Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud máte ryze české příjmení tak nevim nevim…já si představuju tu značku hugo boss a hlavně Hugo se tady u nás jmenuje každej druhej pes ale jak už zde bylo řečeno ono vůbec nejde o to jestli se to líbí ostatním ale jde o to zda se to líbí vám… ![]()
Moje deti to jmeno miluji odkdy videli 5 Oscarovy film: http://www.csfd.cz/…velky-objev/
Jmeno se mi libi, i kdyz na Slovensku bylo donedavna zaznavano kvuli datu v kalendari 1.4. (Den blaznu), nicmene pokud sleduji uz to neni tak horke a davaju ho nejen nektere vyznamne osobnosti ale i „bezni lide“ cim dal vice.
Celkove jsem za pestrost jmen, cim vetsi tim lepe.
PS: psu s lidskymi jmeny se kolem nas taky kopec (Max, Filip…) presto oblibena a nic neubiraji na krase ![]()
Holky dekuju za nazory;-)
jasne, ze odpovednost ponesem my, a ze je nase vec, jak mimco pojmenujem, jen me zajimaji reakce- nekdy treba cloveka neco nenapadne- napr. kamaradka chodila s tomasem zaludem, hrozne se stydela ho predstavit, ja to nechapala, pak rika, at si to jmeno reknu pomalu a ja to-mas-zalud a teprv mi to doslo:-)))
takze ja si rada prectu vsechny reakce, myslim, ze nikdo to tu nemysli zle, takze me to zajima:-)
prijmeni je dejme tomu neco jako bahno:-D me prave prijdou ty dve o, ze to pekne zni, no ale kazdy to slysi jinak, sto lidi, sto chuti…
a rikala bych mu Hugi, Hugine.. Nejsem moc priznivec takovych tech neznouckych zdrobnelinek, hlavne u kluku;-)
Mě se líbí, ale nejsem tak odvážná abych ho dala.
Jsem pro netradiční a něčím zvláštní jména, ale nevím proč na toto bych odvahu neměla. Vyřádila jsem se na psovi aspoň - ten je Hubert a právě se řešilo jestli bude Hugo nebo Hubert. Huga žádného neznám, Hubert se narodil mamince, co byla se mnou na pokoji v nemocnici.
@88petra me se libi moooc a uz dlouho
u manzela me to ale neproslo…
A Bruna ma ted cerstve Simona Krainova, takze cekam, ze jich pribude;-) krom toho jednoho dospelyho Bruna znam a proste mi to jmeno evokuje tohohle chlapka… ![]()
No mně by se asi nelíbilo, že bude mít příjmení končící taky na -o ![]()
Pro mně bylo jméno Hugo vždy příkladem jména, co rodiče dávají snad jako pomstu
Ale dnes se dávají různá neobvyklá jména, je to otázka vkusu a žádné se nelíbí všem.. Ale čím neobvyklejší, tím výraznější líbí nebo nelíbí reakce na něj bývají. Hlavně jsem vždy u jména řešila, jak budu prckovi říkat, u Huga mně moc variant nenapadá, Hugo, Hugísku? ![]()
Ahoj, já mám Hugíska 7m a už si neumím představit že by se jmenoval jinak
Je to jméno které se buď moc líbí nebo vubec nelíbí. My jsme ho dali miminku jako pracovní název ještě v bříšku, chtěla jsem holčičku Nelu, všichni mi říkali že na ní zavoláme a seběhnou se psi z okolí
A tak pro kluka ale fakt spiš z legrace jsme říkali taky „psí“ jméno Hugo.No a v břiše byl kluk a všichni jsme si tak zvykli říkat " až se narodí Hugísek, kočár pro Hugíska, čekáme Hugíska…" že jsme při tom zůstali. Má k tomu taky český přijmení a co se týká toho oslovování tak my miminku říkáme Hugí, Hugisku i Hugoušku a mne přijde že je až bude dospělý, tak se to nemusí nijak přetvářet prostě Hugo
Jo a Hugísů pěkne přibývá, já kromě našeho vím o třech. Přeju ti ať vám Hugo dělá jen samou radost. Petra ![]()
@K.Black píše:
@88petra znám jen jednoho Huga, a to Hugo Toxxjméno se mi nelíbí, ale ono jde o to, aby se líbilo vám, a nebyla to pomsta na dítěti, což tohle jméno není
taky znám jenom tohodle Huga
![]()
Proč prznit tak pěkné jméno. Kdybych se někdy odvážila ho dát…říkala bych mu normálně Hugo ![]()
I když o tom prznění by se dalo mluvit dlouze…z našeho Darka (zdrobňovali jsme minimálně)je už téměř výhradně Dagy - ale to si teda vymyslel sám a nějak se to uchytlo.
@Hugobaby no to mi nerikej, ze jich pribyva, neeeee:-D ja myslela, ze nas prdlejch matek zas tolik neni;-)
Mame vybrane jako dalsi jmeno, pokud bude nekdy kluk, je to moc hezke jmeno