Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@prokr nene, nejvetsi hruza severu jsem ja, Dagmar
..jak ja to jmeno v detstvi nenavidela, vsude samy Katky a Moniky..a ted bych nemenila
Navic se chystam vdat a vzit si pritelovo totalne nemecky prijmeni v neprechyleny forme, to bude teprv legrace.
Moje nejstarsi sestra je Lida a mne se to libi.
@Tomie Mně se Lída taky hodne líbí. Ale ja jsem obecně na zdrobneliny.
@Tarjei Dagmar je super. Tak jsem se chtela jmenovat jako dítě ![]()
@Ba-stet Faaaakt? To je megahusty, ja si vzdycky myslela, ze to jmeno by nechtel nikdo ![]()
Ano Lída, Liduška, lidka to jsou všechno domácí formy Ludmily. Ostatně nikdo mě nikdy Ludmilo snad neříkal.
Ludmila byla manželova babička a je dcera. Říká se jí obvykle Lili, někdy Liduš, Liduško.. Ludmilo zcela výjimečně. Jméno se mi líbí, sedí i k příjmení ( klasické české). Osobně bych dala přednost jménu Ludmila před Marií i Emilií, i když jsou taky hezké.
@Tomie píše:
@Lainaire8 Ale Lída je zdrobnělina od Ludmily, ne? To přece není zkomolenina.To je jako bys řekla, že někdo komolí Jiřího na Jirku…
No právě mi to nesedí, stejně jako Alexandr a Saša, Josef a Pepa
nemám to ráda, člověk vybere „vznešený“ jméno a ve finále je z tebe Pepan ![]()
@Tarjei píše:
@prokr nene, nejvetsi hruza severu jsem ja, Dagmar..jak ja to jmeno v detstvi nenavidela, vsude samy Katky a Moniky..a ted bych nemenila
Navic se chystam vdat a vzit si pritelovo totalne nemecky prijmeni v neprechyleny forme, to bude teprv legrace.
Moje nejstarsi sestra je Lida a mne se to libi.
Dagmar je taky super
ale zas z toho udělali Dášu, takže..
![]()
Mně se nelíbí ten základní tvar, ale Lída, Lidka, Lidunka, Liduška… ano. Co Lidie? A koukala jsem, že lze asi do RL dát i Lída nebo Lida.
@Lainaire8 Hele ja slysela i, ze Dagmare rikaj Dano. To me prekvapilo.
@prokr píše:
Marie je krásné jméno, Emilie ujde, Ludmila to je„hrůza severu“…nechceš svoji holčičku za něco trestat že ne
?
Ne dělám si srandu. Líbí se Vám? Tak ho dejte
Ludmila je jméno slovanského původu. Není ze severu.
@topazio píše:
Ludmila je jméno slovanského původu. Není ze severu.
je to staroslovanské jméno z lidu-milá
@ludmilaadamkova píše:
je to staroslovanské jméno z lidu-milá
Já vím. ![]()
Pro mě je Ludmila krásné jméno! A klidně bych zvažovala i oficiálně dát tvar Lída, mně by se to líbilo. Je to v dnešní době překvapivě originální jméno, přitom žádná bláznivost jako Vanessa, Jessicccccca a jiné rádoby světové hrůzy.
Podle reakcí ale čtu, že se obecně zase tolik nelíbí, což mě překvapuje ![]()
Ja se tak jmenuju a uprimne jsem to jako dite nesnasela… kazdopadne nikdo nikdy mi tak nerekl
vzdycky jen Lída nebo rodice Lidunka/Liduska… ale je fajn, ze to je jmeno, na ktere se ty deti tak nejak nezameruji ( jako napriklad na Rozarie - Koza Roza apod… )