Jméno Tom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
57
6.12.14 09:20
@Kate92 píše:
Dala bych Tomáš, tomu taky můžete říkat Tom

Jsem stejného názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.15 03:00

Tomáš Š. - zkušenost

Dobrý den, milé ženy,
doufám, že nebude vadit, když se do diskuze maminek zapojím jako muž, navíc žádné dítě nemající.

Našel jsem tuto diskuzi zcela náhodou, velice mě zaujala, dokonce natolik, že jsem se zde kvůli možnosti reagovat zaregistroval! Sám se totiž jmenuji Tomáš a mé příjmení začíná na Š. (a je dosti krátké). Velmi doporučuji v takových a podobných případech volit raději variantu Tom, naprosto!! Vyslovuje se to skutečně velice blbě, aspoň při mém konkrétním příjmení. A příležitostí, kdy se musíte představit oficiálně, tedy není vhodné říct „Tom“, když jste skutečně „Tomáš“, není zase tak málo, jak by se mohlo zdát. Maminka při vymýšlení jména nebyla vdaná dlouho, nové příjmení na Š. ještě neměla tak zažité a prostě si to neuvědomila… Co bych dal za to, kdybych byl Tom!! Neoficiálně mě tak stejně oslovuje většina přátel a příbuzných, že by někdo říkal „Tomáši“, není vůbec tak časté, ale přijít třeba na pracovní pohovor a představit se jako „Tom“, když jsem oficiálně „Tomáš“, mi přijde nepatřičné…

Mé jméno se mi samo o sobě líbí, myslím si, že mnozí dopadli mnohem hůř, nedovedu si představit jiné, ale ta výslovnost je fakt děsná! K vysvětlování, což mnozí namítají, já konkrétně stejně často vysvětluju, jak se píše mé příjmení, takže přidat k tomu ještě to, že jsem Tom, by mi tolik nevadilo… Ale to už je můj čistě subjektivní případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí