Jsem divná já?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12156
14.5.17 16:53

@ahhotep zajimal by me i pohled druhych stran. Ja to vidim trosku jinak… Netvrdim, ze to tak je, ale jestli mate porad nejake konflikty, tak se zamyslet i nad sebou - na jednu stranu pises, jak jsi mu za zadkem (vis ze detem bere veci), pak zas pises, ze mu nejste furt za zadkem :nevim: pokud vidim ze kluk bere nekomu lopatku tak mu to vysvetlim/odvedu/dam jeho a necekam co bude. To same to, jak je roztomile a skvele jak je tvuj syn kontaktni, ale me osobne treba vadi, kdyz nektere deti porad omatlavaji dceru, ne kazdemu je to prijemne, to same s reakcemi dospelych - tak mas syna zabavit ty, neni jejich povinnost si s nim povidat. Obzvlast jestli to dela porad. V kazdem pripade ale totalne odsuzuji to placnuti, to si nikdo cizi nemuze dovolit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.5.17 16:59

@saadet Souhlas.

Jinak ještě jedna věc - pokud jsi rozumná ženská, tak prostě koukej na matky těch dětí, už jen z výrazu poznáš, co ano a co ne. Neber v potaz, co tobě přijde normální, každý má hranice jinde (samozřejmě to plácnutí je přes čáru, o tom žádná).
Čili někdo si s tvým chlapečkem jistě rád povykládá, jiného to bude obtěžovat. Stejně jako jedno dítě klidně svou hračku půjčí, jiné už od pohledu má zrovna „majetnické období“ a byl by problém. Myslím, že tohle se musíš naučit, teď je ta nejvhodnější doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
14.5.17 17:00
@sediza píše:
Můj syn je takový neprůbojný a až moc hodný. Hraje si pouze s hračkami, které si na pískoviště přinese. Většinou bagr, jeden. Téměř vždy se najde někdo, kdo mu ho vezme. Syn nikdy nepláče, nedělá scény, jenom smutně kouká a mě už začíná štvát, proč, že mu to pokaždý musí někdo brát. Nikdy, nikdy bych si ale nedovolila být na cizí dítě ošklivá, ani mu hračku zpátky hned brát. Podle situace řeknu synovi, aby si třeba hračku vzal, že už jdeme, nebo uděláme nějaký change, aby se k nám bagr zase dostal. Nemlátím ani svoje dítě, natož cizí a chápu, že nová neokoukaná hračka láká. Syn se snad časem naučí být asertivnější…Tuhle jsem se se synem přemístila z pískoviště na houpačku a bagr dala do kabelky. Pořád se okolo nás motal malý loupežník, co synovi předtím bagr bral a už ho vidím, jak mi sahá do kabelky na zemi pro ten bagr. To jsem mu už tedy řekla nene, to se nedělá :)

Muj malej je to samy, taky je at moc hodny a necha si skoro vsechno libit. Kdyz mu nekdo neco sebere, tak reaguje slovy : Tak a uz to nemam..anebo smutne kouka.. Je to tezky, nekteri deti jsou oprskle az hruza a jejich maminky jakbysmet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.5.17 17:09

No já mám dva kluky.. Opaky.. uplně.
jeden by si nechal snad i ukradnout i nos mezi očima..Prostě seděl, koukal, cokoliv mu kdo vzal, nechal si.. Druhý je opak, když má svoji hračku oblíbenou, tak prostě nedá, řekne, jednou, dvakrát už křikne a potřebí by plácnul..
Já to vím, a proto upozorňuju, že asi nepujčí, že je to oblíbená, ale když maminka si myslí, že její dítě to prostě mít musí, když chce, tak je nechám no. ale prostě je tak to riziko, že dostane lepanec od našeho..Pujčovat ho učím, ale zase nechci, aby mu kdokoliv cokoliv jakmile přijde na hřiště bral z ruk a - pujčit.. Jsou tam i jiné hračky, které třeba máme navolno na pujčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
14.5.17 17:13
@Janasas píše:
A ted to řeknu narovinu.. po xx zkušenoastech hračky pujčujem jenom známých dětem.
Hračky typu bábovička lopatka neřeším, ale co nám odjelo dítě s řevem na našem odrážedle a komendie, že nám to nevráti a maminka ještě měla blbé kecy, proč ho tam máme, protože nemohla své dítě uklidit, jsem se rozhodla, že větší hračky typu nákladní auto, odrážedlo prostě nepujčujem..
Prostě.. i to druhé dítě musí znát slovo ne.. já od malinka děti učila, neni to moje, neotravuju a pokud, malý fakt má umysly, že to hodně chce, tak se ptáme.. Když vidím, že maminka nechce pujčit, tak prostě nechce..rozhodně se nebudu zlobit na někoho, že nám nepučil auto :nevim:
Ale malé hračky na písek to nám nevadí.. to neřešíme, píšu o větších hračkáchPříspěvek upraven 14.05.17 v 16:53

Ano, taky to tak mame.. Nedavno jsem malemu koupila babovky, syn mel strasnou radost, babovky miluje :) Sli jsme na pisek, syn si zacal hrat. Prisel maly kluk, jestli si muze pujcit babovky. Malej neni lakomej a je zvyklej ze si pujcuje i on kdyz nema zrovna svoje. Jenze onen chlapec vzal dve babovky a ze je chce domu. Vysvetlila jsem mu ze to ne, jen tady. Kluk zacal jecet, pribehla maminka a co se deje, co mu delam. Vysvetlila jsem ji to a ona mi povida, at mu ty babovky teda dam, ze je zitra donesou 8o No a dneska mel malej sebou kolo a to same, deti chteli jezdit, pak rev ze musi vratit.. Takze uz taky nebudem pujcovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.5.17 17:18

@tessa2323 tak já neřeším řev, prostě se všude asi řve, ale pak ten postoj maminek, ještě se naštvou, že to tam člověk vůbec má, protože neumí uklidit dítě..
Nám se taky stalo, že dítě mělo zase pěknou tříkolku a prostě viděla jsem, že maminka nemá v umyslu se s náma nějak bavit- ani dítě, ani ona.. tak prostě jsem klukovi řekla, ne.. NO řval :mrgreen: ale nějak mě nenapadlo, se naštvat na ně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.5.17 17:23

@ahhotep
Jestli to bylo přesně tak, jak jsi to tady popsala, tak jsou divné spíš ty druhé matky. Nikdy bych nepraštila cizí dítě. Mně se kolikrát stalo, že syna někdo z dětí pevně obejmul, pohladil ho nebo mu chtěl dát pusu na tvář. Jen pozoruju a případně okomentuju s maminkou, jak se mají rádi. Rozmíšky dětí na písku koriguju, pokud lítá písek do očí nebo je o jednu hračku zvýšený zájem. Ale chci, aby syn půjčil svoje hračky. Ze špíny na hřišti nedělám tragédii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
14.5.17 17:32
@Janasas píše:
@tessa2323 tak já neřeším řev, prostě se všude asi řve, ale pak ten postoj maminek, ještě se naštvou, že to tam člověk vůbec má, protože neumí uklidit dítě..
Nám se taky stalo, že dítě mělo zase pěknou tříkolku a prostě viděla jsem, že maminka nemá v umyslu se s náma nějak bavit- ani dítě, ani ona.. tak prostě jsem klukovi řekla, ne.. NO řval :mrgreen: ale nějak mě nenapadlo, se naštvat na ně..

No prave, kvuli tomu postoji maminek uz taky nebudem pujcovat. Me taky dnes jedna maminka rekla at to kolo sebou neberem.. Tak jako malej je na kole zvyklej, navic to mame na pisek dal, takze si tam takhle v pohode dojede. Lakomej neni, pujci. Ja vim ze jsou to deti a pak kdyz musi neco vracet, tak rvou, ale omezovat kvuli tomu syna nebudu.. Malej je taky nauceny ze pujceny hracky se vraci. Ale je to tak, hodne delaji ty mamy, kdyz se k tomu takhle postavi a jeste cloveku vynadaji ze jim to snad nechci dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.5.17 17:34

@tessa2323 Jako tohle je síla s těmi bábovkami- nejen, že si to vůbec dovolí (k cizí ženské), ale i tím dává úplně špatný příklad dítěti, ten nejblbější, co může - když něco chci, musím si to vyřvat :roll: A půjčilas jim to domů? To já bych teda napůjčila, i za cenu hádky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
14.5.17 17:55
@unuděná píše:
@tessa2323 Jako tohle je síla s těmi bábovkami- nejen, že si to vůbec dovolí (k cizí ženské), ale i tím dává úplně špatný příklad dítěti, ten nejblbější, co může - když něco chci, musím si to vyřvat :roll: A půjčilas jim to domů? To já bych teda napůjčila, i za cenu hádky :mrgreen:

Vubec, za prve byly nove, ten den koupene a jak jsem psala, malej ma babovky rad a mel z nich radost. Takze jsem ji rekla ze rozhodne domu ne, at si kluk pohraje tady. Asi se ji to nelibilo, protoze vzala kluka a sla.. No jo, priklad mu teda dala uplne idiotskej :? Jinak, my tech babovek doma mame fakt dost, takze jsme obcas par babovek na pisek vzali a nechali je tam, aby byly na hrani. Jenze druhy den tam nebyla ani jedna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.5.17 19:42

@tessa2323 no ono to je právě ono. Pro někoho je něco samozřejmost, pro druhého, je to už drzost- mluvím o dospělých ženských..
Potom je těžko najít ten střed..
No ono to jde poznat už na mamince, když přijde jaká asi bude :mrgreen: Když přijde a usměvem pozdraví a prostě vysype hračky na písek, tak je to větišnou taková ta dobře naladěná, neřešící maminka.. Jakmile přijde, pomalu ani bů, hračky dává po jedné zbytek mají schované, a slyší člověk z dálky, hldíej si to, tak je jasné, co takové mamince vadí..
my donesem, vysypem, co se pujčovat může, co co ne, např odrážedlo u nás u lavičky ne.. Když přijde dítě a chce, tak prostě ne… ale na písku s hračkami si hrát může..A asi si myslím, podle diskuse, že taky asi sem tam jsme za tu, co je jak ostříž, a nepujčí- proč by se nemohlo dítě povozit!! NO protože člověk už párkrát zažil tu samozřejmost a ještě pak pomalu čočku, proč to tam má, tak jsme se zařekla, že nech si každý nocí svoje a je klid.. :nevim: Různé koloběžky, kola, odrážedla..
Když je ale maminka zámá tak pujčíme většinou všechno :) ale cizím fakt ne už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect