Jorkšírsky terier -štěndo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
875
16.12.17 02:19

@Oplatečka žádný pes bez PP není čistý… kdy už to lidickove drazí pochopíte? Je to jen hodně predrazeny voříšek.
@Kaculka001 pokud možno neberte ho. Pes s PP nestojí o moc víc a máte záruku, že to nenude chorobama prolezly a urvany asocial. PP chov je aspoň hlidany na choroby a nějaké povahy a exterier. Jo a aspoň nebudete podporovat nekoho, kdo nerozumí chovu psů ani za mák a dělá to jen pro prachy, byť se tváří jak svého psa miluje. Kdyby ho skutečně miloval, nezatěžuje fenu, u které nemá zdravotní vyšetření něčím tak náročným, jako je brezost a štěňata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.12.17 04:38

@Kaculka001 psa bez PP bych si nikdy nekoupila, nebot pocatecni uspora v podobe nakupu levnejsiho psa se z hlediska projevu ruznych nemoci (vlivem absence prukazu puvodu) a tim spojenych vydaju po cely zivot psa, vlastne vubec neda nazyvat „usporou“. Navic je mi proti srsti sponzorovat pripadne mnozirny - kde bude poptavka, bude nabidka. Ona Ti prodavajici muze prinest fenu a prezentovat ji jako matku, ale skutecnou pravdu se nikdy nedozvis. Mam par znamych, kteri chteli „usetrit“ nakupem psa male rasy (civava, jorksir, spic) bez PP, ale nemoci, se kterymi musi pravidelne chodit k lekari a kazdy mesic platit draha vysetreni a lecbu, jim za tu „usporu“ skutecne nestaly. Verim, ze netusis, jak se v teto problematice pohybovat, kdyz si kupujes 1. pejska, ale treba ja osobne bych si v toto rocni obdobi nikdy psi miminko nevzala - je mnohem horsi socializace. Venku uz je mraz, budes se bat, ze nastydne a budes resit, zda s nim muzes chodit tak casto ven, jak potrebuje (aby stene nenachladlo). @AlenaSu naprosto s Vami souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
16.12.17 06:27

Tohle je nějaké divoké to jo. My když domu dovezli nasi fenku bez pp tak jsem si říkala ue skaredsi štěně jsem neviděla :mrgreen:. A taky jsem říkala ze jsme určitě koupili oriska za 3500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.12.17 06:28

Asi tak před týdnem jsem si mazlila 9 týdnů staré štěně yorkšíra s PP po rodičích, kde maminka vyhrává agility a tatínek výstavy, a tohle se ani zdaleka nepodobá, takže, ne tohle není yorkšír. Podle fotek se to špatně určuje, ale když vezmu poměr tlapek a hlavy, tohle bych odhadla kolem 30cm kohoutkové výšky v dospělosti a váhy mezi 8-10kg. Takže trošku větší než asi chcete. Povahově to může být jakékoli jen neočekávejte povahu yorkšíra. Nevím, jestli to není fotkou, ale hodně mě znervózňuje úhlení kotníku pravé přední tlapky, podobné jsem u rádobyyorka už kdysi viděla, měl špatně vyvinuté klouby kotníku, respektive je neměl a skončilo to eutanázií ve 2 letech kvůli opakovanému vyklubování ramen (cca 2-3 krát deně), ale může to být jenom tou fotkou.

Pár tipů k pořízení psa: Nejdůležitější je povaha plemene a nutnost zabavení psa (jsou psi kterým stačí ke štěstí, krátká procházka a chvilka hraní, ale jiní a teriéři jsou mezi nimi, potřebují unavit kromě těla potřebují zabavit hlavu a to je náročné na čas majitelů), další aspekt je velikost, typ a náročnost péče o srst, oči a uši psa, náchylnost k chorobám (border kolie a epilepsie, yorkšír a paradentóza, labrador a dysplazie kyčlí…).

Výběr chovatele, když vám někdo tvrdí, že je to čistokrevný pes bez PP nebo potvrzení rodokmenu u zatím neuznaných plemen, tak je to sprostý lhář. I pes s PP může být nevhodný k chovu tudíž jeho štěňata nebudou mít PP, mezi nejzávažnější důvody se počítají zdravotní problémy, silné povahové vady a exteriérové vady (od úhlení končetin po špatné zabarvení). A chtít zálohu na psa, kterého jsem předtím neviděl je hodně podezřelé. (Jednou jsem kupovala štěně bez předchozích návštěv, ale bylo to, že štěně prohlédnu a na místě se rozhodnu jestli ano nebo ne, chovatelka mi byla doporučena koordinátory chovu, kteří vrh několikrát viděli a byli s ním spokojeni.) My když prodávali naše štěňata, tak jsme hodně vybírali z potencionálních nových majitelů a každý, kdo si štěně odvezl u nás byl během těch 5 týdnů, od vydání nabídky po odběr štěněte u nás byl aspoň 2× a to někteří jeli přes celou republiku. Chtějte smlouvu, bez smlouvy se pes nekupuje, ve smlouvě by měl být popsán zdravotní stav. My třeba ručili za skryté vady do dvou let štěněte a to buď poskytutím slevy nebo zpětným odběrem štěněte.

Zvažte kdo se o psa bude starat v případě, že vy nebudete moci (náhlá nemoc, dovolená).

Máte dostatek financí na kvalitní krmivo a veterinární péči? Psi nemají zdravotní pojištění a každá návštěva veterináře, včetně konzultací se platí, když se pes zraní, platíte všechno, léky, materiál a čas veterináře. On třeba těžký průběh psincového kašle může s antibiotiky vyšplhat na několik tisíc (když si to sedlo mojí čubě na plíce tak jenom potvrzovací rentgen stál 700 a to bez sedace, protože je hodně klidná a nechá se přidržet).

A hlavně, kdo bude zodpovědný za výcvik a výchovu. I malý pes se musí vychovávat a ideálně mu poskytnout aspoň základní výcvik v poslušnosti aby se s ním dalo snadno „domluvit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
16.12.17 06:50

Tady je v 9 ti týdnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
16.12.17 06:52

A vyrostrlo z ni tohle. Dneska uz je krásná dáma ale to není tak objektivní. Protože ji milujeme a zvykli jsme si na jeji skaredost :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
16.12.17 06:59

U psa bez PP nikdy není jistota. A to že bude skaredy je to nejmenší. Dalrko horší je a y nebyl nemocný. Nikdy bych do toho nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
16.12.17 07:02

Nečetla jsem všechny komentáře…nejsem teda odborník (mam za sebou jen dva vrhy stenat), ale tohle rozhodne není hezký pejsek a pravděpodobně z něj povedenej jorksir nebude… ale to u bez PP psa jistotu nebudete mit nikdy- ani když oba rodiče budou jako jorksiri vypadat - muzou mit třeba v předchozí generaci jezevčíka a to se projevi třeba na tom štěněti… a s váhou je to podobný…je dána geneticky…
Za sebe bych doporučila vybrat ověřenou chs a tam si štěně koupit…dávno už neplatí, že je mnohem dražší než bez pp (a obzvlast u chlapecku),můžete natrefit na nestandardni stene a cena bude jako u bez pp a budete mít alespoň nějakou „zaruku“… Nejen vzhledu, ale především zdraví a povahy… je to parťák na spoustu let…a čas straveny na veterine je nejen neprijemny, ale hlavně i dost drahý…
Držím palce při výběru…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
16.12.17 07:10

Není to čistokrevný štěně, to za prvé. A za druhé za psa bez PP bych nedala 4000, ale pouze náklady na odchov, tj. zdr. péče, granule, deky… Pokud chce někdo za psa bez PP víc než 1000, jde určitě o množírnu. Tohle snad podporovat nechceš. To si rovnou můžeš adoptovat pejska z útulku, ten bude taky kříženej, vyjde tě o mnoho levněji a ještě k tomu uděláš dobrej skutek.

Ještě dodám, že PP neslouží jen pro různý výstavy, ale je to jakási záruka toho, že štěně je zdravý (vořeši mají větší sklon k různým vadám, deformitám) a pokud se v blíké budoucnosti ukáže, že ne, zodpovědný chovatel si ho vezme zpět a vrátí ti peníze, popř. vykompenzuje peníze za vet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.12.17 07:37

@Tableta PP není záruka zdraví. Může jen znamenat vyloučení některých dědičných nemocí, pokud jsou rodiče testováni. To zas PP takhle „nevychvaluj“, není to pravda…
Samozřejmě štěně bez PP nikdy - leda s vědomím, že jde o vořecha s přiměřenou kupní cenou (a pes stejně velký jako morče určitě neprožral 3000,–), nebo útulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
16.12.17 07:40

@Pipet samozřejmě, proto tam mám taky ten text v závorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HSY
16.12.17 07:49

Za 4000 je to dost drahý kříženec. Občas se dá štěně křížence čivavy či jorkšíra sehnat v útulku zadarmo.

• Citovat
  • Upravit
95
16.12.17 08:10

Děkuji Vám všem za reakce, uvidím jak se rozhodneme. Opravdu této problematice nerozumím, ale tak nějak me dostalo ze chovatele s pejsky kteří jsou papiraci, vlastně za psa požadují 10 000 - 25 000 v rámci této rasy. Proboha nevím teda jak jste na tom ostatní, ale abych si mohla dovolit dat jednorázovou částku v takové výši, to fakt nejde. Takže me to proste uz dopředu přijde jako sortovani - ty na to mas, a ty ne tak si kup oriska. Proto me tento nákup odradil - pac mi nepřijde ze všichni kdo si ho mohou dovolit a naopak jsou ti vhodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
16.12.17 08:11

Nikdy jsem neřekla ze chci křížence, shanim rasu která je v popisu, to ze jsem složila zálohu/stalo se urcite radši oželím zálohu než abych pořídila pejska který bude nemocný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.17 08:24

Asi je to neprijemne, kdyz jsi s tin na Vanoce pocitala a tesila se… Tak se zajedte podivat a uvidite. Ja to treba vnimam Pp a bez PP stejne. Drive byli vsichni psi bez PP a to ze chce clovek kamarada prece nemuze podminovat to, zda ma na psa 15000…Mne osobne se treba pejsek z fotky nelibi, vypada „smutne“ a tak nejak jinak, ale treba osobne te okouzli, chudak za to nemise, a pak zkus aspon diky argumentum holek srazit cenu. Nebo pani jeste pred navstevou napis, ze jsi nekomu stene ukazovala a mas pochybnosti, at posle fotky rodicu a jestli je cena jeste k jednani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný