Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@mau-mau J8 chtěla Vítezslava, ale má svátek tuším 21.7. a to jsem měla termín, tak jsme nakonec dali kratší verzi Vít. Mno stejně do termínu nečekal
Každopádně Znám taky minimálně jednoho Vítka. Proti gustu
ale fakt jsem ráda, že je Vít a ne Vítek. Nicméně třeba moje echt oblíbené jméno Doubravka je prostě zdrobnělé už v základním tvaru a to mě trošku štve
@lleennttiillkkaa píše:
@mau-mau J8 chtěla Vítezslava, ale má svátek tuším 21.7. a to jsem měla termín, tak jsme nakonec dali kratší verzi Vít. Mno stejně do termínu nečekalKaždopádně Znám taky minimálně jednoho Vítka. Proti gustu
ale fakt jsem ráda, že je Vít a ne Vítek. Nicméně třeba moje echt oblíbené jméno Doubravka je prostě zdrobnělé už v základním tvaru a to mě trošku štve
Je i jméno Doubrava. Já taky chtěla Doubravku a vydilo mi, že je to zdrobnělina.
@Voltík u nás to samé, taky je Bea ☺️️
Občas někdo zkusí tu Bety ale to jim neprojde..
Já znám Beátu, co jí říkají Bety a o ní mluví jako o Betce. Betka mi přijde u jména Beáta vyloženě degradující. Vlastně i ta Bety. ![]()
Ja mam 12 písmen v příjmení, asi 14 dni jsem se jmenovala Veronika a pak to nasi změnili na Veru. Rozumim ti. Dala bych treba Běla nebo Běta…
Pár let jsem měla vysněnou Bettinu. Pocházíme z Polabí a tady to jméno má historii a není vnímáno jen, “jako pro psa.” Takže bych dala s láskou tuto variantu. ![]()