Jorkšírsky terier -štěndo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32186
16.12.17 08:36

@Kaculka001 No jestli chceš opravu mít vybranou rasu, tak prostě musíš koupit jen psa s pp, ty ti zaručí, že tam nemáš v příbuzenstvu cokoliv jinýho. Pes na fotce možná yorkšíra někde v předcích má, ale yorkšír to není. Už tím, že nechceš dát peníze za psa s pp, tak prostě koupíš křížence, protože nikdy nevíš, co kupuješ. Jestli chceš danou rasu, budeš muset našetřit. Není to sortování, je to o tom, na co máš a co si můžeš dovolit jako ve všem, co si kupuješ. A jestli to tak moc chceš, tak si našetřit. Určitě se dají sehnat i pod 10 tisíc. Před 20 lety jsem si kupovala čivavu a protože jsem jí moc chtěla, taky jsem musela našetřit, v republice jich bylo jen pár a psi bez pp tenkrát vůbec nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
16.12.17 08:56

@šťastná žena souhlasím ja to taky tak vnímám PP nebo bez PP manzel měl štěndo bez PP a byl to bezvadny přítel a to je to ja hledám mazlika který nás doplní a trosku využije tu naši novou zahradu spolu s novým domem. Porizujeme dcerce prvního pejska až v 7 letech kdy je připravena a chci k ni parťáka nepotřebuji pejska s papírama. Jedu se podívat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
16.12.17 08:56
@Kaculka001 píše:
Děkuji Vám všem za reakce, uvidím jak se rozhodneme. Opravdu této problematice nerozumím, ale tak nějak me dostalo ze chovatele s pejsky kteří jsou papiraci, vlastně za psa požadují 10 000 - 25 000 v rámci této rasy. Proboha nevím teda jak jste na tom ostatní, ale abych si mohla dovolit dat jednorázovou částku v takové výši, to fakt nejde. Takže me to proste uz dopředu přijde jako sortovani - ty na to mas, a ty ne tak si kup oriska. Proto me tento nákup odradil - pac mi nepřijde ze všichni kdo si ho mohou dovolit a naopak jsou ti vhodni.

Samozrejme, to mas jako s Lexusem, nemas na nej, tak si koupis ojetou Fabii a nebudes cekat, ze za tu cenu dostanes Lexus. Za 4000 necekej Yorkshira, maximalne stene, ktere muze byt smrncnute cimkoliv, z mnozirny.

Vse se odviji od penezenky.

• Citovat
  • Upravit
20513
16.12.17 08:59

Tohle určitě není jork :think: My máme a vypadal úplně jinak, ten čumák a uši..Navíc tohle vypadá, že bude i veliké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.12.17 09:09

@Kaculka001 York to není, ale je roztomily :) nicméně 4000 za voriska mi přijde trochu moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
16.12.17 09:12

Kup si stene s PP, nepodporuj toho mnozeni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
16.12.17 09:13
@Kaculka001 píše:
Děkuji Vám všem za reakce, uvidím jak se rozhodneme. Opravdu této problematice nerozumím, ale tak nějak me dostalo ze chovatele s pejsky kteří jsou papiraci, vlastně za psa požadují 10 000 - 25 000 v rámci této rasy. Proboha nevím teda jak jste na tom ostatní, ale abych si mohla dovolit dat jednorázovou částku v takové výši, to fakt nejde. Takže me to proste uz dopředu přijde jako sortovani - ty na to mas, a ty ne tak si kup oriska. Proto me tento nákup odradil - pac mi nepřijde ze všichni kdo si ho mohou dovolit a naopak jsou ti vhodni.

pokud nemáš na psa s PP budeš mít na veterináře? Nepodporuj tyhle odchovy, co útulek? Jork z toho rozhodně nebude a to co vidím v okolí je děs :?. Já si šetřila, já chtěla vždy s PP abych měla jistotu co z toho vyroste :palec:. A za křížence 4000 je prostě moc peněz ;). Jedna paní v okolí mě vysvětlila že ona má pravého jorka xxl, prý ted zhubnul a má jen 9kg :mrgreen: :mrgreen: Přečti si něco o množírnách. Proč teda nezajdeš do útulku když asi neřešíš plemeno ;).A povahově ty jako jorci je jedno velké neštěstí, nevyrovnaní magoři co jen štěkají, pravý jork ale se takhle chovat nesmí :? a jestli tě štěně přinese mezi dveře tak je to jasné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
16.12.17 09:13
@Kaculka001 píše:

pokud nemáš na psa s PP budeš mít na veterináře? Nepodporuj tyhle odchovy, co útulek? Jork z toho rozhodně nebude a to co vidím v okolí je děs :?. Já si šetřila, já chtěla vždy s PP abych měla jistotu co z toho vyroste :palec:. A za křížence 4000 je prostě moc peněz ;). Jedna paní v okolí mě vysvětlila že ona má pravého jorka xxl, prý ted zhubnul a má jen 9kg :mrgreen: :mrgreen: Přečti si něco o množírnách. Proč teda nezajdeš do útulku když asi neřešíš plemeno ;).A povahově ty jako jorci je jedno velké neštěstí, nevyrovnaní magoři co jen štěkají, pravý jork ale se takhle chovat nesmí :? a jestli tě štěně přinese mezi dveře tak je to jasné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
16.12.17 09:16

@weyky taky si myslím že to bude dost velký jedinec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
16.12.17 09:20

Ufff to je asi to proč se vždy bojím radit veřejně. Abych to uvedla na pravou míru abych kupovala psa za 10 000 není o tom ze na nej nemám spis je to mem životním postoji. Vadí mi sortovani lidi. Co se týká veterináře tak na nej finance mame pac v tom problém není problém mám s tím ze je mi pejska líto a nejsem schopna ho tam vodit to bude muset manzel.
Plemeno pejska řeším ale myslím ze to není o PP nebo bez PP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
16.12.17 09:28

@Kaculka001 Já nerozumím pořád tvojemu sortování lidí, buď chci určitou rasu a koupím psa s pp, které mi to zaručí nebo je mi to jedno a koupím si vořecha bez nich. A plemeno psa je právě o papírech původu. A vodit psa k veterináři na očkování je ti líto? A jak to děláš s dítětem? Taky chodí manžel? Na tom přece nic hrozného není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
16.12.17 09:36

@Kaculka001 aha ale podporovat množírny tě nevadí? Nevadí Tě že ta fena je jen výroba na štěnata? Pokud neřeším rasu klidně kříženec bud v útulku nebo na inzerát kde to napíší jasně že neuhlídali a cena max 1500. Podpořit tenhle chov je prostě hnus a 4000 je pro mě moc peněz za křížence. Máš zajímavý životní postoj :roll: Ono před x lety to bylo jiné ale ted bohužel, hlavně u modních plemen. Proč zrovna jorka? Vždyt ani nevíš co z něj vyroste, vzhled je to poslední ale co povaha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.12.17 09:38
@Kaculka001 píše:
Ufff to je asi to proč se vždy bojím radit veřejně. Abych to uvedla na pravou míru abych kupovala psa za 10 000 není o tom ze na nej nemám spis je to mem životním postoji. Vadí mi sortovani lidi. Co se týká veterináře tak na nej finance mame pac v tom problém není problém mám s tím ze je mi pejska líto a nejsem schopna ho tam vodit to bude muset manzel.
Plemeno pejska řeším ale myslím ze to není o PP nebo bez PP

Nikdy nekupuj štěně podle toho, že „je ti ho líto“.
Klidně si kup bez PP, když budeš počítat s tím, že bude třeba vypadat trošku jinak než pravý jork.
ALE. Jeď k chovatelce, prohlédni si to u ní doma. Ať má jednu fenu, v bytě, pelíšek, štěňátka, čisto, štěňata vymazlená, vypiplaná, tohle poznáš.
NIKDY nekupuj štěně z množírny - tj. spousta fen, klece, bordel, špinavá, venku, předání na benzince apod., i kdyby ti ho bylo líto sebevíc, to zvíře bude žít hodně let a pleteš si bič sama na sebe, bude nemocné, nesocializované, podražené, s mizerným základem do života. Koupí takového štěněte budeš podporovat tyhle šílené „chovy“.
Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
16.12.17 09:48

@Kaculka001 to rozhodně neni Jork. Chápu, že nechceš dát 10 000 za psa. Víc, ale nechápu, že si někdo pořídí psa, jen proto, že ho chce, aneb, že mu je pejska líto, ale, už ho nezajíma od koho kupuje a co vlastně kupuje, že je to levné? nebo mu je lito pejska? To radši jsi nekoupim žádného pejska. Přesně tímhle myšlením podporujou lidi množení psu bez PP a to nemyslim zle, jen aby se lidi nad tím zamysleli, že lítostí, pejskum nepomužem ba naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.12.17 09:51

Urcite bych ho nekoupila, foto neodpovida tomu co chces. Takovou chybu udelala tchyne a vzala si stene yorka z litosti. Pejsek he silny alergik, prisel o oko a ma za sebou 6 operaci, cely zivot na lekach. Urcite to za to nestoji, urcite pokud pejska bez Pp tak nutnost videt stene predem i s matkou a podminkach kde zije. Celkove chovani fenky vuci stenatum, majiteli a vam jako navsteve napovi hodne. Sama mam fenu bez PP a nasledne i s PP, a muzu rict ze ta bezpapirova je typictejsi predstavitel plemene dle chovani, ale uz ne bezchybnym vzhledem - stoji ji usi. Sice mam stafbuliky, ale pri odchovu jsem pozadovala aby novi majitele prijeli nejprve na navstevu a nikdy bych to neresila pouze pres email. Takze bych zkusila dal vybirat, urcite sezenete stene od fenky ktera vyrostla v normalnim prostredi a kde majitele pouze chteji napr mit jednou stenatka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný