Jonášova metoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
275
11.1.15 11:05

Ahojte holky. Všimla jsem si vaší diskuse, tak taky přispěju se svým názorem a zkušeností. Dlouho se mi nedařilo otěhotnět, tak jsem se začala zajímat i o jonášovu metodu. A asi na ní něco bude ;) Po delší dobu (asi 1,5 roku) se mi vůbec neshodoval termín ovulace s termínem početí od jonáše, rozcházely se o týden i víc. Až pak jednou, v říjnu 2013 se mi ovulace s termínem od jonáše sešla úplně přesně na den. A povedlo se :dance:
Pamatuju si, že jonášův termín byl v pondělí po poledni (nevím přesně svůj čas narození) a že podle ovu-testu mi ovulace vycházela taky na pondělí. Styk proběhl v pátek, tedy 3 dny před termínem. Zadařilo se a máme holčičku.
Co jsem hledala informace, tak je to dost různé - třeba na ovu-testu píšou, že má být styk 24 hodin před ovu. Jinde jsem zase četla, že nejvíc početí se zadaří dokonce 3-5 dní před ovu :nevim: Tohle už pak asi záleží na konkrétním člověku, jak jsou rychlé a trvanlivé spermie apod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
11.1.15 11:07

A ještě k napěťovým aspektům - tuším, že jsem měla jen jeden negativní, ostatní pozitivní. Těhotenství bylo v poho, až poslední trimestr mi hodně tvrdlo břicho. Ale začali se do toho montovat doktoři, každý s jiným názorem a dopadlo to tak všelijak. Takže těžko posoudit, jestli ten napěťový aspekt měl vliv a jestli to mohlo dopadnout jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
11.1.15 11:16

@Aletail
Děkujeme za pozitivní informace :-) Gratuluju k holčičce. Když jsem minule otěhotněla, měla jsem termín od Jonáše 3-4 před ovu. Tulení proběhlo právě na Jonáše a spermouši asi počkali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
12.1.15 18:55

Tak uz vim presnou hodinu narozeni :-) jsme si zavolala do špitálu do archivu..a za 60 kaček uz to vim..a je to lepsi, nez co mi rekla mati..tech napetovych ubylo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
12.1.15 20:34

@markouš79
Tak to je moc dobře ;-) Hurá na snažení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
26.1.15 09:34
@markouš79 píše:
Tak uz vim presnou hodinu narozeni :-) jsme si zavolala do špitálu do archivu..a za 60 kaček uz to vim..a je to lepsi, nez co mi rekla mati..tech napetovych ubylo :potlesk:

To by mě nenapadlo, zavolat do nemocnice :palec:, akorát porodnice, kde jsem se já narodila už je dávno zrušená :roll:. Moje mamka mi tvrdí, že jsem se narodila ve 20:20, našla jsem ale takovou pamětní knížku, kterou ona začala psát po mém narození a tam ona sama napsala, že 21:20. Tak buď si to popletla tehdy a nebo teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.3.15 03:33

Pročítám si ohlasy na Jonášovu metodu. Má někdo zkušenost s otěhotněním v den, kdy jsou aspekty podle této metody více rizikové (vychází mi například i 4 negat. aspekty). Případně, zda je reálná šance při takových aspektech donosit zdravé dítě… Bohužel mi moc „dobrých“ dnů letos nevychází…
Díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
27.3.15 07:26
@majinkaZ píše:
Ahoj, ja to pocitala i na tyhle strance, a vyslo mi to stejne jako na strance najdise. Tak to tam zkus taky. :-)
http://astro.wendys.cz/plodne_dny1.php

Ahoj, taky jsem to použila a nakonec jsem to doporučila kamarádce, která pomocí této kalkulačky otěhotněla už 2× a je to zadarmo. Já si nejdřív zaplatila výpočet u pana Kulovaného a shoduje to. Mně osobně se to tedy nepodařilo, vychází mi to úplně jinak, ale když mám cyklus rozhozený hormony a tak. Kamarádce to vyšlo hned na první termín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
27.3.15 07:35

@femme Mia Ahoj, já jsem otěhotněla při jednom dni s pěti negativními aspekty, až pak zpětně jsem to zjistila, že to byl den podle Jonášovy metody. Těhotenství ale skončilo v 7. týdnu SP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
27.3.15 07:39

Ahoj holky, já sjem zrovna měla ovu na den podle Jonáše, jsem zatím 7 DPo, čeám na výsledek, ale mám 3 napěťové aspekty, ale nechala jsem si i od Jonáše spočítat ty plodné dny a tam píše, že březen je dobrá životnost :nevim: Jinak 0 napěť. aspektů nemám nikde ani 3 roky zpět :lol:
Já taky už jendou otěhotněla přesně na Jonášovy dny, měla jsem 2 napěťové aspekty a bylo to ZT :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.3.15 07:43

Toho se obávám… je to tedy tak, že pokud praktikuji Jonášovu metodu, je bezpředmětné uvažovat o tom, že bych mohla otěhotnět v jiný den než podle této metody? Tedy pokud doufám v oplodnění v den ovulace, která se neshoduje s termínem podle Jonáše? Konkrétně - ovu 17.3., termín podle Jonáše 26.3.
Vrtá mi to hlavou…
ještě jedna technická - stále mě to hází do cizího profilu! můj nick je femme Mia a najednou je můj příspěvek pod cizím nickem!

Příspěvek upraven 27.03.15 v 07:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
27.3.15 07:45

@LA Mia

Tam píšou, že největší šance na úspěch je, když se Jonášovy dny shodují se dny tvojí ovulace.
nevěřím, že se dá otěhotnět mimo normální ovu jen v Jonášovy dny, které jsou třeba v den MS…já si musela počkat 11 měsíců, než se mi termín shodl teď v březnu, tak do toho vkládám naděje..už jsem tak otěhotněla v dubnu, bylo to na den přesně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
27.3.15 07:46

@LA Mia Vem si to logicky…Po MS ti začíná růst folikul, kde by se vzalo zralé vajíčko v den MS? :nevim: Rozhodně bych Jonášovy dny nebrala jako antikocepci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.3.15 07:49

Whynot
ano, to jsem vyčetla také a můj den D by měl podle této souhry nastat až 24.7.
Já jen stále doufám, že by to mohlo přijít dříve… Říkám si, že kromě těch hodně nadějných dní mohou třeba být i méně nadějné s dobrým koncem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
27.3.15 08:49

Ahoj, jonášova metoda mi vychází v poslední den který je plodný, v půl 12 odpoledne, tak to zkusíme i v ten čas a jsem zvědavá zda to vyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí