Jméno pro chlapečka k příjmení Hrstka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1726
19.8.12 20:26

Dcera má v půlce prosince svátek, pak jsou Vánoce, v půlce ledna má narozeniny a předtím je ještě na začátku prosince Mikuláš ;) Řekla jsem si, že jsou ještě Velikonoce a den dětí, kdy se taky slaví a něco malého dostane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
19.8.12 20:28

Nečetla jsem diskuzi, ale mě hned k tomu příjmení napadl Tomáš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.12 20:33
@Anonymní píše:
@3HE Šimon má svátek právě 22. prosince. To tomu dítěti nemůžu udělat. Bude mít svátek, za dva dny Vánoce a za měsíc na to narozeniny a pak zase rok nic a zase všechno najednou hrc prc. :( To přece nejde.

Ještě jsem jukala do kalendáře a zaujalo mě jméno Jeremiáš a Samuel. Co vy na to? Trochu se bojím, že už působí těhotenské hormony a začínám mít zamlžený úsudek :oops:

Zakladatelka

No vidíš, já jsem tušila, že to nevyjde :D Já bych to taky řešila jako ty, taky bych nechtěla, ať má všechny události za sebou :think: A co ten Tomáš? Ten má svátek kdy? To by šlo ne? Ale není to moc originální, což ty bys chtěla, že? No, ale k Příjmení Hrstka si taky moc originálních jmen nemůžeš vybírat, aby to nevypadalo divně… hodí se k tomu spíše tradiční jméno.
Samuel se mi moc nelíbí, ale kdybych měla volit mezi ním a Jeremiášem, tak bych dala Samuele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
19.8.12 20:45

Tomáš je 7.3. :) mě by se líbil i třeba adam nemáš to jedno kdy má svátek? malý je narozený 23.12. :D no a co nadělám nic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.12 20:52

Mě kdyby se líbilo úplně strašně moc určité jméno, tak bych ho dala nezávisle na tom, jak to vychází s vánocemi nebo narozeninami, ale pokud chce zakl. jméno jindy, asi jí nevadí, že nedá to svoje vysněné… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
19.8.12 20:57

Kdybych měla brát v potaz svátek, Vánoce apod, tak bych asi jména nevybrala.....ale ten Samuel Hrstka nezní špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.12 20:57
@3HE píše:
No vidíš, já jsem tušila, že to nevyjde :D Já bych to taky řešila jako ty, taky bych nechtěla, ať má všechny události za sebou :think: A co ten Tomáš? Ten má svátek kdy? To by šlo ne? Ale není to moc originální, což ty bys chtěla, že? No, ale k Příjmení Hrstka si taky moc originálních jmen nemůžeš vybírat, aby to nevypadalo divně… hodí se k tomu spíše tradiční jméno.
Samuel se mi moc nelíbí, ale kdybych měla volit mezi ním a Jeremiášem, tak bych dala Samuele.

Tak jsem projela kalendář a vyšlo mi tohle: Líbil se ti Maxmilián - to zní dost divoce, tak co třeba Maxim? Stejně bys malému asi říkala Maxi… svátek má 29.5. Další je Dominik - není to úplně tradiční jméno, i když se dost dává, a je docela zvláštní a k příjmení se hodí. Svátek má 4.8. Potom Alan 14.8. - taky zvláštní a k příjmení zní hezky. Radim 25.8. - je tam sice písmeno R, ale jméno celkově nezní tvrdě, takže i k příjmení by šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.12 20:59
@Crystal87 píše:
Kdybych měla brát v potaz svátek, Vánoce apod, tak bych asi jména nevybrala.....ale ten Samuel Hrstka nezní špatně…

No ale je to tomu dítěti líto, když má všechno tak blízko u sebe - já mám nar. v prosinci a svátek v srpnu a taky mi bývalo líto, že mám nar. a vánoce u sebe.
Teď, když jsem dospělá, tak mi zase vadí, že v prosinci nemůžu svoje nar. oslavit u grilování a musíme sedět zavření uvnitř domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
19.8.12 21:02
@3HE píše:
No ale je to tomu dítěti líto, když má všechno tak blízko u sebe - já mám nar. v prosinci a svátek v srpnu a taky mi bývalo líto, že mám nar. a vánoce u sebe.
Teď, když jsem dospělá, tak mi zase vadí, že v prosinci nemůžu svoje nar. oslavit u grilování a musíme sedět zavření uvnitř domu.

asi jak kterému :nevim: a třeba svátek mi zas tak zásadní nepřijde :nevim: slavíme maličkostí ale nic extra abyhc kvůli tomu nedala jméno co se mi líbí :nevim:
Moji kluci to taky nemají nejlíp starší je konec listopadu a svátek v lednu, mladší je konec sprna a v svátek v říjnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.8.12 21:03

Napadl mě Štěpán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
19.8.12 21:10

Diskuzi jsem nečetla, ale po přečtení nadpisu : Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
19.8.12 21:11

Me by se k tomuto prijmeni libil Vitek (15.6.) BTW take jsem diskuzi necetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.8.12 21:14

Chtělo by to takové jméno, které neobsahuje žádná podobná písmena, jako je v příjmení, takže co třeba Robin Hrstka? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.12 22:43
@Irisa píše:
Chtělo by to takové jméno, které neobsahuje žádná podobná písmena, jako je v příjmení, takže co třeba Robin Hrstka? :mavam:

A písmeno „R“ není podobné? Řekni si to nahlas, to R je ve jménu i příjmení dost výrazné… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.8.12 11:38
@3HE píše:
A písmeno „R“ není podobné? Řekni si to nahlas, to R je ve jménu i příjmení dost výrazné… :D

Není to ale tak „násilné“ jako když je R ke konci slova - např. ten GabRiel nebo PetR - tady je to úplná rýmovačka - TR HR. Na začátku jména se to vyslovuje ještě dobře ale i tak mi to přijde trošku tvrdé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí