Jméno Betty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
917
3.4.21 10:21

Elizabeth je krásne jméno, znám dvě Liz, Lizy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
3.4.21 11:41

Jestli se ti líbí Betty, tak dej prostě Betty, ale tohle oslovení se mi osobně nelíbí, ani kdyby si dala Alžbětu. Je to jak pro psa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
3.4.21 12:17

Mám dlouhé jméno a dlouhé příjmení a i když jsem se vdala, tak se to nezkrátilo a celým jménem se podepisuju tak 2× do roka. Naučila jsem se krátký podpis.
Dejte Alžbětu a nevymýšlejte kraviny. Představ si 50 letou, mírně obézní paní, jak se ti představuje jako Betty. Navíc bude celý život muset vysvětlovat, že není Alžběta, ale Betty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2392
3.4.21 13:36

Dala bych Alžbětu, případně ostatními navrhovanou Beátu. Na délku jména bych se vykašlala, já mám taky dlouhé jméno a příjmení a nikdy mi to nevadilo.

Betty je zdrobnělina, takže bych ji jako oficiální podobu jména nedávala. Taky bych dceři nenechala napsat do rodného listu Bětka. I známé Betty ze zahraničí to mají většinou jen jako pseudonym, co si tak vzpomínám.

Elizabeth je hezké jméno, ale k českému příjmení se nehodí. Radši bych dala třeba italskou variantu Elisabetta, z té ta Betty vysloveně kouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.21 20:25

Taky hlasuji pro Alžbětku. Za svobodna jsem měla také prijmeni na 11 písmen, jméno na 9 a žádnou újmu jsem neutrpela. Ze se jméno občas nevleze do kolonky není žádná tragédie.

• Citovat
  • Upravit
5487
4.4.21 08:12

Je fakt, že na to představování je to Betty blbý. Představit se mi dospělá žena jako „Bety“, budu si myslet, že to je familiérní Alžběta :roll: A hned dodá, že se omlouvá, ale že se tak fakt jmenuje :roll:. Jedna moje příbuzná se jmenuje Hanka a ne Hana a taky to vypadá blbě, jakože to píše nebo říká v tom zdrobnělém tvaru a proč jako.. :? Akorát to pořád vysvětluje, že jí to rodiče dali takto :roll: Takže, i když se mi to jméno nelíbí, je lepší ta Alžběta. Ještě snesitelný je eventuálně ta Beáta. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
4.4.21 10:14

@mau-mau Přesně tak. Chtěla jsem kdysi Vítka, ale pak jsem usoudila, že aby se představil v dospělosti jako Vítek a tvrdil, že se tak skutečně jmenuje…Takže je Vít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
4.4.21 10:23
@Kaileee píše:
Betty jedine pro psa. Jinak chudak decko.

to samé mne taky napadlo. Pro fenku celkem ideální jméno :mrgreen: Ve výsledku na ní každej bude volat Betyno :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.4.21 10:57

@Chantal 1 Betty bych nedala. Ale Betty může být každá co má ve jménu beth. Elisabeth, Anabeth, Bethany anebo Alžběty, Beáta. Určitě se najdou i další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
4.4.21 18:11

Tvar Betty se mi do ČR vůbec nehodí. Vím, že tak říkají jedné postavě v americkém seriálu, ale to je jen seriálová postava. Priklanela bych se spíš k variantě Elisabeth nebo k Beate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
4.4.21 22:02
@lleennttiillkkaa píše:
@mau-mau Přesně tak. Chtěla jsem kdysi Vítka, ale pak jsem usoudila, že aby se představil v dospělosti jako Vítek a tvrdil, že se tak skutečně jmenuje…Takže je Vít.

Tak zrovna chlapce se zapsaným Vítek znám osobně tři :nevim: Ale jsem na Tvé straně, taky bych dala Vít. :palec: Jedna kamarádka váhala mezi Vít a Vítězslav, že Vít moc krátké, a dala teda to druhé a teď úpí, bo to nikdo neumí napsat a píšou to bez toho Z 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.4.21 22:16

U nás Betty žije, mám ji na dohled z domu :palec:
Ačkoliv Albžběta, to je moje srdcovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
4.4.21 22:27

Já kdyby se mi dospělá žena představila jako Betty, tak stejně budu pátrat jak se jako jmenuje a než by mi vysvětlila, že to je její základní tvar jména, tak si budu myslet, že je divná. Dejte Alžbětu, je to krásné jméno, tak se holt bude podepisovat o dvě vteřiny déle, rozhodně jí to bude stát méně času, než vysvětlovat celý život, že je Betty v občance :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
5.4.21 07:32
@lleennttiillkkaa píše:
Mám dlouhé jméno a dlouhé příjmení a i když jsem se vdala, tak se to nezkrátilo a celým jménem se podepisuju tak 2× do roka. Naučila jsem se krátký podpis.
Dejte Alžbětu a nevymýšlejte kraviny. Představ si 50 letou, mírně obézní paní, jak se ti představuje jako Betty. Navíc bude celý život muset vysvětlovat, že není Alžběta, ale Betty.

Presne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.4.21 09:14

Bety je samo o sobě fajn, případně bych zvolila modernější Betty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze