Jméno Veronica?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30384
24.3.18 21:23

Když už jste chtěli být za každou cenu odlišní a museli jste normální hezké jméno takhle zmršit, tak byste si za tím měli stát. A jestli už teď pochybuješ, tak to raději nech změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
24.3.18 21:26
@pe-terka píše:
Předpokládám, že ji oslovujete s K, VeroniKo, Verunko…Takže písemnou formu rodina řešit nemusí, v praxi na ně nemá významný dopad.
Pokud to vyhovuje vám a nevadí vám v budoucnu, že zřejmě budete muset upřesnovat, jak se píše, tak to nechce. O nic nejde :kytka:
:mavam: Vidíš, a já to vidím naopak. Právě proto, že se to vyslovuje stejně, mi přijde zbytečné si to takto komplikovat :mrgreen: Pochopila bych, kdyby chteli neobvyklé jméno, dvě jména pro dítě. Ale tento tvar jména, kdyz ma příjmení -ová.

Každopádně jejich volba, respektuji :kytka: A tak by to meli brát i příbuzní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12845
24.3.18 21:27

No působí to dost komicky. Přinejlepším. Takže se jim ani nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.18 21:29

@hanka.br. já si za tím stojím, pro mě je krásné a ostatní to tak budou muset brát..
Jen mě zajímal názor dalších lidí( i když sem se asi měla zeptat před porodem) jestli je to vážně tak hrozné :mavam:

• Citovat
  • Upravit
68882
24.3.18 21:30

Přijde mi to divný, ale neměla bych potřebu to komentovat, každýho věc. Ale teda slyšet maminku, jak na dítě volá tímhle jménem a vyslovuje to C, myslela bych si svoje. Asi budou i horší kombinace, ale já nějak nepojmenovávala dítě dle pravidla „jsou i horší jména“. No, jak jsem psala, nahlas bych to určitě nevyslovila, je to čistě vaše volba, to jen když už ses ptala na názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.3.18 21:32

Nelíbí se mi to, ale je to můj problém. jestli vám jo, tak to nechte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
24.3.18 21:36

Já mám Veroniku a s písmenkem C se mi to jméno už tak nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.3.18 21:41

Já bych to třeba taky nedala, ale je to úplně vaše věc, nenech se rozházet. Jestli bude muset vysvětlovat na úřadech, nebo ve škole, že tam má „C“? To je toho, zabere jí to tři vteřiny párkrát do roka, a určitě nebude sama… Těch obměn jmen je už tolik, že se za chvíli stejne budou ptát na správný zápis jména všude automaticky… :lol: Já třeba od malička vysvětluju jak se píšu i přes to, že mám jméno „správně“ podle kalendáře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.3.18 21:50
@Jana206 píše: :mavam: Vidíš, a já to vidím naopak. Právě proto, že se to vyslovuje stejně, mi přijde zbytečné si to takto komplikovat :mrgreen: Pochopila bych, kdyby chteli neobvyklé jméno, dvě jména pro dítě. Ale tento tvar jména, kdyz ma příjmení -ová.Každopádně jejich volba, respektuji :kytka: A tak by to meli brát i příbuzní.

já netvrdím, že bych tuto variantu zvolila - však víš, jak se jmenují naše děti :kytka:.Na druhou stranu, zdá se mi to příliš banální, než bych z toho ( v roli příbuzné) dělala nějaký humbuk. Kdyby to bylo největší drama v mém životě, budu si pískat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
24.3.18 21:51
@Anonymní píše:
Chci znát váš názor, narodila se nám holčička a dali jsme jí jméno Veronica. Jsou jí už 4m a někteří členové rodiny to stále nemůžou zkousnout. Přemlouvají mě abych zašla na matriku a přejmenovala klasicky na Veroniku. :zed: Je to vážně tak hrozné? Podle mě jsou i horší jména :nevim:. Jinak k příjmení krásně ladí (je podobné k Neumann).

Jsem Veronika a představa, že každýmu vysvětluju, že se píšu s CÉ tak se jdu na tu matriku přejmenovat sama. Měla jsem i dost složité příjmení, se kterým jsem si užila…
Ono jako k čemu je to dobré, že je s CÉ? Když to jméno vyslovujete v jakékoli podobě, tak to nikdo nepozná…je to vidět jenom v psané formě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.3.18 21:53

My třeba máme Nikolku. Psáno Nikola.Taky tu jsou diskuze, kde píší, že by daly třeba Nikol,Nicol.Ale naše je Nikola a zbytek je mi fuk. A je jich hodně co vim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
24.3.18 21:53
@Aries6 píše:
Změníme písmenko a jsme jiní, hurá… Elena, Ellen, Elen, Ella… a pak se v tom vyznej.

Jsem ráda, že to vidím stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.3.18 21:55
@Anonymní píše:
@pe-terka díky za podporu :) přijde mi že Veronica není tak hrozná, když vidím jak rodiče pojmenovávají své děti, třeba vím o chlapečkovi Quido Vomáčka :nevim: :mrgreen:
Já jí teda někdy říkám i Veronico, líbí se mi to :palec: ale jinak příbuzní oslovují Verčo, Verunko

hele, někdo má ViKtorii, někdo ViCtorii, někdo Klaudii nebo Claudii, Kláru nebo Claru :think: Zvolili jste mezinárodní verzi jména a pokud není Veronica Slepičková, hodila bych to za hlavu. Btw. pokud to bude dceři extra vadit, není problém to v budoucnu změnit. Je to zadarmo, akorát pár běhání po úřadech (matrika, pojištovny a další instituce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
24.3.18 21:55
@pe-terka píše:
já netvrdím, že bych tuto variantu zvolila - však víš, jak se jmenují naše děti :kytka:.Na druhou stranu, zdá se mi to příliš banální, než bych z toho ( v roli příbuzné) dělala nějaký humbuk. Kdyby to bylo největší drama v mém životě, budu si pískat :dance:

Souhlasím :D V roli příbuzné bych drzela pusu, maximálně si myslela svoje :)
V roli zakladatelky bych se nenechala vyvést z míry. Pokud bych prece jen jako matka měla pochybnosti, tak pokud změnit jméno, tak teď. Čím dřív, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2027
24.3.18 21:56

Dobrý den, jsem Veronica Neumannová s „c“ místo „k“ a se dvěma „n“… proč dělat věci jednoduše když to jde složitě že? Asi bych to už neměnila. Může být hůř, ale žádná hitparáda to teda není a já bych s tím žít nechtěla, musí to být otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze