Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky. Všimla jsem si vaší diskuse, tak taky přispěju se svým názorem a zkušeností. Dlouho se mi nedařilo otěhotnět, tak jsem se začala zajímat i o jonášovu metodu. A asi na ní něco bude
Po delší dobu (asi 1,5 roku) se mi vůbec neshodoval termín ovulace s termínem početí od jonáše, rozcházely se o týden i víc. Až pak jednou, v říjnu 2013 se mi ovulace s termínem od jonáše sešla úplně přesně na den. A povedlo se ![]()
Pamatuju si, že jonášův termín byl v pondělí po poledni (nevím přesně svůj čas narození) a že podle ovu-testu mi ovulace vycházela taky na pondělí. Styk proběhl v pátek, tedy 3 dny před termínem. Zadařilo se a máme holčičku.
Co jsem hledala informace, tak je to dost různé - třeba na ovu-testu píšou, že má být styk 24 hodin před ovu. Jinde jsem zase četla, že nejvíc početí se zadaří dokonce 3-5 dní před ovu
Tohle už pak asi záleží na konkrétním člověku, jak jsou rychlé a trvanlivé spermie apod. ![]()
A ještě k napěťovým aspektům - tuším, že jsem měla jen jeden negativní, ostatní pozitivní. Těhotenství bylo v poho, až poslední trimestr mi hodně tvrdlo břicho. Ale začali se do toho montovat doktoři, každý s jiným názorem a dopadlo to tak všelijak. Takže těžko posoudit, jestli ten napěťový aspekt měl vliv a jestli to mohlo dopadnout jinak ![]()
@Aletail
Děkujeme za pozitivní informace
Gratuluju k holčičce. Když jsem minule otěhotněla, měla jsem termín od Jonáše 3-4 před ovu. Tulení proběhlo právě na Jonáše a spermouši asi počkali ![]()
Tak uz vim presnou hodinu narozeni
jsme si zavolala do špitálu do archivu..a za 60 kaček uz to vim..a je to lepsi, nez co mi rekla mati..tech napetovych ubylo ![]()
@markouš79 píše:
Tak uz vim presnou hodinu narozenijsme si zavolala do špitálu do archivu..a za 60 kaček uz to vim..a je to lepsi, nez co mi rekla mati..tech napetovych ubylo
To by mě nenapadlo, zavolat do nemocnice
, akorát porodnice, kde jsem se já narodila už je dávno zrušená
. Moje mamka mi tvrdí, že jsem se narodila ve 20:20, našla jsem ale takovou pamětní knížku, kterou ona začala psát po mém narození a tam ona sama napsala, že 21:20. Tak buď si to popletla tehdy a nebo teď…
Pročítám si ohlasy na Jonášovu metodu. Má někdo zkušenost s otěhotněním v den, kdy jsou aspekty podle této metody více rizikové (vychází mi například i 4 negat. aspekty). Případně, zda je reálná šance při takových aspektech donosit zdravé dítě… Bohužel mi moc „dobrých“ dnů letos nevychází…
Díky za reakce
@majinkaZ píše:
Ahoj, ja to pocitala i na tyhle strance, a vyslo mi to stejne jako na strance najdise. Tak to tam zkus taky.
http://astro.wendys.cz/plodne_dny1.php
Ahoj, taky jsem to použila a nakonec jsem to doporučila kamarádce, která pomocí této kalkulačky otěhotněla už 2× a je to zadarmo. Já si nejdřív zaplatila výpočet u pana Kulovaného a shoduje to. Mně osobně se to tedy nepodařilo, vychází mi to úplně jinak, ale když mám cyklus rozhozený hormony a tak. Kamarádce to vyšlo hned na první termín…
@femme Mia Ahoj, já jsem otěhotněla při jednom dni s pěti negativními aspekty, až pak zpětně jsem to zjistila, že to byl den podle Jonášovy metody. Těhotenství ale skončilo v 7. týdnu SP.
Ahoj holky, já sjem zrovna měla ovu na den podle Jonáše, jsem zatím 7 DPo, čeám na výsledek, ale mám 3 napěťové aspekty, ale nechala jsem si i od Jonáše spočítat ty plodné dny a tam píše, že březen je dobrá životnost
Jinak 0 napěť. aspektů nemám nikde ani 3 roky zpět ![]()
Já taky už jendou otěhotněla přesně na Jonášovy dny, měla jsem 2 napěťové aspekty a bylo to ZT ![]()
Toho se obávám… je to tedy tak, že pokud praktikuji Jonášovu metodu, je bezpředmětné uvažovat o tom, že bych mohla otěhotnět v jiný den než podle této metody? Tedy pokud doufám v oplodnění v den ovulace, která se neshoduje s termínem podle Jonáše? Konkrétně - ovu 17.3., termín podle Jonáše 26.3.
Vrtá mi to hlavou…
ještě jedna technická - stále mě to hází do cizího profilu! můj nick je femme Mia a najednou je můj příspěvek pod cizím nickem!
Příspěvek upraven 27.03.15 v 07:45
@LA Mia
Tam píšou, že největší šance na úspěch je, když se Jonášovy dny shodují se dny tvojí ovulace.
nevěřím, že se dá otěhotnět mimo normální ovu jen v Jonášovy dny, které jsou třeba v den MS…já si musela počkat 11 měsíců, než se mi termín shodl teď v březnu, tak do toho vkládám naděje..už jsem tak otěhotněla v dubnu, bylo to na den přesně ![]()
@LA Mia Vem si to logicky…Po MS ti začíná růst folikul, kde by se vzalo zralé vajíčko v den MS?
Rozhodně bych Jonášovy dny nebrala jako antikocepci. ![]()
Whynot
ano, to jsem vyčetla také a můj den D by měl podle této souhry nastat až 24.7.
Já jen stále doufám, že by to mohlo přijít dříve… Říkám si, že kromě těch hodně nadějných dní mohou třeba být i méně nadějné s dobrým koncem…
Ahoj, jonášova metoda mi vychází v poslední den který je plodný, v půl 12 odpoledne, tak to zkusíme i v ten čas a jsem zvědavá zda to vyjde ![]()