Jogurt ve 4. měsících???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
9.9.10 18:36
kattkka píše:
No v vsude je neco.v okoli mam zase osobu co davala od 10mesicu kravske mleko na piti.ale davala i sunar ale i tak

také už dávám kravské mléko, podle mě je jedno jestli do roka nebu de mít žádné a od roka pořád tak začínám postupně už ted :-)

• Citovat
  • Upravit
2830
9.9.10 19:35

No bála.. ale co mám dělat? něco jíst přeci musí a jestli se jí zhorší exem v 4 nebo 6 měsících.. je jedno ne? Jasně vím, že čím později tím menší pravděpodobnost… ale nacpat do ní to mlíko je fakt boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.9.10 19:56

Je mi to jasny…asi bych v tom pripade proste zkusila normalni UM s tim, ze pokud by se nejaka alergie konkretne na BKM projevila (hodne by se zhorsil ekzem), mas jasno a budes to muset resit s nejakym dr. Alergie z jidla se hur rozpozna, kdyz zavedes vic druhu. A jen z mrkve se moc nenaji :think: U atopiku je pomerne velky riziko rozvoje astmatu, pokud se neco poto, tak bych to nehazela za hlavu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 21:30

Asi bych to zkusila a taky proč né? Zkusit se má všechno :mrgreen: ..Naši asociální ex sousedi dávali dcerce kravské mléko s Grankem už v 2. měsíci..i když jsem to odsuzovala páč jsem měla načtenou všechnu literaturu okolo miminka a jeho potřeb ale jejich dcerka byla spokojená.Ted se vyrábí opravdu kvalitní jogurty např.Holandia a lehce k zakoupení.Já jsem dala plně kojené dcerce ve čtyřech měsících banán…spokojená byla ale posléze jsem viděla ve stolici nestrávené části a tak jsme na chvilku vysadili :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
9.9.10 21:37
Muchitos píše:
No bála.. ale co mám dělat? něco jíst přeci musí a jestli se jí zhorší exem v 4 nebo 6 měsících.. je jedno ne? Jasně vím, že čím později tím menší pravděpodobnost… ale nacpat do ní to mlíko je fakt boj…

Taky jsme to měli mlíko prostě ne. Začala jsem mu dávat normální ne HA to je hořký a dnes pije 250ml 2-3 denně.Jinak má příkrmy i k večeři mlíko nechce jen v noci a odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
9.9.10 21:48
mlíko prostě ne. Začala jsem mu dávat normální ne HA to je hořký a dnes pije 250ml 2-3 denně.Jinak má příkrmy i k večeři mlíko nechce jen v noci a odpoledne

A kolik máte?? mi se zdá to normální mlíko horší než jí dát zeleninku.. já nevím… na zeleninku stejně jednou dojít musí… tomu normálnímu mlíku se dá vyhnout obloukem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
9.9.10 21:58
Muchitos píše:
mlíko prostě ne. Začala jsem mu dávat normální ne HA to je hořký a dnes pije 250ml 2-3 denně.Jinak má příkrmy i k večeři mlíko nechce jen v noci a odpoledne
A kolik máte?? mi se zdá to normální mlíko horší než jí dát zeleninku.. já nevím… na zeleninku stejně jednou dojít musí… tomu normálnímu mlíku se dá vyhnout obloukem…

CO je na tom mlíku tak špatnýho?? Stejně jak může být alergická na mlíko může být na jakoukoliv zeleninu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
9.9.10 21:59

Za mě osobně i myslím, že normální kravský mlíko je mnohem zdravější než vševhna uměle vyrobená mlíka…

• Citovat
  • Upravit
24320
9.9.10 22:01

Miso: spis ji bude vadit to mleko jak zelenina.ALe pravda je ze ja bych radsi to mleko dala taky jak zeleninu a dala bych normalni sunar.Pritel alergik ekzematik a ja alergik a mala pila normalni sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.9.10 22:04
Michaelakkk píše:
Za mě osobně i myslím, že normální kravský mlíko je mnohem zdravější než vševhna uměle vyrobená mlíka…

Nejsem odborník, ale zdravější - jak se to vezme.
Myslím, že cca do toho roku, kdy dítě dostává mléko často, má cenu dávat UM nebo MM, pokud matka kojí.
Nedávno jsem se od jedné sečtělejší maminky dočetla, že kravské mléko oproti umělému obsahuje vyšší procento bílkovin( ve větším množství je to průser). Takže na občasné pití po tom roce OK, ale před tím cca rokem spíš jen na vaření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
9.9.10 22:05

já nevím možná máte pravdu.. já jsem asi zmagořená těma reklamama a všema… jste alergici? musíte dávat HA a konec dál se to neřeší!!! No ale ted jí to normální mlíčko dát nemůžu.. bylo by toho moc. Trošinkju se ji objevil exem a těžko říct jetlsi je to po očkování nebo po mrkvičce.. spíš to prvdní teda.. ale i tak počkám až to zmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.9.10 22:19
Michaelakkk píše:
Za mě osobně i myslím, že normální kravský mlíko je mnohem zdravější než vševhna uměle vyrobená mlíka…

Jako jak zdravejsi? Moc nechapu, co je na kravskym mliku pro kojence zdravyho. Ma hodne bilkovin, malo tuku a vubec, slozeni odpovida potrebam bylozravce, ktery potrebuje hodne rychle vyrust. UM je upraveny pro mimina. Na tohle tema je tu fura diskuzi.

Alergie na bilkovinu KM je urcite castejsi, nez alergie na mrkev… ale jak jsem psala, jen mrkev davat nebudes, docela brzo se takhle muzes dostat do kolotoce zjistovani, co konkretne vadi a to neni zadna sranda. Ted se vedou diskuze, kdy je nejvhodnejsi zavadet u alergiku prikrmy a neda se psat obecne, neco se pozna lip driv, nez se uvadelo, neco zas dyl (ja jsem zavadela vzdycky dyl vsechno a rozlozene). Spis sazim na nezralost traviciho systemu, to muze nadelat paseku i v budoucnu. Ale jak myslis, volit musis ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 22:19
Muchitos píše:
já nevím možná máte pravdu.. já jsem asi zmagořená těma reklamama a všema… jste alergici? musíte dávat HA a konec dál se to neřeší!!! No ale ted jí to normální mlíčko dát nemůžu.. bylo by toho moc. Trošinkju se ji objevil exem a těžko říct jetlsi je to po očkování nebo po mrkvičce.. spíš to prvdní teda.. ale i tak počkám až to zmizí

Ano jsme alergici… manžel na všechny možný kvítka a já na roztoče a prach.První dceři se ukázal atopák po ukončení kojení …zhruba v roce. Zácpy měla z UM a tak jsme podávali sojové mléko. Ovšem tělo alergika snáší jogurty obecně velmi dobře! Naše Saša akceptuje kravské mléko sice poslední dva měsíce a to jí budou v Lednu 4. roky… Zkuz to!:) Jak už jsem řekla .. za to nic nedáš.Jenom nasbíráš další zkušenosti a o tom přeci život je :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
9.9.10 22:20

No a proč radši normální mlíko než zeleninku? vždyt bylo vždycky uplně normální začínat s příkrmama ve 4. měsíci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.9.10 22:26
Muchitos píše:
No a proč radši normální mlíko než zeleninku? vždyt bylo vždycky uplně normální začínat s příkrmama ve 4. měsíci..

Sledovala bych spíše novější studie co se týče příkrmů.
na to, co bylo dřív zapomeň.
Nějaké rady ohledně příkrmů by měly být na kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí