Po výplatě utrácím, před ní šetřím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
738
27.8.17 09:34
@Anonymní píše:
Zvláštní je že u syna fakt dbáme na to aby si peněz vážil. Má svou kasičku a do té si dává korunky.. a šetří si je a hodne mu povídám o tom že korunky si musí šetřit a atd. Ale z těch dvou to je hrůza.. je mi líto mamky že dře jako kůň a tak nechci aby něco moc platila.. :zed:

Omezila bych kontakt a ty korunky za sestriny rozmary raději hodila do kasičky synovi. Jak často potřebuje nové oblečení atd? :zed: dělá si z tebe dojnou kr*avu :D sak sestra koupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 09:35
@Cuddy píše:
Ano, a tak misto aby jsi ji smysluplne pomohla jim kupujes tasku dobrot? Mamka by je sama nekoupila, takze te nakupem nepomahas. Ji by jsi mohohla, kdyby jsi koupila neco misto ni, aby nemusela pripadne tak moc drit nebo aby mohla setrit na neplanovane vydaje.

Mamka si kupuje boty v sekáči.. tuhle jsem s ní byla venku a kulhala a říkám ji - co ti je? Tebe něco bolí? A máma že ne a ja : nelži.. a ona, já si koupila za 20 korun boty v sekáči a já no a? A ona ale jsou o 3 čísla menší.. a já cože??? A ona no děti potřebovali věci do školy a já : si děláš srandu?! A hned druhý den jsem ji jela koupit úplně nové boty ( máme stejnou velikost takže jsem věděla že ji budou ). Dostala jsem zjeba ale hned další den chodila krásně..:-)

• Citovat
  • Upravit
59358
27.8.17 09:41
@Anonymní píše:
Jo hlavně sestra - ta vždycky : jeeee to je hezká bunda.. a já : chceš jí? A ona : neee ( ale říká to tím stylem že prostě cítíš to že ji prostě hrozně chce ) a já nemám to srdce jí říct že ne..jenže když takhle jdeme za týden 5 x tak prostě vždycky má něco.. :roll: naši mi za to už nadávali - hlavně sestra nebere vůbec v potaz že naši si to dovolit až tak nemohou a já jsem ta co povolí a tak jsem ji tak rozmazlila že ted už říká - Ježíš máma mi nechce dát 300,– na kino a já : hele ale to je dost peněz a ona řekne : Ježis marja to má za 4 hodiny úklidu ( máma se živí jako paní na úklid.. ) a já : takže 4 hodiny meje záchod a koupelnu aby jsi Ty mohla jít do kina a ona hned že to jsou" jen " 400,– :zed:

tak si nestěžuj že neušetříš když kupuješ zbytečnosti. Sourozenci snad mají své rodiče ne ;). A bude hůř, oni moc dobře ví co říct a ty platíš :jazyk:. nauč se říkat že nemáš a at si řeknou doma. takhle totiž ani oni se nikdy nenaučí šetřit když ví že je někdo kdo vše koupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 09:44
@Anonymní píše:
Mamka si kupuje boty v sekáči.. tuhle jsem s ní byla venku a kulhala a říkám ji - co ti je? Tebe něco bolí? A máma že ne a ja : nelži.. a ona, já si koupila za 20 korun boty v sekáči a já no a? A ona ale jsou o 3 čísla menší.. a já cože??? A ona no děti potřebovali věci do školy a já : si děláš srandu?! A hned druhý den jsem ji jela koupit úplně nové boty ( máme stejnou velikost takže jsem věděla že ji budou ). Dostala jsem zjeba ale hned další den chodila krásně..:-)

O tri cisla? To bych neusla ani metr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 09:46
@Tarjei píše:
O tri cisla? To bych neusla ani metr…

Však říkám - že kulhala.. :think:

• Citovat
  • Upravit
9148
27.8.17 09:51
@Anonymní píše:
Však říkám - že kulhala.. :think:

