlap, chachar, Mirek ještě takový klučina s mlíkem na bradě …
) A konečně jsou tady přezdívky, a snima nikdo nic neudělá, ani máma ne, natož nositel … třeba kamarád Martin. Z tohohle jména nikdo nic špatnýho udělat nemůže. Ale Martin jednou něco vyvedl, kdosi ho nazval „Broňkem“ … a mohl se pak stavět na hlavu …
Moje spolužačka. Krásný český jméno, celkem netradiční, ale spíš jen originální než nějaká pěst na oko. A my jí prostě říkali Špína. Nikoli proto, že by byla špinavá … už si vlastně nepamatuju, kde jsme k tomu přišli … prostě dodnes je to Špína …
No ale ať nejsem tolik OT
Já bych určitě nedala Natálku ani Nikolku (a je úplně jedno, jestli je Nikol nebo Nikola) - těch holčiček je tolik, že když to slyším, tak mi jdou samovolně oči v sloup a nejsem schopná prostě udržet, kdo je Natálka a kdo Nikolka
Bez urážky kohokoli, ale mně to přijde stejné
Leda byste dali dvojjméno Natálie Nikola, ať se to neplete ![]()
Jinak se mi líbí Karolína (ale je jich prý moc), Ema, Sofie, Kateřina (ale to je taky každá druhá), Alena…
Pokud byste chtěli, ať jich není mraky, tak bych šla právě do jména normálního, jak je třeba ta Alena, Martina, Lenka… To už dneska nikdo nedává (protože všechny holčičky jsou Natálky, Nikolky nebo ještě Nelinky
). Gabriela taky není špatná, Dáša, Pavla / Pavlína…
Pohrávala jsem si i s Toničkou, ať je i případná holčička podle Pratchetta, ale nevím, jestli už Antonie nezní přece jenom tak moc archaicky ![]()
Angua píše:Michaelakkk píše:Angua píše:NO ale já to prostě nesnáším, nevím proč prostě semi to vůůůůbec nelíbíMichaelakkk píše:Přitom se to tak hezky ohýbáAndísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Klidně i Samíku. mému 23letému bráchovi taky někdy říkám Pavlíku
Ne, jako úplně velký bude asi Sam, jako větší dítě může být Samík klidně, říkáme i Sami, Samčo, Samulo, SAmuli, Samulíno, Samíšu, Samoško (se ti asi otevírá kudla v kapse, co?My jsme to jméno vlastně vybrali, že se nám líbilo Samík.
) - já myslím, že to vyplyne. Samuelku já třeba říkám, až když jsem těsně před zhroucením a mám pocit, že ho každou chvíli zabiju
![]()
![]()
Kudla je otevřená jen nevím kam jí hodit
Já mu říkám nejčastěji samueli protože se mi to strašně líbí
samuelku, když je opravdu hodnej a same když mě srdí
a potřebuju n a něj rychle avolat jiný zkomoleniny ne!!!!! ![]()
Michaelakkk píše:Andísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
My taky říkáme dceři Kristino. Prostě se nám to líbí. No ale okolí pro to nemá vůbec pochopení
prý jsme na ni drsní
Když už chci její jméno zdrobnit tak jí říkám Kryšpínku, ale to už je spíš přezdívka než odvozenina
S Isabelou by to bylo podobné.
Mám v okolí mamku, co dala své dceři jméno LUCIE JULIE ![]()
Emilie píše:Michaelakkk píše:Mám kamarádku Katku. A s jejím svolením jí říkám tak, jak jí oslovuje manžel - když něco „žehlí“Angua píše:NO ale já to prostě nesnáším, nevím proč prostě semi to vůůůůbec nelíbíMichaelakkk píše:Přitom se to tak hezky ohýbáAndísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Jo,a mám tu zkušenost, aspoň v mém okolí, že důelžitější je osobnost člověka než jeho jméno. Pak je to apíš ta osobnost, která to jméno dělá. A pak se i s tím jménem nakládá. Pak „Míra“ může znít jinak než „Mirek“ (Míra je už chlap, chachar, Mirek ještě takový klučina s mlíkem na bradě …
) A konečně jsou tady přezdívky, a snima nikdo nic neudělá, ani máma ne, natož nositel … třeba kamarád Martin. Z tohohle jména nikdo nic špatnýho udělat nemůže. Ale Martin jednou něco vyvedl, kdosi ho nazval „Broňkem“ … a mohl se pak stavět na hlavu …
![]()
![]()
Moje spolužačka. Krásný český jméno, celkem netradiční, ale spíš jen originální než nějaká pěst na oko. A my jí prostě říkali Špína. Nikoli proto, že by byla špinavá … už si vlastně nepamatuju, kde jsme k tomu přišli … prostě dodnes je to Špína …
No a nedejbože, když budou chodit třeba do skautu - tam má přezdívku skoro každý a ono se to tak zažije, že se tak ti lidi oslovujou furt. Jeden tatínek (který už měl mimochodem ty syny oba dospělé) prý po Xtém telefonátu, jestli je některý z opřezdívkovaných synů doma, vypěnil a volajícího seřval, že jeho synové se jmenují tak a tak
Takže člověk tomu asi stejně nezabrání…
A myslím, že to, že rodičům se nelíbí zdrobněliny neznamená, že se nebudou líbit tomu dítěti ![]()
Angua píše:
Leda byste dali dvojjméno Natálie Nikola, ať se to neplete
Tak mě se nelíbí ani Nikolky, Natálky, Nelinky ani Pavlíny, Kateřiny, Martiny
Ty teda obzvlášť…prostě co jde na chlapa, to se mi nelíbí na babu (Pavla, Martina, Petra, jiřina, Jaroslova..a další slavy atd
)
Já už se budu opakovat no…manžel chtěl šíleně Rebeku - já šíleně Ninu (vyslovováno Nyna) a ta by to asi nakonec i byla…ale byl to kluk ![]()
posléze jsem objevila jméno Meda a kdyby byla případně někdy (nehrozí) holčička, byla by to právě Meda ![]()
K našemu baráku si chodí hrát tříletá dvojčata - Anetka a Natálka..a před půl rokem se pod nás nastěhovala rodina s dvěma holkami - Anetkou a Natálkou..takže..Fakt hodně profláklé..
Mimo jména, která jsme nakonec dali jsme měli ve výběrovém lístečku i toto: Justýna, Julie, Amálie,Viktorie, Jolana, Olivie, Valerie, Apolena, Vanda, Vilma, Johana, Beáta..
( chtěla jsem moc Valerii, ale neprošlo..bééé)
Michaelakkk píše:
Kudla je otevřená jen nevím kam jí hodit![]()
![]()
![]()
![]()
Já mu říkám nejčastěji samueli protože se mi to strašně líbí
samuelku, když je opravdu hodnej a same když mě srdí
a potřebuju n a něj rychle avolat jiný zkomoleniny ne!!!!!
Sami je stejně dlouhé, jak Same a není to tak tvrdé - pro takového mrňouse ![]()
Samueli mně třeba vůbec nejde přes pusu - to říkám někdy tak spíš ze srandy… Jako Samueli, kam to zase lezeš? ![]()
ww píše:
Mám v okolí mamku, co dala své dceři jméno LUCIE JULIE
To je jak Surio Mario (Martinéz Juaréz Ferdinando jde)
Hnedka mi to naskočilo, by měla chudina ode mě přezdívku raz dva
![]()
Já mám zas 10 kamarádek Michael