Po výplatě utrácím, před ní šetřím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8435
27.8.17 08:50
@Anonymní píše:
Ahojky, mám chuť si nafackovat.. :zed: Každý měsíc mám 11 000,– a platím z nich v podstatě" jen " - svůj paušál za telefon :400,–.
A potom nějaké věci za syna, ale oblečení má a když už něco tak to kupují krom bot kupují v sekáči.
Ale stejně jsem pravidelně v mínusu. Manžel platí nájem, velké nákupy a ještě mu něco zbyde :? Je to peklo.. :think: Ale tu jdeme ven a něco se mi líbí tak to koupím..horší je že mám 2 pubertální sourozence a utrácím hodně za ně.. sestře se líbí mikina tak ji koupím.. a atd.. máma mi říkala že jim to nemám kupovat ale když jim se prostě něco líbí tak nemám :srdce: jim říct že něco ne.. :roll:
Jenže měsíčně to je jen za ně klidně 5-7 000,– :? Už jsem zkoušela si zařídit druhý účet že ty peníze jen tak nedostanu ale i tak to prostě utrácím :pocitac: a mám chuť si dát facku :zed:

Co nemáš na účtě, to neutratíš. Založ si spořící ucet a hned po výplatě tam nastav trvaly příkaz s příslušným obnosem. A je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
27.8.17 08:57
@Anonymní píše:
To ne.. ale je mi blbý jim třeba nezaplatit mekáč nebo tak.. jenže to je koruna ke koruně..

A tvoje vlastní dítě bude mít taky jednou všechno, na co si ukáže?
Kopeš sama sobě hrob. V životě jsou situace, kdy se musí umět říkat ne. U za cenu nepopularity.
Btw, puboši určitě vycítili, že jsi tak hodná, až jsi blbá. Lidé si dovolí jen to, co jim dovolíš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 09:00
@Anonymní píše:
To ne.. ale je mi blbý jim třeba nezaplatit mekáč nebo tak.. jenže to je koruna ke koruně..

No je mi to jasny. Ale ja treba z meka nosim deckam nejstarsimu jen snackwrap, a mensim maly hranolky a 4 nuggetky a mam to komplet asi za 103 kc tusim. Tak mekac jednou tydne a jen neco. Udelej si rozpocet. Z penez co mas na mesic odecti co mas zaplatit a zbytek si rozdel na tydny pripadne dny. A schvalne si par dni pis ted, co vsechno utratis a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 09:02

@Svistice ja to nechtela napsat az tak natvrdo ale je to tak, no…nejstarsi syn treba vi ze jak reknu nejsou prachy, ma po p. rdeli s rozmarama. Ale taky vi, ze kdyz muzu, dam co jde. A vi i, ze dopreju i sobe. Klidne malickost ale dopreju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
27.8.17 09:03
@Anonymní píše:

Zrovna s tím mekacem bych to tak nehrotila. Já jako puboš jsem v mekaci byla s rodiči asi dvakrát, a pak jsem si to proste platila sama. Jako asi jsem exot ale ze by mi to nějak extra trhali žíly, to taky ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.8.17 09:03

Hele naprosto na rovinu, pokud pracuješ na HPP a máš 11 000kč čistého, tak to je pouze kousilinek nad minimální mzdou. Takže ti radím šetři a šetři. Odstřihni mekáče a bundičky nebo skončíš jako socka.
Pokud je to jen z brigády na pár hodin týdně, tak je to samozřejmě o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 09:04
@Svistice píše:
A tvoje vlastní dítě bude mít taky jednou všechno, na co si ukáže?
Kopeš sama sobě hrob. V životě jsou situace, kdy se musí umět říkat ne. U za cenu nepopularity.
Btw, puboši určitě vycítili, že jsi tak hodná, až jsi blbá. Lidé si dovolí jen to, co jim dovolíš ty.

Jo hlavně sestra - ta vždycky : jeeee to je hezká bunda.. a já : chceš jí? A ona : neee ( ale říká to tím stylem že prostě cítíš to že ji prostě hrozně chce ) a já nemám to srdce jí říct že ne..jenže když takhle jdeme za týden 5 x tak prostě vždycky má něco.. :roll: naši mi za to už nadávali - hlavně sestra nebere vůbec v potaz že naši si to dovolit až tak nemohou a já jsem ta co povolí a tak jsem ji tak rozmazlila že ted už říká - Ježíš máma mi nechce dát 300,– na kino a já : hele ale to je dost peněz a ona řekne : Ježis marja to má za 4 hodiny úklidu ( máma se živí jako paní na úklid.. ) a já : takže 4 hodiny meje záchod a koupelnu aby jsi Ty mohla jít do kina a ona hned že to jsou" jen " 400,– :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.17 09:05
@jakanas píše:
Hele naprosto na rovinu, pokud pracuješ na HPP a máš 11 000kč čistého, tak to je pouze kousilinek nad minimální mzdou. Takže ti radím šetři a šetři. Odstřihni mekáče a bundičky nebo skončíš jako socka.
Pokud je to jen z brigády na pár hodin týdně, tak je to samozřejmě o něčem jiném.

Ne, to je mateřská..

• Citovat
  • Upravit
30909
27.8.17 09:06

A sourozenci nemaji kapesne? Pokud ne, tak jim dej kazdemu 500/1000 Kc mesicne, at si bobanci sestri a hospodari sami. At sami poznaji cenu penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 09:09
@Anonymní píše:
Jo hlavně sestra - ta vždycky : jeeee to je hezká bunda.. a já : chceš jí? A ona : neee ( ale říká to tím stylem že prostě cítíš to že ji prostě hrozně chce ) a já nemám to srdce jí říct že ne..jenže když takhle jdeme za týden 5 x tak prostě vždycky má něco.. :roll: naši mi za to už nadávali - hlavně sestra nebere vůbec v potaz že naši si to dovolit až tak nemohou a já jsem ta co povolí a tak jsem ji tak rozmazlila že ted už říká - Ježíš máma mi nechce dát 300,– na kino a já : hele ale to je dost peněz a ona řekne : Ježis marja to má za 4 hodiny úklidu ( máma se živí jako paní na úklid.. ) a já : takže 4 hodiny meje záchod a koupelnu aby jsi Ty mohla jít do kina a ona hned že to jsou" jen " 400,– :zed:

Sestra je rozmazlena…bych ji rekla at si jde na brigadu a pozna, jaka je to drina.
Nepodporuj ji v tom, nedavej ji tolik penez, jen ji kazis a zhorsujes to, jak se chova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 09:10

Kdo ma petkrat tydne něco takhle koupenyho? Ver mi, ze si toho ani nevazi. Prachy zevsednej a jen bude chtit vic a vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30909
27.8.17 09:10
@Anonymní píše:
Jo hlavně sestra - ta vždycky : jeeee to je hezká bunda.. a já : chceš jí? A ona : neee ( ale říká to tím stylem že prostě cítíš to že ji prostě hrozně chce ) a já nemám to srdce jí říct že ne..jenže když takhle jdeme za týden 5 x tak prostě vždycky má něco.. :roll: naši mi za to už nadávali - hlavně sestra nebere vůbec v potaz že naši si to dovolit až tak nemohou a já jsem ta co povolí a tak jsem ji tak rozmazlila že ted už říká - Ježíš máma mi nechce dát 300,– na kino a já : hele ale to je dost peněz a ona řekne : Ježis marja to má za 4 hodiny úklidu ( máma se živí jako paní na úklid.. ) a já : takže 4 hodiny meje záchod a koupelnu aby jsi Ty mohla jít do kina a ona hned že to jsou" jen " 400,– :zed:

Hm, to povaze sestry teda moc nepridavas. A co na to rika tvuj muz? Tomu je jedno, ze utracis za rozmary sourozencu? Vy nehospodarite spolecne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 09:11
@Cuddy píše:
A sourozenci nemaji kapesne? Pokud ne, tak jim dej kazdemu 500/1000 Kc mesicne, at si bobanci sestri a hospodari sami. At sami poznaji cenu penez.

Tak brácha má brigádu s hodně si šetří ale mě je blbé že dře jak mezek a pak by si měl něco platit ze svého.. ale u něj to až tolik za hadry není.. to spíš ten mekáč sem tam.. ale prostě nejvíc ta sestra. Mají kapesné ale to utratí za půl dne. ( Sestra )

• Citovat
  • Upravit
9148
27.8.17 09:12

Ja mam pubose dvanactiletyho, ma kapesny pade týdně a semtam kdyz neco chce, strcim mu prachy ale tak do dvou stovek. Dostal ntb na hry ale za to hlida brachy bez drzkovani. Jednou uslysim ze penize jsou „jenom“ a ma po kapesnym na mesic minimalne. Pokora sama nepřijde, je potreba ji deti ucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 09:14
@Anonymní píše:
Tak brácha má brigádu s hodně si šetří ale mě je blbé že dře jak mezek a pak by si měl něco platit ze svého.. ale u něj to až tolik za hadry není.. to spíš ten mekáč sem tam.. ale prostě nejvíc ta sestra. Mají kapesné ale to utratí za půl dne. ( Sestra )

Sestry blbost. Musi se naucit hospodarit. Pak to nebude umet, v podstate Ty s tim mas ted taky problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat