Jorkšírsky terier -štěndo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
25.1.20 16:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tady někdo kdo se vyzná v plamenech psů? Dostala jsem k narozeninám pejska. Manžel mi ho přivezl z útulku. Prý ho tam nechala nějaká stará paní, která ho dostala jako nevhodný dárek k Vánocům. Je bez dokladů. Jen vím datum narození 23.11 2019 a nyní 1400 g. Vypadá asi jako jorkšír jen má ouška dolů. Asi mi z něho může vyrůst cokoliv že??? :lol:

Ahoj, na jorkšira to vypadá, uši má teda opravdu velké, ale je to stěně a uši se mu ještě mohou postavit a klidně mu v tom pomahejte…do 1/3 je ostrihejte nebo oholte, špičky ousek k sobě ohnete a zalepte lékařskou papirovou leukoplasti, hodně to pomaha. Naši jorkšírku jsme si brali skoro v 10 týdnech a ouška se ji teprve pomalu začala sama stavět, po lepeni doma, se ji ouška postavila cca do 3 neděl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
25.1.20 16:11
@Anonymní píše:
Noo asi ano :D Jak je má dolů, tak mi to tolik nepřipadá…

velké uši nemají šanci se postavit, naše je měla postavené brzo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
25.1.20 16:19

Na ty ouška nám bylo doporučováno i masírování oušek, ale nezkoušeli jsme to tak nevím. Tomu našemu se postavily ouška samy, i když po delší době. A ten náš měl přes 5 kg takže byl větší než jiný jorkšírci. Tím jak jsem tady psala naší zkušenost s jorkšírkem jsem nechtěla nějak zakladatelku odradit nebo jí pejska vymluvit, to v žádném případě. Užívejte si krásného pejska a ať je prďolka zdravej :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
25.1.20 16:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tady někdo kdo se vyzná v plamenech psů? Dostala jsem k narozeninám pejska. Manžel mi ho přivezl z útulku. Prý ho tam nechala nějaká stará paní, která ho dostala jako nevhodný dárek k Vánocům. Je bez dokladů. Jen vím datum narození 23.11 2019 a nyní 1400 g. Vypadá asi jako jorkšír jen má ouška dolů. Asi mi z něho může vyrůst cokoliv že??? :lol:

Ahoj,
jak tu už někdo psal, ouška oholit, aby byly co nejlehčí a nebo se ouška podlepují, aby stála.
Přeju vám ať je pejkek hlavně zdraví a dělá vám radost :-)

• Citovat
  • Upravit
59396
25.1.20 16:41

Ty uši bych fakt neřešila ;), není s PP takže případné výstavy nebudou a uši dolů mu nijak vadit nebudou a je to hodně genetické, kdo ví co v sobě mají rodiče a jestli i oni měli uši dolů není co řešit. Zrovna jork nemá mít moc velké uši ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.1.20 16:46
@Anonymní píše:
Ano, prý to byla stará paní a nechtěla se o pejska starat a rodina si ho vzít zpět nechtěla.

Proč asi. Protože ho „zachraňovala“ z množky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.1.20 16:48
@Jdani píše:
Na ty ouška nám bylo doporučováno i masírování oušek, ale nezkoušeli jsme to tak nevím. Tomu našemu se postavily ouška samy, i když po delší době. A ten náš měl přes 5 kg takže byl větší než jiný jorkšírci. Tím jak jsem tady psala naší zkušenost s jorkšírkem jsem nechtěla nějak zakladatelku odradit nebo jí pejska vymluvit, to v žádném případě. Užívejte si krásného pejska a ať je prďolka zdravej :srdce:

Jako že chrupavka se masírováním postaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
25.1.20 16:56
@Russet píše:
Jako že chrupavka se masírováním postaví?

Já nevím, taky mi to přišlo zvláštní, ale radilo nám to víc lidí. Ale jak jsem psala, nezkusila jsem to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.20 16:57
@Russet píše:
Proč asi. Protože ho „zachraňovala“ z množky.

Já nechápu proč myslíte, že všichni pesani musí být nutně z množíren???

• Citovat
  • Upravit
53518
25.1.20 16:59
@Jdani píše:
Já nevím, taky mi to přišlo zvláštní, ale radilo nám to víc lidí. Ale jak jsem psala, nezkusila jsem to :)

My jsme teda psům nikdy na uši nesahali jinak než kvůli vyčištění a uši jim po štěněcím plandání stály. Žádné lepení a ani nic podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.1.20 17:00
@Anonymní píše:
Já nechápu proč myslíte, že všichni pesani musí být nutně z množíren???

Dostala ho k Vánocům sotva dvouměsíční. Nemá na něj doklad. A hurá s ním po Vánocích do útulku…Pes nevypadá jako jorkšír a pravděpodobně bude přerostlý. Jaký jiný důkaz chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.20 17:02
@Markéta80 píše:
velké uši nemají šanci se postavit, naše je měla postavené brzo ;)

Nádherná :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.20 17:04

Holky všem moc děkuji za rady :palec: Uvidíme co nám z něho vyroste, hlavně aby byl zdráv :* Po čase pošlu fotky :)

• Citovat
  • Upravit
24851
25.1.20 17:07

@Russet to teda vypadá! mám jorku a jako štěně vypadala tak na 70% stejně… navíc teda jako štěňátko vypadala jako netopýr :mrgreen: extrémně velké uši a nakonec si to krásně sedlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.20 17:09
@Russet píše:
Dostala ho k Vánocům sotva dvouměsíční. Nemá na něj doklad. A hurá s ním po Vánocích do útulku…Pes nevypadá jako jorkšír a pravděpodobně bude přerostlý. Jaký jiný důkaz chceš?

Ale já si nakupovala jorka s papíry. Prostě jsme jen chtěli zachránit pejska z útulku. Nebude mi vadit, když nebude vypadat předpisově. Nikde jsem nepsala, že je to čistokrevny pes. Jen nechápu vaše přesvědčení, že všichni pesani bez PP musí být ihned z množíren.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný