Jogurt ve 4. měsících???
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Muchitos:bylo ted se i u nekojenych zacina pozdeji az v 6mesicich.Kvuli traveni.
Myslim si ze je lepsi dat treba obyc Nutrilon nez zatezovat travici soustavu zeleninou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako pravda to ze se doporucuje i u nekojenych deti zacinat az okolo 6mesice je zase nove.My zavadeli tez prikrmy ve 4,5 ale kdyz to vemu zpetne tak priste vydrzim a uziju si tu flasku s mlekem.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:
Muchitos:bylo ted se i u nekojenych zacina pozdeji az v 6mesicich.Kvuli traveni.
Myslim si ze je lepsi dat treba obyc Nutrilon nez zatezovat travici soustavu zeleninou.
Ufffff' Ty bejt mou doktorkou tak mě za mou stravu řádně ztrestáš! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muchitos píše:
No a proč radši normální mlíko než zeleninku? vždyt bylo vždycky uplně normální začínat s příkrmama ve 4. měsíci..
Jj a za nas se zacinalo uz v 6ti tydnech mrkvovou stavou, nasledoval kureci vyvar. A to at bylo dite kojeny nebo ne. Tezko rict na kolika z nas se to podepsalo a jak, to uz nikdo nezjisti. Ted se doporucuje zacinat v sesti mesicich. Tenkrat se totiz taky vedelo prd o nejakym vyzravani systemu ![]()
Ber to tak, ze je to kojenec, kterej potrebuje predevsim to mliko. Kdyz mu to zacnes nahrazovat mrkvi, neco mu bude chybet a neco treba prebyvat. Mozna to bude ok,mozna ne, to ti tady nikdo nerekne.
A abych to treba dolozila…zkouma se, jaky vliv ma bilkovina KM na diabetes u deti. Strevo je totiz nezraly a jsou v nem jakysi „diry“, tema se do tela dostava BKM. Imunitni system ji najde a znici. Potiz je, ze tahle bilkovina je hodne podobna molekulam, ktery vyrabeji inzulin. Imunitni system se uci, takze pak zacne napadat vlastni slinivku…tolik teorie. Nevim, k jakym zaverum uz dosli, ve hre bude i vic faktoru nez jen mliko, to je evidentni… ale uz jsem dost opatrna k zaverum typu: nam se nic nestalo, zkus to taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verunnka píše:kattkka píše:Ufffff' Ty bejt mou doktorkou tak mě za mou stravu řádně ztrestáš!
Veru: mam dlouhe vedeni nejak sem to nepochopila
![]()
Akorat porad se to meni za rok se treba muze zacinat uz v 8 mesicich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když já nevím jak se mám rozhodnout… jsem uplně zmatená.. a to jsou věci které by mi měla říct moje doktorka… od toho doktoří jsou aby radili.. a ona řekne: dejte jí jogurt…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já řeknu za sebe, malej se odstavil od prsa a to mu bylo asi 3,5měsíce, vytáhla jsem prso, následoval histerák, zkusila jsem všechny možný UM nevzal si nic, ani z flašky, ani lžičkou.Na radu Dr. jsme začali od 4měsíců normálně s příkrmama, sama řekla, že podle nejnovější studie se má začínat už ve 4měsících, že má dítě v tý době nějakou velkou potravinovou toleranci(nevím odborný název, to jsem zapomněla), taky jsem potřebovala vyřešit, jak do něj to mlíko dostat, zkusili jsme kaše, baští jen některé a jen s příchutí a to ještě jen někdy.Taky mi byl doporučen jogurt, zkusila jsem, zamíchala jsem mu do toho přesnídávku a kupodivu to jí.Jinak teď už dělají i přesnídávky s mlíkem nebo jogurtem nebo tvarohem a u nás to je jediná možnost, jak do něj to mlíko dostat, nestalo se mu po tom nic, ale on nemá žádnej předpoklad k tomu být alergik, nikdo z naší rodiny nikdy na nic alergickej nebyl.Zkus to taky, uvidíš sama, jak na to bude reagovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muchitos píše:mlíko prostě ne. Začala jsem mu dávat normální ne HA to je hořký a dnes pije 250ml 2-3 denně.Jinak má příkrmy i k večeři mlíko nechce jen v noci a odpoledneA kolik máte?? mi se zdá to normální mlíko horší než jí dát zeleninku.. já nevím… na zeleninku stejně jednou dojít musí… tomu normálnímu mlíku se dá vyhnout obloukem…