A myslis, ze mamci ulevis, kdyz sestru tak kazis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 09:53
@Tarjei píše:
A myslis, ze mamci ulevis, kdyz sestru tak kazis?
:zed: vím :zed: :,(
  • Citovat
  • Upravit
9148
27.8.17 09:55
@Anonymní píše: :zed: vím :zed: :,(

Tak se zapri, sestre sdel, ze cas hojnosti konci, a pokud chces pomahat, pomahej rodicum. A jak nekdo psal vyse, ne zbytecnejma dobrotama ale s životně dulezitejma vecma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 09:56

Ver mi, ze to vsechny myslime dobre, protoze vazne delas chybu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 09:57
@Tarjei píše:
Ver mi, ze to vsechny myslime dobre, protoze vazne delas chybu :kytka:

Ale kde mám začít? Nebo - jak?

• Citovat
  • Upravit
9148
27.8.17 09:58

Vetsina z nas zije v nadbytku. Akorat jsme masirovany komerci a pubosi jsou vybornej cil.
Sestra nepotřebuje takovej nadstandard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
27.8.17 10:00
@Anonymní píše:
Tak brácha má brigádu s hodně si šetří ale mě je blbé že dře jak mezek a pak by si měl něco platit ze svého.. ale u něj to až tolik za hadry není.. to spíš ten mekáč sem tam.. ale prostě nejvíc ta sestra. Mají kapesné ale to utratí za půl dne. ( Sestra )

Ale to je její problém, že utratí a nemá. Ty je zahrnuješ defacto opičí láskou a jednou na to můžou šeredně dojet. Kdy jindy se má naučit hospodařit s pěnezi? Až bude vydělávat a utratí výplatu za dva dny a pak nebude mít na nájem a na jídlo, to už bude pozdě.
A pokud je jí 15+, tak ať mastí na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 10:01
@Anonymní píše:
Ale kde mám začít? Nebo - jak?

Tak si se sestrou sedni a rekni ji, ze jsi prehodnotila priority a zda se Ti dulezitejsi pomahat mamince než kupovat zbytecnosti. Ze ji klidne -sestre-das ten litr na mesic ale at si s tim hospodari sama. Jestli bude pyskovat a to bude, rekni ji, ze jsou to Tvoje penize a mas pravo s nima nalozit, jak sama uznas za vhodny a ze ji nemusis davat vubec nic.Mit nekoho rada je obcas i o tech hranicich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 10:05
@Svistice píše:
Ale to je její problém, že utratí a nemá. Ty je zahrnuješ defacto opičí láskou a jednou na to můžou šeredně dojet. Kdy jindy se má naučit hospodařit s pěnezi? Až bude vydělávat a utratí výplatu za dva dny a pak nebude mít na nájem a na jídlo, to už bude pozdě.
A pokud je jí 15+, tak ať mastí na brigádu.

Problém je že už byla na mnoho místech se zeptat a všude řekli od 18+..a ještě jsem ji nabídla ať tedy chodí třeba nosit nákupy starým lidem nebo uklízet taky ke starým lidem. Bratr chodí k jedné paní a ta mu za vyluxování bytu dá 200,– a za nákup také.. ale to ona že přece není žádná uklízečka. A obecně i před někým když se zeptá co Mamka dělá tak řekne že tak různě ale stydí se za to říct že uklízí..

• Citovat
  • Upravit
9148
27.8.17 10:07
@Anonymní píše:
Problém je že už byla na mnoho místech se zeptat a všude řekli od 18+..a ještě jsem ji nabídla ať tedy chodí třeba nosit nákupy starým lidem nebo uklízet taky ke starým lidem. Bratr chodí k jedné paní a ta mu za vyluxování bytu dá 200,– a za nákup také.. ale to ona že přece není žádná uklízečka. A obecně i před někým když se zeptá co Mamka dělá tak řekne že tak různě ale stydí se za to říct že uklízí..

Chybi ji pokora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat