Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@maskovak píše:
Já cvičím čínské cviky podle pana vocáska…legrační jméno, ale je supeeer https://www.youtube.com/watch?…
má i webovky a ebook
Skoda, ze trochu rackuje, se mi to blbe posloucha
@tasa ahoh, taky zrovna začínám. Máme ve městě fitko pro ženské a teď nově mají i jógu. Byla jsem v neděli a teď půjdem znovu, ale chci cvičit i podle netu.
Ahoj, lékařem mi byla doporučena jóga na celkové zklidnění mysli a harmonizaci ( asi prozatím lepší než Lexaurin). Bohužel se v mém životě vyskytly těžší situace ( úmrtí kamarádky na leukémii, onemocnění blízkého člověka rakovinou, vlastní nemoc). Ráda bych to zkusila, ale v tomto směru jsem nepolíbená, za ruku nevzatá. Nemám možnost navštěvovat kurzy. Neměly byste nějaké, rady, tipy, postřehy, jak začít? Místo aby mě to uklidnilo, tak mě to stresuje, jestli to jsem schopná zvládnout.
Stačí silný vlněný koberec jako podložka? Začít nějakými cviky, sestavou anebo jen dechová cvičení. Jsem alergiky, astmatik - zvládnu to? Všem moc děkuji za pomoc ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, lékařem mi byla doporučena jóga na celkové zklidnění mysli a harmonizaci ( asi prozatím lepší než Lexaurin). Bohužel se v mém životě vyskytly těžší situace ( úmrtí kamarádky na leukémii, onemocnění blízkého člověka rakovinou, vlastní nemoc). Ráda bych to zkusila, ale v tomto směru jsem nepolíbená, za ruku nevzatá. Nemám možnost navštěvovat kurzy. Neměly byste nějaké, rady, tipy, postřehy, jak začít? Místo aby mě to uklidnilo, tak mě to stresuje, jestli to jsem schopná zvládnout.
Stačí silný vlněný koberec jako podložka? Začít nějakými cviky, sestavou anebo jen dechová cvičení. Jsem alergiky, astmatik - zvládnu to? Všem moc děkuji za pomoc
Najdi si na youtubu videa pro začátečníky, tam se dozvíš vše potřebné.
Na youtube je spoustu videí pro začátečníky. Doporučuji toho projít více. Mě trvalo než jsem našla někoho, kdo mi vyhovuje jak hlasem, tak sestavou. Někdy mi ty sestavy nepřišly zrovna pro začátečníky. Těžký pozice a někdy mě demotivovalo, když ta cvičitelka byla jak hadí žena. Mám problémy s pružností a některý pozice jsou pro mě utrpění. Možná v tvém případě bych zkoukla i videa s vedenou meditací.
Na youtube Still on the way, paní má jednoduché sestavy pro začátečníky, hezky mluví.
@Anonymní píše:
Stačí silný vlněný koberec jako podložka? Začít nějakými cviky, sestavou anebo jen dechová cvičení. Jsem alergiky, astmatik - zvládnu to? Všem moc děkuji za pomoc
jestli umíš anglicky, tak doporučuji najít si Yoga with Adriene, má spoustu programů na 30 dní většinou, začíná se zvolna…většinou je každé její cvičení na cca 30 minut a pro začátečníky si myslím, že ideální.
lepší je mít podložku, aby ti to v některých pozicích na koberci neklouzalo, ale koberec může taky stačit.
@Alušáček píše:
Na youtube Still on the way, paní má jednoduché sestavy pro začátečníky, hezky mluví.
Podle paní taky cvičím. Mohu jen doporučit.
Ahoj, já vim, že doba je teď na cvičení někde uvnitř těžší, ale doporučuji začít alespoň jednu dvě lekce s lektorem, můžete si snadno oddělat záda, mě někdy před 6 léty jóga uplně učarovala, ale taky jsem chtěla vše dokonale jako ti kdož jí předcvičovali až jsem si zničila záda (připravovala jsem se na kurz lektora) a dodneška s tím bojuji, moje tělo ten tah prostě nedalo
takže opatrně…základní pozice jsou popsané tady https://chcibytlepsi.cz/…pomoci-jogy/ na youtube pak Zuzana Klingrová, když pak mluvíte s fyzioterapeutem, tak ten taky dobře poradí jak si základní pozice upravit, například pokud máte nějaké problémy pohybového ústrojí, problémy se zády apod, at se daří
Začala jsem chodit na jógu (už před lety jsem chodila, ale velice rekreačně). Jsem dost tuhá, tak nějaké dlaně na zemi v předklonu u mě nehrozí
. Ale chtěla jsem se zeptat, v tureckém sedu mi absolutně nejdou udržet rovná záda. Jakmile si sednu do tureckého sedu, okamžitě se hrbím. Nedosáhnu ani rovných, natož mírně prohnutým jako některé ženy. Rovná záda, tak jaké by u toho cvičení měly být, dosáhnu pouze, když klečím na patách. Dá se to naučit? A máte nějaké tipy na videa, podle kterých cvičíte doma?