Počkej já myslela normální mlíko BEBU ale ne hypoalergení . Asi jsem se blbě vyjádřila. Nikčovi je 8 měsíců a bebu mu chci dávat do dvou let dokavad jí bude pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Issabell28 píše:
Tak já řeknu za sebe, malej se odstavil od prsa a to mu bylo asi 3,5měsíce, vytáhla jsem prso, následoval histerák, zkusila jsem všechny možný UM nevzal si nic, ani z flašky, ani lžičkou.Na radu Dr. jsme začali od 4měsíců normálně s příkrmama, sama řekla, že podle nejnovější studie se má začínat už ve 4měsících, že má dítě v tý době nějakou velkou potravinovou toleranci(nevím odborný název, to jsem zapomněla), taky jsem potřebovala vyřešit, jak do něj to mlíko dostat, zkusili jsme kaše, baští jen některé a jen s příchutí a to ještě jen někdy.Taky mi byl doporučen jogurt, zkusila jsem, zamíchala jsem mu do toho přesnídávku a kupodivu to jí.Jinak teď už dělají i přesnídávky s mlíkem nebo jogurtem nebo tvarohem a u nás to je jediná možnost, jak do něj to mlíko dostat, nestalo se mu po tom nic, ale on nemá žádnej předpoklad k tomu být alergik, nikdo z naší rodiny nikdy na nic alergickej nebyl.Zkus to taky, uvidíš sama, jak na to bude reagovat.
No jo, jenze to je prave to, vy nejste zatizeny alergii, tady mluvime o 4 mesicnim atopikovi a oba rodice jsou alergici. To je dost rozdil.
Mmch. tvaroh se nema davat do roka vsem…kvuli bilkovnam ![]()
Jinak mam silnej pocit, ze pises o toleranci k lepku. Mezi 4. a 6.mesicem je zrejme vetsi tolerance k lepku, aspon co ted vyzkoumali. O zadny jiny studii, ktera by se zabyvala prikrmy uz od 4. mesice, nevim ![]()
Zakladatelko, na tvym miste bych se poradila s dr. Ale ne tou tvoji. Bud na netu, nebo bych presla jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť jsem psala, jak je to u nás, že mi nemáme žádný předpoklad k alergii, naštěstí.A s tím tvarohem nevím, když je na přesnídávce napsáno meruňky s tvarohem od 4.měsíce, tak snad ta firma, co to vyrábí, to musí mít od někoho povolený, já nevim, kdo schvaluje tyhle všechny jídla pro malý mimča, ale nezbývá mi nic jinýho než jim prostě věřit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Issabell28 píše:
Vždyť jsem psala, jak je to u nás, že mi nemáme žádný předpoklad k alergii, naštěstí.A s tím tvarohem nevím, když je na přesnídávce napsáno meruňky s tvarohem od 4.měsíce, tak snad ta firma, co to vyrábí, to musí mít od někoho povolený, já nevim, kdo schvaluje tyhle všechny jídla pro malý mimča, ale nezbývá mi nic jinýho než jim prostě věřit.
No ale taky jsi psala: zkus to sama… Uz jsem tu o tom psala driv ![]()
Jinak jsi na omylu, treba se obecne vi, ze mimina do 1 roku nemaji solit. Precti si etikety, ve spouste sklenicek sul je. Nedoporucoval se ani spenat, kvuli stavelanum, kojenecky jidla se spenatem se delaji bezne (snad je ten spenat dostatecne upraveny, nevim). Morsky ryby pred 1. rokem-ne…normalne koupis. A to nepisu o ovoci. Nekdo muze rict, ze je tam toho zanedbatelny mnozstvi. Pro dospelyho nepochybne, ale tohle jsou mimina, ktery predtim znaly jen mliko.
Zadny normy konkretne na tohle nejsou.
Ale zas takovy problem v tom nevidim, staci si o tom neco precist a pak se s tim poprat, problem je to jen v pripade, ze si nekdo rekne: sklenicky s tvarohem jsou normalni, tak proc to kupovat, muzu udelat doma..a lup ho, pulrocak ma k vece obden tvarohu plnou misku. Ledviny upi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdo teda potom rozhoduje o tom, co mohou ta jídla pro malé děti obsahovat?Já jsem myslela, že musejí splňovat určité normy a proto jsou vhodné pro takto malé děti.Nějak to nechápu, ani nestuduju složení příkrmu, prostě jim věřim, ale jak píšeš tak si nejspíš složení příště přečtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musi splnovat normy ohledne skodlivin. Ale kazdou chvili stejne neco musi stahnout z prodeje, protoze to neuhlidaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit