Po výplatě utrácím, před ní šetřím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Mucha píše:
Ahojte holky připadám si jako debil když je před výplatou a nemáme moc peněz tak si tvořím tabulky atd jak začnem všechno zapisovat a šetřit ale jakmile příjde RD nebo muži výplata tak jsem prostě jak urvaná z řetazu a jede se do kaufu a do města najednou všechno potřebuji nemám z čeho uvařit atd… přitom teďka dokážu uvařit z čehokoliv, peněz moc nemám ani po té výplatě ale chtěla bych si to nějak pěkně rozvrhonout na celý měsíc a ne jíst týden 14dní jak králové a pak být o chlebu a o voděmáte to taky některá tak? nejsem hňup? chlapa to taky štve ale bude asi něco podobného co já takže se námáme šanci nějak usměrnit
jestli to nebude tím, že jseš ženská, já mám to samý
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,..já moc nejím…v týdnu dojídám po Kubovi, nebo si vemu holej rohlík, banán, tajně chodím Kubovi na kukuřičné křupky, zelenina…obědvám jen o víkendu, kvůli chlapovi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@X-333 tak já už mlčím a stěžovat si nebudu člověk si myslí jak na to není špatně
držím palce ať jsi s takovým stylem zdravá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mucha píše:
@X-333 tak já už mlčím a stěžovat si nebudu člověk si myslí jak na to není špatnědržím palce ať jsi s takovým stylem zdravá
![]()
Děkuju!:D ona tu vyhlídka na minimální zlepšení je, uvidíme, ale zatím jsme na tom takhle, takže…:) A ještě - měřím 155 cm, vážím 85 kg- ona mi dieta neublíží…s peněženkou plnou peněz se dieta blbě drží, a když není vůle musí být krize:) beru to zatím s humorem:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
X-333 : tímhle stylem, ač ti případné hubnutí nevadí, ti nemůže tělo dostatečně dlouhodobě fungovat, taky potřebuješ mít dostatečný příjem potravin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@X-333 tak u mě váha 90 a měřím 160 takže jsme na tom dá se říct stejně akorát že já jsem asi těhot´ná
takhle to dál nejde ne? asi něco podobného u nás zavedema ať jsme do půl roku bez dluhu aspon bez většiny
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samy píše:
X-333 : tímhle stylem, ač ti případné hubnutí nevadí, ti nemůže tělo dostatečně dlouhodobě fungovat, taky potřebuješ mít dostatečný příjem potravin
je mi to jasný, jsem zdravotník,…ale sponzora jsem zatím nenašla a jsem pyšná na to, že jediný co splácíme je auto, bydlíme celkem slušně i když v nájmu a jsem schopná se zatím postarat o kluka a snad i o přítele a bez jediného dluhu. V téhle době se kvůli svému talíři zadlužovat nehodlám. Sice to takhle funguje +/- 3 měsíce, ale doufám v zlepšení, …byli nečekané výdaje, které jsme vyřešili, jen teď chvilku potrvá, než se rozpočet srovná…dříve měl přítel na 5 dní cca 600,– na svačinu, já na týden 900,– - 1200,–…což je rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak koukam ze obalkovametoda funguje v docela velkym poctu rodin - a ja myslela ze jsem jediny blazen na zemi, ktery to tak dela:) mam 4 obalky, do kazde dam po vyplate tisicovku a mame to na cely mesic..ten prvni tyden sice utratim o neco vic - praci prasek, hygiena atd…ale dalsi tydny se snazim to dodrzet, obcas mi dokonce i neco zbyde-jsme zatim jen 2 a pes. a zbytek penez se snazime davat do bytu nebo usetrit na nejaky vylet. a kupuju zasadne tim zpusobem ze kdyz prijde letak z penny a kaufu tak si vypisu co kde je se slevou co by jsme potrebovali a yrazim nakupovat…samozrejme nekdy koupim i neco mimi akci, ale treba kdyz je mliko za 8,90 tak nakoupime 3 kartony a mame s mlikem na mesic vystarano.:)
- Citovat
- Upravit
@stepankad 3 kartony mlíka na měsíc
co s ním děláte my spotřebujem jeden a to proto že ho dáváme s mužem do kávy a vaříme pudinky a krupičky
tak teda obálky taky zavedu a nedá se nic dělat musím se to naučit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mucha píše:
@stepankad 3 kartony mlíka na měsícco s ním děláte my spotřebujem jeden a to proto že ho dáváme s mužem do kávy a vaříme pudinky a krupičky
tak teda obálky taky zavedu a nedá se nic dělat musím se to naučit
no my kafujeme hooodne, a je to ctvrt hrnku na jedno kafe…kdyz si jich pak dame kazdej denne 5…taky hodne pecu, miluju palacinky a kazde rano miska lupinku s mlikem…a pritel je schopnej vypit samotnou krabici mlika za den..misto vody:) u nas je to s mlikem fakt hrozny:) a jeste s piskotama…ty kupuju psovi a oba mu na ne tajne chodime:))))
- Citovat
- Upravit
@stepankad tak to potom jo
ale leze to do peněz co? můj spíš zase pivo a mlíko do kávy a já s malým vodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme obálkovou metodu, přijdou peníze, rozdělím je do 4 obálek na jídlo. Cca po 1000 Kč. Za zbytek co zůstane kupuju plenky, nějakou drogerii, potřeby do domácnosti, zaplatím paušal a internet. Nebo platím náhlé výdaje. Přítel pak platí byt a služby spojené s bytem. Jinak jsme 3 a já beru rodič. příspěvek. Obálková metoda se mi osvědčila neboť bez ní jsem na začátku taky utrácela a pak nezbývalo na jídlo a jiné potřebné věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super děkuji holky život naučí že neříkám že bysme byli úplně v háji bez peněz ale prostě je mi blbé si furt pujčovat od rodičů takže za nimi ani nejdu už, zavedu tedy tu obálkovou metodu 1000,– na tyden a bude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mucha píše:
@stepankad tak to potom joale leze to do peněz co? můj spíš zase pivo a mlíko do kávy a já s malým vodu
tak my pivko moc ne…radi teda zajdem v lete na zahradku na jedno nebo 2 a obema to staci- nastesti…bohuzel ale taky oba kourime:(a s tim ted teda hooodne bojujeme..na zacatku leta se nam podarilo prestat, ale pak jsme jeli na dovcu a nezapal si u burtiku a pivka:)
- Citovat
- Upravit