Po výplatě utrácím, před ní šetřím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2289
27.8.12 13:51

No a pak taky, když dělám jídlo, tak to člověk musí dostatečně nastavit, aby toho bylo hodně :-D Maso krájím na malý kousky, nedávám plátky, když to není nutný, ať je toho dost i na další den. Jinak ale zrovna v jídle se nějak nešetříme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
27.8.12 14:01

No, tka to je pak těžký, to už asi neporadím. Myslím, že nejlepší systém je ten rozdělit si penízky na čtyři díly a každý mít na jeden týden, ale neumím to praktikovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
27.8.12 14:05

Ja taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
27.8.12 14:06

Hplky kolik mate na jidlo pro 5lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.8.12 14:07
@Hanka007 píše:
Hplky kolik mate na jidlo pro 5lidi?

neporadím, my jsme 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.12 14:10

Taky neporadím. Nás je dva a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
27.8.12 14:24

A my zatím jenom dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
27.8.12 15:41

Taky mám pocit, že s každýmměsícem příjde něco dalšího co je potřeba koupit mimo tu klasiku, ale měsíčně odkládám bokem na horší časy a jsem ráda, že se mi to daří.
U nás si myslím, že je problém protože vše platíme kartou a nevidíme v " " na ty peníze jako když je má člověk v obálce a vidí co ještě může utratit :roll:
Př. měsíc to chci vyzkoušet, že na kartě necháme jen to co potř. aby se stáhlo z trv. příkazů a zbytek vybereme a uvidíme jestli něco zůstane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
27.8.12 21:23

To už jsme taky zkoušeli, ale nezabralo ani to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
27.8.12 21:33

Nam ob. metoda nezabira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.12 07:14

Obálková metoda je určitě super ale musíš jí dodržet taky na ní najíždím první nákup udělá muž protože má dřív penízky a pak si už budu hospodařit sama s tím že budu muset něco poplatit je toho hodně :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
28.8.12 07:42

Jenže to jde těžko, každou chvili se neci pos… a musim dat kč navic.nebo jsou děti nemocné a leky drahe a je to pořad dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 21:13

Hezký den Maminky, prácvě jsem chěla založit stejnou diskuzi. Každej měsíc je o pořád dokola, ale nejhorší je, že jsem ai totální blázen :( Každý den oevírám kalkulačku a počíám a počítám a jako každý měsíc 14 dní před rodičákem mám poslední tisicovku :lol:
Nevím prostě jak to udělat, když si to rozpočítám tak mi to vychází, ale realita je úplně jiná :?
Mám RP 7333 a kupují veškeré jídlo pro 4členou rodinu, kosmetiku, platím si benzin, telefon, holkám veškeré oblečení a boty a chodím 1× za 3 měsíce na melír a občas si koupím něco od mé známé co tahá oblečky z Anglie, akže super levné kousky… ale stejně nevím zda moc utrácím, ale na druhou stranu mi na ohle rodičák příjde hrozně malý… když jsem teď platila nákup na MMB ak se pak užírám, že jsem to neměla kupovat :think:

• Citovat
  • Upravit
9994
25.7.14 12:21

Anonymní, to se nediv, že ti na tohle přijde rodičák malý, není na tohle všechno zkrátka určený…Je obdivuhodné, co všechno dokážeš za tyhle peníze pořídit, nedivím se, že někdy nevyjdeš. Co tatínek a jeho přijmy? Rozhodně si nemyslím, že moc utrácíš, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.14 20:14

@Paoloska jj, snazim se jeste po holcickach prodavat a za to pak koupim botky, obleceni atd. Je to tezke, uz jsem to x probirala s manzelem, ale on sam nema, ikdyz si myslim, ze by mohl… V podstate nikdy nepristoupi na spolecny ucet, takze mi z vyplaty posila 10tis, ale to jde na hypo+inkaso a 600 Kc zustane s to davam na sporak a platim z toho pojistky atd. Zustane mu v podstate 6tis. Ale utrati to :,( benzin, cigatety, lahvace a holkam furt kupuje ptakovinky. To jsem jeste hlavne kvuli nemu poridila latkovky, pac on nikdy pred vyplatou uz nemel prachy a neresil to a ja musrla na ne schrastit, takze v podstate kupuje nyni balik na 2mesice jen dcerce na noc, jinak latka. Nevim, jak a co bych mela zmenit, zkousela jsem vsechno a nic nezabralo… Takze to zas vidim na brzjy navrat do prace… Hrozne me to stve a mrzi, hlavne najednou vidi to co clovek mechce, ze kamaradky maji partnery, kteri jim prospivaji, mnoho vydelaji a ja se citim jako „samozivitelka“ :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat