Po výplatě utrácím, před ní šetřím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdyz to tak ctu tak ja si fakt myslim ze jediny vychodisko u chornickych pripadu jako ja je proste si na to zvyknout
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď v létě to jde, zahrada plná cuket, paprik, rajčat, takže syslim na zimu, zavařuju leča, špagetové omáčky z cukety a rajčat, rvu zeleninu do mrazáku. Lečo máme stále do kola, zeleninové saláty a tak se taky ušetří.
Jo kdyby bylo léto pořád… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikitaa píše:
Kdyz to tak ctu tak ja si fakt myslim ze jediny vychodisko u chornickych pripadu jako ja je proste si na to zvyknout![]()
Nebo sebrat pristup k uctu
at ti muz necha jen hotovost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirii píše:
Nebo sebrat pristup k uctuat ti muz necha jen hotovost
![]()
![]()
dikybohu mame penize kazdej svoje..to by me asi zabilo mit moznost utracet jeste cizi (manzelovi) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jedeme v obálkové metodě. Máme na týden 1000.- pro dva dospělé a dvě děti, na sakum prdum úplně všechno a musíme s tím vyjít. Zatím se daří, ale bylo pár krizovek.
ale bohužel i přes obálkovou metodu se nedaří dát bokem, protože není z čeho…obálkovou metodu držím rok a fakt je to mnohem lepší, než mít na účtu pět tisíc a brát peníze jen z účtu, protože to člověk nemá tak dokonalý přehled, jako když jsou peníze doma na očích
jídla vaříme levná, ale ne nic blafům podobných z MMB. Viz obalovaný knedlík a tak.
ale guláše, polívky, bramborový jídla, těstoviny, různý směsi. Zasytí to a chutná to. A jak tu někdo psal přede mnou, chytře koupené kuře v akci dá klidně na tři dny jídla.
a začala jsem doma péct veškeré pečivo, takže ušetřím i tady a je to opravdu znát.
A opravdu nejlepší je, jít do obchodu se stokorunou. Sice je to makačka na mozek sestavit si jídelníčky a brát v potaz potřeby drogerie a tak, aby se člověk vešel do stokoruny, ale jde to. A nemáme zahradu, takže si vše musíme opravdu kupovat. ![]()
Respektujte prosím anonym, nechci, aby někdo z rodiny věděl, jak to máme s penězma. Děkuju!
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se za OT @Pipet gratuluju, pěknej metr ![]()
Jinak já jsem bohužel finanční negramot. NEtýká se to jen jídla, ale i placení záloh, nedoplatků. Pak vždycky hasím nějakou sumu, která už přerostla přes hlavu a tím pádem mi nezbude na poplatky jiných energií a ono už je skoro září, v prosinci přijdou nedoplatky, je potřeba zaplatit roční nájem pozemku… Když mi zbývá posledních pár korun, tak jsem fakt schopná vařit ze zásob, ale jakmile peníze jsou…
Teď se mi teda osvědčilo aspoň trošku dát si kus peněz stranou a snažit se vyžít z nich a neplatit kartou.
Moc ráda mám tu elektronickou „peněženku“, ale bohužel na ní člověk nevidí, jak ty prachy mizej. Takže mám pocit, že se brzo dopracuju zase k hotovostnímu systému, kdy na účtu nechám jen peníze na platby a potraviny a drogérku pojedu za hotové.
Taky jsem začla nakupovat v Lidlu, maso u řezníka (protože tam mi dají všechno plus mínus ve váze jaké potřebuju a nekupuju nějaká supermarketová balení masa, když potřebuju vlastně jen půlku.
A co je nad rámec základních potřeb, tak už jsem se naučila krotit. Zkrátka si nemůžu dovolit koupit novou pěknou plínku nebo hadříky pro děti jen tak… Ne že bych si ničím neudělala radost, ale snažím se, aby to nestálo majlant, takže radši koupím nějakou malou hračku, pro oblečení na zimu se asi zkusím vypravit do sekáče nebo maximálně tak do Kiku, už teď se mi trošinku protáčej panenky z dvojích zimních bot
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda! tak u nás ne jenom tabulky, ale i přesnej jídelníček a košíky v lednici označené pondělí, úterý… Já jsem na RP, výplata jen od chlapa…po výplatě se udělá velkej nákup- koupí se toaleťák, plíny, UM, drogerie, prací prášek, atd..cca 2-2,5 tis. a pak mám 400,– na týden + 250,– chlap do práce na svačinu na 5 dní. Na nákupy chodím s malou kalkulačkou, abych nepřešvihla částku 400,–,jinak bych neměla za co nakoupit další týden. A to z toho musím nakrmit dítě, sebe (i když já už skoro nejím) a chlapovi udělat teplej oběd, v případě víkendu i snídani a svačinu. Košíky v lednici jsou proto, protože pak přítel ví, co si v případě ukrutného půlnočního hladu může vzít a co nesmí, páč bych už neměla z čeho vařit…jídelíček na týden sepisuju jak hňup skoro 2 dny, aby to nebyly jen blafy a aby to bylo co nejlevnější. Výhodou mi je to, že přítel sí všechno…Já jím jen to, co zbyde po synovi (1 rok:))..takže tabulky jsou slabej odvar toho, co panuje u nás:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já zatím zkoušela obálky na věci, které se platí jednou či dvakrát za rok(např. pojistka na auto, karate dětem, tábor apod.), občas se to povedlo, ale taky mám tu zkušenost, že čím víc tam je, tím víc je třeba platit nečekaných věcí(rozbité auto apod.)
