Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přidám se se zkušeností. Když si vypočítám početí prvních dvou dětí vychází mi to na den přesně podle Jonáše. A početí probíhalo den před MS u obou dětí. Ale s tím, že první měla být dcera a je to syn. Druhé měl být syn a je to dcera. Pak jsem měla 3 zamlklá těhu a to byly u všech 4 problémové aspekty. U třetího donošeného dítěte byl jen jeden problémový aspekt a donosila jsem ho. A sedělo to, že měl být chlapeček a byl. Datum otěhotnění však neznám přesně. U prvních dvou dětí jsem měla 2 problémové aspekty a těhotenství byla obě v pořádku. Brala bych to tak, že pokud jsou problémy jeden nebo dva, tak nevadí, ale více už je riziko.
Ahoj, mohla bych poprosit o radu? Nechala jsem si poslat výpočet přímo z centra Dr. Jonáše, dneska mi to přišlo. Mám speciální výpočet pro vypočtení plodných dní. Výpočet dobré životnosti dělají jen těm, které už měly v minulosti nějaké problémy v těhotenství, jinak ženám, které ještě nebyly těhotné (což jsem já) dělají jen ten na pohlaví dítěte a optimální dny pro početí. Ale zjistila jsem, že ty termíny se přesně shodují s těmi, co jsem si udělala v tom online výpočtu na najdise.cz a navíc tam ani nejsou ty přesné časy početí…Jen datum…A v pokynech mi napsali, že ke styku má dojít den před tímto vypočítaným termínem… Tak jsem z toho trochu rozladěná. Za a/ to vypadá, že jsem vyhodila 650 z okna a za b/ nevím, co tedy platí a čím se řídit…Jestli ty přesné časy jsou nebo nejsou důležité atd.
Díky za radu!
@Whynot píše:
@Adrienka
Jinak ano, vyšlo to přesně, ovulku podle jonase jsem mela 18.5. i svoji vlastni, poprvé v živote jsem u sebe viděla super pozitivní ovu test. Takže byl v ten den styk pak den nic a ještě pro jistotu další den. Výpočet jsem si nechala udělat přes Jonas centrum za 500 Kč.
Ahoj, mohla bych poprosit o radu? Nechala jsem si poslat výpočet přímo z centra Dr. Jonáše, dneska mi to přišlo. Mám speciální výpočet pro vypočtení plodných dní. Výpočet dobré životnosti dělají jen těm, které už měly v minulosti nějaké problémy v těhotenství, jinak ženám, které ještě nebyly těhotné (což jsem já) dělají jen ten na pohlaví dítěte a optimální dny pro početí. Ale zjistila jsem, že ty termíny se přesně shodují s těmi, co jsem si udělala v tom online výpočtu na najdise.cz a navíc tam ani nejsou ty přesné časy početí…Jen datum…A v pokynech mi napsali, že ke styku má dojít den před tímto vypočítaným termínem… Tak jsem z toho trochu rozladěná. Za a/ to vypadá, že jsem vyhodila 650 z okna a za b/ nevím, co tedy platí a čím se řídit…Jestli ty přesné časy jsou nebo nejsou důležité atd.
Díky za radu!
@enkeli7 ahoj
já jsem tak vyhodila 650 kč před rokem a měla jsem stejné pocity jako ty, velké zklamání, že je to stejné jako na najdise.cz, bez aspektů atd., přesně jak popisuješ
znovu už bych do toho nešla, řídili jsme se tím celý rok, doteď těhotná nejsem, ale spíš je to tím, že řeším imunologický problém, o které jsem tehdy nevěděla… Moc bych ti to přála, řadě lidí to vyšlo, tak pokud u vás není opravdu žádný jiný problém, není důvod nevěřit, pozitivní přístup dělá své
podstatná není podle mě přesná hodina, ale styk 12 a 24 hod před daným termínem, stejně jak se uvádí na najdise. Já jsem vyhodila už za celou dobu snažení tisíce za různé preparáty, šarlatány, bylinky a další, tak jsem to pak hodila za hlavu, že jsem se nechala napálit, spíš to jen člověka zamrzí, že se těší na něco, co by mohlo pomoct, a na netu je to totéž…
@jaja17 píše:
V Jonášovce na najdi.se mám termín každý měsíc, ale třeba v květnu tam mám 20.5. a Baudyš říká už 18.5. - Baudyš udává termíny, kdy podle najdi.se třeba nemám žádné škůdce, ale navrhuje mi i termíny, kde škůdci jsou … jinak jsem se ptala i na to nepovedené těhu a řekl mi, že by to nedokázal předpovědět, že se to nepovede, že ta situace i pro něj jako zkušeného astrologa byla nová a překvapující, či co … každopádně to prý byla výjimka a příště se to prý podaříkaždopádně Baudyšova předověď byla za 1500
a najdi.se je zadarmo
ale zkusím to podle ty Baudyšovy, když už jsem za to dala ty prachy
![]()
Ahoj, mohla bys mi, prosím, napsat, jestli Ti to podle těch Baudyšových termínů vyšlo? Já jsem si objednala výpočty přímo z centra Dr. Jonáše, ale jsem z toho zklamaná, protože tam je polovina informací oproti najdise.cz, žádné přesné časy, žádné napěťové aspekty, je to podle mě dost odfláknuté. Zaplatila jsem za to 650 Kč a jsem celkem naštvaná :-/ Přemýšlím o tom, že bych si to nechala zpracovat ještě od Baudyše, který automaticky ty kritické termíny, kde hrozí komplikace, vynechává, což by měli podle mě dělat i Jonášovi - i u prvorodiček…Což nedělají. Nevím jen, jestli mám investovat dalších 1500 do dalších výpočtů…Jakou s tím máš, prosím, zkušenost? Snažíme se už přes dva roky a když jsem našla informace o téhle metodě, vlilo nám to novou naději do žil. Věřím, že se to podaří, ale ráda bych to dělala v rámci možností správně..
Díky moc!
@annyz píše:
@enkeli7 ahojjá jsem tak vyhodila 650 kč před rokem a měla jsem stejné pocity jako ty, velké zklamání, že je to stejné jako na najdise.cz, bez aspektů atd., přesně jak popisuješ
znovu už bych do toho nešla, řídili jsme se tím celý rok, doteď těhotná nejsem, ale spíš je to tím, že řeším imunologický problém, o které jsem tehdy nevěděla… Moc bych ti to přála, řadě lidí to vyšlo, tak pokud u vás není opravdu žádný jiný problém, není důvod nevěřit, pozitivní přístup dělá své
podstatná není podle mě přesná hodina, ale styk 12 a 24 hod před daným termínem, stejně jak se uvádí na najdise. Já jsem vyhodila už za celou dobu snažení tisíce za různé preparáty, šarlatány, bylinky a další, tak jsem to pak hodila za hlavu, že jsem se nechala napálit, spíš to jen člověka zamrzí, že se těší na něco, co by mohlo pomoct, a na netu je to totéž…
Já mám takový dojem, že to tam na Slovensku dost šulí…a jedou to jak na běžícím pásu. Vůbec nechápu, proč tam nezohlední ty kritické termíny, když ten výpočet mají k dispozici?? Psala jsem si o tom i s Tondou Baudyšem a je stejného názoru. On ten výpočet dělá, s tím, že ty nevhodné termíny zkrátka vynechá, a je jedno, jestli ta žena už dřív měla v těhotenství komplikace nebo ne. Takže si myslím, že to podstatné je a že tedy nejsou vhodné všechny termíny každý měsíc v roce pro prvorodičky, jak to uvádějí v centru Dr. Jonáše.
