Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Rosebery píše: Více
Dcera jednoho Lojzu má, a je to pro ni hezčí jméno, než ti tři Sebíci (Sebastian) a dva Oliverové. Teď přechází na 8G, a tam jsem pár starších jmen taky zaslechla.
Dnes už výsměch kvůli jménu u dětí není, odmala jsou zvyklé na zahraniční seriály, u nás je dost expatů a různá jména už ve školce, sledují videa ze všech koutů světa, takže to prostě berou normálně. Mým dětem třeba přišlo úplně srovnatelné, že se holčička jmenuje Bóža (Božena) a chlapeček Lemon (cizinec), to, že by některé z těch jmen mělo být z různých důvodů exotické, vůbec nevnímaly.
@Rosebery píše: Více
V pořádku, ale to neznamená, že když se ta jména neobjevila v okruhu tvých dětí a jejich okolí, že to tak je i ve zbytku republiky ![]()
Spis jsem poukazovala na to, že pokud by někdo dal svému synovi např jméno Alois, tak se nad tím nikdo nebude extra podivovat, protože je to normální jmeno.
@izabe jj, proto jsem jen psala, že je to jméno zastaralé, jinak nic k tomu. Pokud je s tím zakladatelka srozuměná, tak OK. ![]()
Já si představím automaticky ženu pod tímto jménem. Pro kluka se mi to nelíbí ![]()
Každé jméno je pro toho, kdo ho vymyslí krásné a u vás má i příběh.
Znala jste chlapce, který ho nosil a to je fajn.
Myslím, že by jste se měla řídit srdcem a lidi, komu se to nebude líbit, by v rozhodování neměli mít až takovou váhu.
Váš život, vaše dítě.
Příspěvek upraven 06.07.26 v 17:29
Jméno je ok a pokud se líbí vaší rodině, je to úplně v pořádku.
Nedávala bych až tak na úsudek ostatních.
Tolik za mě.
Nejde o to, jak to budou vnímat lidi, ale jak to bude snášet kluk… A je jedno, jestli ve Francii nebo jinde. Obávám se, že na to rodiče dost často zapomínají.
@Icc píše: Více
To je pravda. Zrovna nedávno mi říkala jedna známá, že její vnučka se už nemůže dočkat, až jí bude osmnáct, a hned si půjde změnit jméno. Psát ho sem nebudu.
@Klmarik píše: Více
Mně třeba ten Dezider vůbec nenaskočil. Jen jsem si vzpomněla na knihu Anemarie Selinko.
@Ploskutáček píše: Více
Jenže to je jiné jméno. Vlastně třeba u nás Josef a Josefa. Taky 1 písmeno navíc. A žít budou ve Francii.
@vokishka píše: Více
Ale doma budou ve Francii. Bude mít francouzské jméno i příjmení. Copak všichni cizinci, co tady žijí, řeší jméno svých dětí tak, aby tady bylo „normální“?
Klukům může klidně říct, že se jmenuje stejně jako francouzský fotbalový reprezentant.