Jinak to bylo u nás s utrácením podobné
ale teď splácíme hypo a doděláváme domeček, takže se opravdu krotím, kupuji jen to co je třeba, což je v naší rodině hlavně jídlo. Mám doma tři chlapi, dvěma je 7 let a někdy mi přijdou, že s ní i mě
Zatím vařím s babičkou, takže cca 1000 na vaření a k tomu tak 5000 na jídlo(ted, když zelenina a ovoce je ze zahrádky, jinak to bývá i více)
Jediné co platí, je nechodit zbytečně po krámech(nekrátit si tak čas, je spoustu jiných aktivit) a nebo mít s sebou chlapa(ten můj pořád chvátá a pak se diví, že má doma jen rohlíky
) Já se snažím chodit nakupovat se seznamem a s určitým obnosem peněz v peněžence. Kartu nechat doma. Pak neutratíš víc, než na co máš. Takže po výplatě přidělám obálky na jídlo a drogerii a uvidíme? ![]()
- Citovat
- Upravit
- omlouvám se za tučné písmo, chtěla jsem jen zvýraznit pozdrav
..jo a oblečení- nemám novej hadr už asi tak rok:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@X-333 píše:
Ahojda! tak u nás ne jenom tabulky, ale i přesnej jídelníček a košíky v lednici označené pondělí, úterý… Já jsem na RP, výplata jen od chlapa…po výplatě se udělá velkej nákup- koupí se toaleťák, plíny, UM, drogerie, prací prášek, atd..cca 2-2,5 tis. a pak mám 400,– na týden + 250,– chlap do práce na svačinu na 5 dní. Na nákupy chodím s malou kalkulačkou, abych nepřešvihla částku 400,–,jinak bych neměla za co nakoupit další týden. A to z toho musím nakrmit dítě, sebe (i když já už skoro nejím) a chlapovi udělat teplej oběd, v případě víkendu i snídani a svačinu. Košíky v lednici jsou proto, protože pak přítel ví, co si v případě ukrutného půlnočního hladu může vzít a co nesmí, páč bych už neměla z čeho vařit…jídelíček na týden sepisuju jak hňup skoro 2 dny, aby to nebyly jen blafy a aby to bylo co nejlevnější. Výhodou mi je to, že přítel sí všechno…Já jím jen to, co zbyde po synovi (1 rok:))..takže tabulky jsou slabej odvar toho, co panuje u nás:)
uffff, 400.- na týden? Ty musíš umět kouzlit…kde prosím děláš jídelníčky? A můžeš sem prosím napsat co třeba vaříš? děkuju!!!
- Citovat
- Upravit
@X-333 píše:Šmarjá, to bych vysela na lustru, omlouvám se všem, kteří si přečetli náš rozpočet a pochopili, že si ještě stěžuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys OT děkuji, snad to bude v pohodě ![]()
My taky nemáme na rozhazování. Po výplatě uděláme jeden velký nákup - mouky, cukr, olej, máslo, maso, hajzlák atd., beru s sebou seznam a snažím se nekoupit nic moc navíc - samo je někdy akce na něco, co stejně kupujem, akorát to nemám na seznamu, tak vezmeme… nebo nějaké blbinky, ale třeba max. stovku „nad“ limit seznamu.
Pečivo hodně peču doma - tím se ani tak neušetří za to samotné pečivo, ale že nechodím co dva dny do obchodu pro chleba a rohlíky, tak nekoupím milion dalších blbin. A chodím tak 2× týdně tady do Hrušky (Penny/Tesca pokud mám auto) pro jogurty, šunku, sýr, podmáslí, droždí atd.
Myslím, že je to docela spořivý systém, pokud odolám a do uličky s čokoládkama raděj ani nejdu. A hlavně se snažím chodit na nákup bez malé, protože to je hned pade navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
uffff, 400.- na týden? Ty musíš umět kouzlit…kde prosím děláš jídelníčky? A můžeš sem prosím napsat co třeba vaříš? děkuju!!!
Jídelníček dělám doma v obýváku na zemi obklopená tunou hraček:D Je to občas makačka s tím vyjít, ale… snažím se vařit na dva dny - hustá bramboračka, bramboráky, kuře na paprice s domácím knedlíkem (doma dělaný mi výjde na 3 knedlíky, takže zamrazím, nebo zapeču se salámem…s míchaným vajíčkem…),žemlovka, zapečené brambory, rajská…já si myslím, že to jsou jídla, která každá z vás zná..já když přemýšlím nad tím, co vařit, tak vycházím z toho, co mám doma-aby se dokoupilo jen to, co chybí,..nebo co je v akci v obchodě. A hlavně vařím cca na 2 porce-vařím jen pro přítele a jak jsem už zmínila-na dva dny. Taky se snažím vařit jídla, které buď může a nebo se během vaření upravý pro Kubu, abych nemusela vařit na dvakrát nebo kupovat skleničky.
Já si při tom povýplatním ákupu nakoupím třeba i mouku, cukr, nějaký maso v akci do mrazáku a pak se snažím jen dokpovat to, co chybí. Ale zarputile tvrdím, že i kdybych měla umřít hlady, tak malý jí co je v daném věku třeba:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR píše: Šmarjá, to bych vysela na lustru, omlouvám se všem, kteří si přečetli náš rozpočet a pochopili, že si ještě stěžujuTo tě obdivuju, opravdu.Si tě asi pozvu domu, pak našetřím majlant…
odbivovat mě můžete, až si z toho zvládnu koupit něco nasebe a zajít ke kadeřníkovi:) chodím jak šupák, ale…při pohledu na Kubíka- nelituju, se oháknu až po mateřské ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@X-333 a co jíš ty? Vždyť musíš něco jíst, jinak si odděláš zdraví
jinak jídla která vaříš, vaříme i my. Akorát teda ve větším množství. Ne dvě porce.
fakt, kolikrát si stěžuju, ale ode dneška si u vaření vzpomenu na tebe
- Citovat
- Upravit