Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych do tý práce šla. Nebudeš mít čas ani myšlenky na blbosti.
A to já mám problem úplně opačný. Já nastoupila po 8 letech do práce a hned na plný. Během rodicaku jsem pomáhala manželovi s firmou a to budu dělat i nadále k práci. Do toho tři malé děti, žádné hlídání, práce 30 km daleko a???
Lituju teď, že jsem odešla od dětí i když nejmenší budou 4. Nemám šanci je vyzvedávat, ani vozit do školky a školy, protože to prostě nestíhám a po 3 týdnech mi dochází, že to nebyl dobrý nápad. Protože děti začaly marodit a místo toho, abych přispěla do rozpočtu…jako nemáme se finančně špatně, ale podepsali jsme hypotéku a budeme stavět a na to už chlapa samotného nechat nechci. No jenže místo toho musí být s dětmi, podnikání se brzdí a já jezdím do extrémně náročné práce, kterou mi při pohovoru taky teda upřímně nepřiznali a mazali med kolem huby s možností částečného úvazku. Tím pádem paradoxně snižuji i jeho příjmy. Takže přemýšlím co teď. Nejlepší by bylo utéct zpět k dětem…oba jsme unavený, vyfluslý, podrážděný. A já hlavně bojuji s tím špatným pocitem, že jsem se okradla o ty krásné roky školky a školy, že by mi hrozně pomohlo aspoň ty děti vyzvedávat, to bych byla spokojenější. No uvidíme jak to bude.
@Anonymní píše: Více
V tvým případě bych vydržela. To se zlepší, jen si byla moc dlouho doma a vypadla z toho. Dostaneš se do toho, jen tomu dej pár týdnů až měsíců.
Pokud s financemi vycházíte v pohodě, tak bych se do práce teď na začátku těhotenství určitě nevracela. Proč by jsi se měla cítit provinile? Však jsi těhotná, není ti dobře, půl dne se staráš o malé dítě a během té chvilky co je ve školce taky určitě něco doma uděláš.
Co by to bylo za chlapa, aby tebou v tomto stavu pohrdal??
Jestli se ti to jen nezdá. Měli byste si promluvit. Problém bude pravděpodobně někde jinde. ![]()
Příspěvek upraven 30.09.25 v 19:59
Proč neplacené volno? Nemůžeš si raději vyčerpat dovolenou, která ti tam za dobu rodičáku zůstala?
Protáhni si rodičák. Však to by mělo v pohodě jít o ty tři měsíce a budeš mít klid. Jsi těhotná, dítě bude stejně teď ze školky častěji nemocné, tak nemá smysl se honit.
S manželem si promluv. To je nejlepší řešení. A bez sexu to vydrží. Dobrý chlap tohle prostě pochopí.
Každý večer stačí manžela pěkně vykouřit a hned bude spokojenější.
@MartinL45 píše: Více
No, když se takhle ptáš, tak mi přijde ztráta času ti vysvětlovat, co je špatně.
@KKubula píše: Více
zkus to, jinak je tvůj příspěvek jen výkřik hlupáka
@MartinL45 píše: Více
Znáš tu dětskou říkanku, kdo to říká, ten to je ![]()
Tak si představ, že bleješ na každém kroku, všechno tě bolí, mlátěj s tebou hormony, blbě spíš, takže jsi totálně vyčerpaný, ale partnerka trvá na tom, že se o ni pravidelně sexuálně postaráš. Takovou fakt chceš. ![]()
@Anonymní píše: Více
A chlap chtěl hned další dítě? Chtěl abys s ním byla dalších x let doma?
Jo a manžela bych se normálně zeptala, co se děje, jestli má nějaký problém. A pokud bude mít jakékoliv kecy k práci, tak po 6m mateřské může být doma na rodičáku on
![]()
@KKubula píše: Více
Hm, ale vše ostatní zvládá, takže nebleje na každém kroku apod… Je to jen o o tom, jak se k tomu chlapovi staví.