Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
rozmary píše:
Sára je krásná,ale bohužel už jí máme v rodině.A co se týká tchýně,koukám že bych měla být vděčná za tu co mám,po tom co si k vám ta vaše dovoluje
.Usadit hned v začátku,jinak se s toho zblázníte
![]()
tchýně není špatná a určitě chce aby první vnouče mělo jméno které se jí líbí neše mamka zase chce Amálka ale to máme doma činčilu takže nechci mít stejně pojmenované dítě a zvíře…asi každá babička si něco přeje ale chceme Sáru a tak i bude ![]()
tak my budeme mít Stelu,kluka jsme chtěli Šimona,tak ten snad vyjde příště ![]()
Ahoj Andulinečko,
nejvíc se mi z tvého výběru líbí bezkonkurenčně Ella. Lara mi připadne moc tvrdé (jak Lara Croft
) a Dominika taky není špatná. My už máme jména tak nějak vybrané. Emma pro holčičku a Markus pro chlapečka (po tatínkovi, je to jeho prostřední jméno). Je mi ale jasné, že s oběma jmény si budu muset oběhat úřady. Ale vzhledem k tomu, že přítel je cizinec, tak nějaké typické české jméno moc nepřipadá v úvahu, vypadalo by to divně a já chci, aby se dítě jmenovalo po něm
.
hehe, pravda
Když nám se to hrozně líbí.. já vždycky chtěla Adélku, ale v nějaké mezinárodní podobě by to musela být Adele a to se mi už zdá taky takové tvrdé
Ale kdoví, třeba se nám ještě preference změní ![]()
surovka píše:Šiš, já jsem četla „můj syn je Laura“ !
Můj sen je Laura
Tak my máme v případě kluka vybrané Denis, nebo David ten se mi líbí víc, ale měl by narozeniny a svátek blízko sebe termín mám 4.1. Na holčičku Natálie, Nela, Emily, nebo Lili. Lili je u nás favoritka moc se líbí mě, manželovi i synovi, ale bohužel nám ji dost nevybíravě zkritizovala tchýně je to prý jak z bordelu. Tak nevíme ty další jména jsou dost oblíbená a taky se mi nelíbí, když se to ve školce a škole moc opakuje. Máme netypické příjmení a dost dlouhé tak chceme něco krátkého a Lili nám k tomu prostě sedí. Už uvažujeme o tom to s babičkou prostě neřešit ať si zvykne, nebo vybrat delší variantu (Lilien, Liliana) a malé říkat po svém. Miminko je pravděpodobně holčička tak klučičí jméno moc neřešíme.
Ahoj holky, tak trochu taky bojujeme se jmény…u prvního jsme měli jasno jen v holčičce, Natálka, a u klučíka jsme chtěli Filip, Matěj…protože jsme nevěděli, co budeme mít…No a týden před porodem jsem napsala kombinaci jmen a příjmení a najednou jsem zjistila, že se mi klučičí v kombinaci s příjmením nelíbí…Tak jsme začali nanovo…ted čekáme druhé a máme jasno zase jen v klučičím - Jakub…holčičku nemáme jistou…Anetka, nebo Terezka by byly fajn, ale jak již bylo psáno, když si představím, některé jeho nositelky, otvírá se mi kudla v kapse…chjoo ty naše předsudky…ted mě ještě napadla co třeba Vanessa? ![]()
No, my s přítelem ještě mimi neplánujeme, ale pro jistotu jsme se předběžně domluvili na přemykání našich jmen - kluk Jan (Honzík je moc hezké) a Martina (to mi sice nejde k příjmení, ani jednomu - moc -r-, ale asi bych jí říkala Týna, tak to by šlo
)
Mě by se líbilo jméno Jana pro holčičku, ale nesmím být tak samolibá
Všichni argumentují časností tohoto jména, ale jak ve škole tak střední jsem byla sama ve třídě, tak nevím. Ještě je rozhodování daleko, ale už vím, že se mimčo nebude jmenovat Eliška (budoucí tchýně a prý by si přála toto jméno protože se u nich snad dědí
, ale já dědit nechci), ani jinou zdrobnělinou - osobně to nemám ráda.
Uvidíme za pár let s čím se tady vytasím ![]()
My máme Emičku a Kryštůfka. Jako druhá jména jsme v porodnici uvedli Tobiáš a Magdalena. Taky se mi moc líbí Laura a Ela. Z klučičích nevím - asi bych u třetího zkusila vybojovat Michala - po manželovi ![]()
Ijajeki píše:
Tak my máme v případě kluka vybrané Denis, nebo David ten se mi líbí víc, ale měl by narozeniny a svátek blízko sebe termín mám 4.1. Na holčičku Natálie, Nela, Emily, nebo Lili. Lili je u nás favoritka moc se líbí mě, manželovi i synovi, ale bohužel nám ji dost nevybíravě zkritizovala tchýně je to prý jak z bordelu. Tak nevíme ty další jména jsou dost oblíbená a taky se mi nelíbí, když se to ve školce a škole moc opakuje. Máme netypické příjmení a dost dlouhé tak chceme něco krátkého a Lili nám k tomu prostě sedí. Už uvažujeme o tom to s babičkou prostě neřešit ať si zvykne, nebo vybrat delší variantu (Lilien, Liliana) a malé říkat po svém. Miminko je pravděpodobně holčička tak klučičí jméno moc neřešíme.
Babička si zvykne rychle, nebude ani vědět jak. Taky jsem bojovala s tchýní, ale měla smůlu, prostě jméno bylo vybráno a teď už si na to že byla strašně proti ani nevzpomene a to jeho jméno opakuje furt dokola, až mi z toho jebe ![]()
to je furt Darečku - Dárečku náš a třeba 20× za sebou ![]()
Já mám syna Mikuláše(po pra pra pradědečkovi ze Slovenska),před 13 lety to bylo zvláštní(přitom je to staroslovanské jméno,jen se na něj nějak zapomnělo),ale od té doby mám pocit,že se s nima roztrhl pytel…původně jsem chtěla Davida,ale manžel ne,on chtěl Michala,ale to zas já ne…holka by byla Kateřina…pokud ještě budeme mít další dítě,Kateřina zůstává(jen jí možná přidáme ještě jedno jméno..Julie,Rozálie,Viktorie,Laura,Romana
),kluk by byl asi Tobiáš(nebo Mark,Damián)…ségra má Sáru a Františka(ze švagrovy strany se jméno dědí,takže je už 6.)…kamarádka má Ester a Vandu…je opravdu těžké vybrat jméno na celý život,aby nás později dítě neproklínalo ![]()
Ahoj holky, tak já mám termín příští týden a můžu Vám říct že boj o jména byl tedy velikej…kluk byl jasnej od začátku, shodli jsem se na Šimonovi ale holka byl problém…Nakonec jsem si přes odpor babiček prosadila Justýnu…jinak ve hře byla Nina, Tara nebo Thea…
Sára je krásná,ale bohužel už jí máme v rodině
.A co se týká tchýně,koukám že bych měla být vděčná za tu co mám,po tom co si k vám ta vaše dovoluje
.Usadit hned v začátku,jinak se s toho zblázníte