Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
to rozhodne normalni neni.Mimochodem ty rizky v 6 bych mu omlatila o hlavu.
No snad se něco po včerejšku změní,já jsem takovej jakoby chlap mužská práce mi nevadí,ale včera to byl doraz.Některým chlapům nedochází že když ženská do půl noci peče chleba a bagety na svačinu,přez noc kojí a ráno o půl 7 vstává toho může mít dost,ale to má bohužel po svým otcovi,kterej je rozvedenej.Já zvracela kudy jsem chodila a jeho otec domlouval manželovi že to takto nejde že nemám ani umyté nádobí.no díííík za vzpruhu ![]()
tak to byhc mu dala chtěl řízky?prosím at si je udělá sám!Divná nejsi to on je nenormální nechápu proč si chlapi myslí že kdžy je ženská doma s dětma tka se jen válí na prdeli…je to vec kterou by málokterý zvládnul nebo apson můj by to nedal ![]()
Ty jo.
Holky nenechte si sr– na hlavu!!
To je síla, já bych tohle nedala.
Na Tvém místě bych se sbalila i s dětma a na chvilku odjela. Fakt že jo. K babičce, mamce, kamarádce… Ať se chytne za čumák!
PS: Já sbírala tašky kolem domu spadaný (při dělání střechy) v 8. měs. těhu. Ale čekala jsem první a neměla nic zatím na práci. A sbírala jsem, protože mě to bavilo - a jen v mezích normy, tím že jsem nemusela, jak jsem cítila únavu, přestala jsem.
Pak jsem taky den před porodem lezla po (nízkých) štaflích a česala švestky (ne povinně, ale čistě ze své nanažranosti..
).
Příspěvek upraven 15.06.11 v 11:16
Otec mu domlouval, že si ty neumyla nádobí?
Ježiši… to je hrozné chování. Co ti poradit? Mysli na sebe, bud sobec, nenech sebou orat. Neobsluhuj chlapa jak píská, ale proto že chceš. Děláš jen služku, to je tak ponižující, kde máš svojí hrdost? Poslední dobou se tady takových holek sešlo víc, co se svejch chlapů snad bojí. Je mi z toho vždycky smutno. Někteří chlapi jsou prostě takoví, i můj chlap v tomhle vyrostl. Jeho otec nedělá doma vůbec nic, jeho máma všechno. Je to ale jen na nás jak se k tomu postavíme, bud to všechno budš dělat nebo ne. Já tedy všechno rozhodně nedělám, i kdyby se chlap poprděl a jeho otec taky. A zvykli si taky ![]()
Nepíšeš o mně? Teda až na tu stavbu, to si teda do svého rejstříku zapsat nemůžu, a péči o zaradu jen do úrobvně „mé rekreace“ - že mně to baví. Sekání a ostatní je prostě chlapovo.
Vím, co ti poradit. A stejně moc dobře vím, že by to fungovalo i u nás, a že jsem tak blbá, že se prostě nechám. Je to nomrální vydírání a to funguje jen, když vydíraná osoba se prostě nechá.
Zatni zuby a dělej jen to, co t ysama uznáš za vhodné. neobejde se to bez křiku, hádek, atd. Neobejde, bohužel. Ale musíš to vydržet. A ty to vydržíš. Jsi sakra ženská, co toho vydrží víc než člověk, perfektní máma, ty přeci sama sobě stojíš za to, abys nesklonila hřbet, ale bojovala!!! Vydrž, a výsledek se dostaví.
A nebo ne. A holt budeš vědět, že si tě tvůj chlap neváží takovou jakou jsi, ale že touží po superženě, kterou ale - a to páníčkovi nějak nedochází - prostě nenajde. Bohužel.
Nedělej mu otroka a sama ze sebe někoho, kým nejsi.
Jemu to nedojde a ty si zle ublížíš. Tak si pochroumáš svou dušičku ( o tělo nejde) …
P.S. Já takhle skončila na nervovým.
M.E.
Odedneška dělám jen to co já mám je rozhodnuto nepolevím i když vím že je na to sám bylo mě ho líto,ale mně mu taky líto nebylo,ani v horečkách a zánětem prsu.No jsem zvědavá jak to dopadne jestli zjistí že třeba s jinou m u bude líp tak prosím to už jsem mu povídala několikrát.Nikam odjed nejde,s našima se nestýkám kůli dluhům,tudíš ani ségry,bráchové,jeho strana zabitá a kamarádku nemám takovou co má své bydlení.No nebudu se litovat díkec a ti co jsou na tom stejně nebo spíš hůř (nejsem na tom zas tak zle)tak se držte ![]()
Ahoj,
já jsem bohužel taky taková, pomáhám pořád a všem a mě nikdo, nakonec většinou padnu na hubu. Jenže, pak jsem zjistila, že to spousta lidí bere jako samozřejmost, neváží si toho, co vše dělám a ještě mě využívají. Tím nemyslím jen chlapa, ale i jejich příbuzné. A jednoho krásného dne jsem prozřela a od té doby dělám jen to, co chci a kdy chci. O domácnost a děti se starám, mám na starosti finance kolem bydlení, ale víc mě ani nehne. Naštěstí nemáme dům a zahradu, to bych se tam udřela, se svou povahou.
A tobě doporučuji.
1. navíc dělej je to co chceš a kdy chceš
2. patřičně hlasitě a pravidelně manžela informuj, co vše jsi za den udělala a co máš v plánu na druhý den. já to doma dělám a je klid.
3. vyjednej si jedno odpoledne pro sebe bez dětí, i kdyby jsi měla jít sedět na vedlejší louku s časopisem a čokoládou, tak to pomůže
A nezapomínej, že ostatní si k tobě dovolí jen to, co jim necháš si k tobě dovolit! Když se ti něco nelíbí, tak se prostě ozvi a hned.
Ono je to přesně tak, jak už tady holky psaly. Dovolí si k tobě jen to, co ty dovolíš jemu nebo jim. Já když jsem byla nemocná, měla jsem čtyřicítky co neklesaly, nikoho to moc nezajímalo, brali to tak že jsi matka tak se starej. Přechodila jsem to, ale za čas se mi to vrátilo, mnohem víc. Teplotu jsem nemohla několik dní srazit, udělal se mi několikrát pásový opar. Ostatní si s rýmyčkou leželi v posteli a nechali si nosit čaj. Dneska už to nedělám, nikomu jsem se stejně nezavděčila, naopak. Dneska lehnu, klidně svůj stav zdramatizuju, a najednou to jde. A tak je to se vším, když dáš najevo, že otroka dělat nebudeš a tečka, tak to po tobě nikdo už chtít nebude.
radek9 píše:
Jako chlap co má „trochu představu“ .. bych doporučoval něco jako tohle :
- vytipovat nějaký víkend, kdy se doma „nebude dít nic kritického“
- objednat se na „víkend pro ženy“, „cvičení s jógou“ apod.
- v pátek se domluvit s mámou, ségrou apod. aby 2-3 hoďky pohlídala, než manža přijde z práce
- sepsat 2 stránkový návod na použití domácnosti a dětí
- napsat co dobrého by jsi chtěla mít uvařeno až se vrátíš
- vypnout telefon
- odject a místo pobytu sdělit pouze jediné důvěryhodné osobě
- MÍT VYPNUTEJ TELEFON
- MÍT VYPNUTEJ TELEFON
- NEVOLAT
Další doporučení jsou :
Jo a ještě zakázat rodině (babičkám apod.) aby nějak extra pomáhali nebo hlídali.
opravdu odpočinout si, pokud možno neotěhotnět, nestrachovat se - on to zvládne, se bavit jako za mlada, v neděli by bylo záhodno se asi vrátit
Zkus a napiš výsledek
R.
Pekny plan RADKU, ale asi by se to ve finale otocilo proti ni se obavam. Muz by volal SOS tchyni, ta by zaskocila na cele care za zakladatelku a cely vikend by se vzajemne ujistovali, jak je neuveritelne sobecka a nezodpovedna zenska
Ona potrebuje vydobit respekt od sveho muze, ne dalsi kritiku, tohle by bylo presne to sousto. Spis bych postupovala jak tady radily jini-postupne vymezovat hranice, to nebude tak okate- casta krupej i kamen prorazi.. Udelala „chybu“, ze byla moc hodna a on je ten typ chlapka, co to nedokaze ocenit, nema asi zkusenost. Tak hodne sily, zakladatelko ![]()
fidla píše:
Pekny plan RADKU, ale asi by se to ve finale otocilo proti ni se obavam. Muz by volal SOS tchyni, ta by zaskocila na cele care za zakladatelku a cely vikend by se vzajemne ujistovali, jak je neuveritelne sobecka a nezodpovedna zenskaOna potrebuje vydobit respekt od sveho muze, ne dalsi kritiku, tohle by bylo presne to sousto. Spis bych postupovala jak tady radily jini-postupne vymezovat hranice, to nebude tak okate- casta krupej i kamen prorazi.. Udelala „chybu“, ze byla moc hodna a on je ten typ chlapka, co to nedokaze ocenit, nema asi zkusenost. Tak hodne sily, zakladatelko
Taky se obávám, že by to tak dopadlo. Tchýně by se ujala vlády, prošmejdila by kde co, dala to do kupy (myšleno vydezinfikovala i hřebíky na obrázky a, uvařila trojchodvodé menu pro každého dle jejich představ) a sborem by padlé matce po jejím návratu dali najevo, že TO JDE, KDYŹ SE CHCE …
![]()
M.E.
Anonymní píše: … bylo mě ho líto,ale mně mu taky líto nebylo,ani v horečkách …
To zní jako klon mého manžela. A já byla táák pitomá - snažila jsem se být super manželka. (Složila jsem se letos v lednu, až když jsem měla horečky přes 40.) Takže posledního čtvrt roku, když mě naštve, tak má o víkendu v noci na starosti kluky on. Ke kultivaci manžela bohatě stačí, když musí o víkendu dvakrát za noc vstát a dát kluky vyčurat. Když to neudělá, tak převlíká počurané kluky i postele. Najednou chápe, že mám nárok být unavená. (Minimálně po měsíci je nutné to zopakovat - chlap velice rychle zapomíná.) Já pitomá, měla jsem to udělat už před třemi lety - klidně je v noci mohl krmit sunarem.
![]()
Anonymní píše:fidla píše:
Pekny plan RADKU, ale asi by se to ve finale otocilo proti ni se obavam. Muz by volal SOS tchyni, ta by zaskocila na cele care za zakladatelku a cely vikend by se vzajemne ujistovali, jak je neuveritelne sobecka a nezodpovedna zenskaOna potrebuje vydobit respekt od sveho muze, ne dalsi kritiku, tohle by bylo presne to sousto. Spis bych postupovala jak tady radily jini-postupne vymezovat hranice, to nebude tak okate- casta krupej i kamen prorazi.. Udelala „chybu“, ze byla moc hodna a on je ten typ chlapka, co to nedokaze ocenit, nema asi zkusenost. Tak hodne sily, zakladatelko
Taky se obávám, že by to tak dopadlo. Tchýně by se ujala vlády, prošmejdila by kde co, dala to do kupy (myšleno vydezinfikovala i hřebíky na obrázky a, uvařila trojchodvodé menu pro každého dle jejich představ) a sborem by padlé matce po jejím návratu dali najevo, že TO JDE, KDYŹ SE CHCE …
M.E.![]()
![]()
OK. Chápu. Tedy oprava :