Uvažuju teda, že vypláznu dalších 1500 a nechám si to vypočítat ještě od pana Baudyše…
Věřím tomu, že ta metoda funguje, když jsem to objevila, zapůsobilo to na mě jako živá voda a mně i partnerovi to fakt vlilo novou naději do žil. Ale když už to budu dělat, tak bych to chtěla dělat v rámci možností co nejlépe a nejefektivněji, aby ta šance prostě byla co nejvyšší. Že to funguje vím - psala jsem si s jednou holčinou ze Slovenska přímo, potvrdila mi, že otěhotněla po pěti letech snažení, nechala si poslat jen ty výpočty z centra Dr. Jonáše, kde jsou jen dny, bez přesných časů a bez nějakých napěťových aspektů a otěhotněla přesně podle toho jejich termínu - 9 dní po ovulaci!!!…Musela jsem jí napsat, abych si ten zázrak ověřila
Poslala mi i fotky toho zázraku a člověku to prostě nebere hlava…Ale duše jásá
![]()
Ahoj holky, predne prosim o anonym, zatim nikdo nemusi vedet
minuly tyden probehla ovulace ale podle jonasove metody bych mela otehotnet az ted 20teho… tojjako vazne jde otehotnet mimo ovu?
dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj holky, predne prosim o anonym, zatim nikdo nemusi vedetminuly tyden probehla ovulace ale podle jonasove metody bych mela otehotnet az ted 20teho… tojjako vazne jde otehotnet mimo ovu?
dekuji
Nejde, mně Jonášova metoda vyšla 2×, ovulace podle Jonáše musí souhlasit s tvojí ovulací. Mně to vyšlo 2× přesně na den..čekala jsem podruhé rok, až se moje ovu (potvrzená doktorem) křížila přesně na den s Jonášem a otěhotněla jsem. ![]()
@enkeli7
Super postřeh, děkuji..Já taky poprvé otěhotněla podle Jonášového výpočtu za 500 kč a měla jsem tam dost rizikových termínů..Poprvé to bylo ZT, podruhé taky nějaký aspekt, ale vyšlo to. Baudyšovi jsem taky psala, ale cena se mi zdála vysoká. Určitě při druhém dítku mu napíšu o výpočet ![]()
@Terez001 píše:
@enkeli7
Super postřeh, děkuji..Já taky poprvé otěhotněla podle Jonášového výpočtu za 500 kč a měla jsem tam dost rizikových termínů..Poprvé to bylo ZT, podruhé taky nějaký aspekt, ale vyšlo to. Baudyšovi jsem taky psala, ale cena se mi zdála vysoká. Určitě při druhém dítku mu napíšu o výpočet
@Terez001 píše:
@enkeli7
Super postřeh, děkuji..Já taky poprvé otěhotněla podle Jonášového výpočtu za 500 kč a měla jsem tam dost rizikových termínů..Poprvé to bylo ZT, podruhé taky nějaký aspekt, ale vyšlo to. Baudyšovi jsem taky psala, ale cena se mi zdála vysoká. Určitě při druhém dítku mu napíšu o výpočet
Ahoj holky, už půl roku se snažíme otěhotnět a stále se nám nedaří. Dívala jsem se na výpočty dle Jonášovi metody a vůbec mi nesedí ovulacni dny s jejich výpočty a dále by mě zajímalo, mám téměř všude 5 a více křížků, jak přesně tomu mám rozumět? Jaké a tím máte zkušenosti vy? Děkuji ![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat na vase zkusenosti.
Podle Jonasovy metody jsem mela otehotnet 7.8. Ale v te dobe jsem mela menstruaci.
Kazdopadne jsem v tom mesici otehotnela a pohlavi miminka sedelo. V srpnu tam byly 3 aspekty a skoncilo to ZT. Pristi rok v obdobi od unora do cervna tam mam aspekty 2,1,2,1,0,1. Zadny vychazi na kveten. Byt tam jsou 2 aspekty, bude tehotenstvi v poradku? Jake jsou vase zkusenosti? Uz si tim nechci znovu prochazet a tohle vypada pozitivne.
@LucienneN V těch aspektech se teda vůbec nevyznám, ale když to počítám zpětně, tak tam měl syn 4.
Teď v prosinci to dle Jonáše budem zkoušet prvně.
A ja jsem to spletla, v dobe, kterou doporucuje Jonas pro poceti jsem mela posledni menstruaci pred soucasnym tehotestvim…Takze se omlouvam, za mystifikaci…