Jsem hyperaktivní - taky jste někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
21.11.14 05:39

Ještě podotknu, že to moje dítě… vůůůůbec není po mně, spí jak medvěd, poslední dobou je líný, až bych ho bacila, na hory sem nou už nechce jezdit, na procházky taky nee (asi věkem, já vím…) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
21.11.14 07:08

@Zlatuska no, ja jsem tvuj opak, pokud nespim 8 hodin denne, tak nefunguju, moje telo to potrebuje a ja ho posloucham :-) ovsem pripominas mi moji svagrovou a jeji dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.11.14 08:07

@Zlatuska Vygoogli si „autogenní trénink“, třeba by ti to pomohlo.
Ale fakt se to musí trénovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
21.11.14 08:21

@Zlatuska treba s tim pozdnim ochodem do postele to mam stejne. Ale to bych pricotala spis nastaveni tela nez hyperaktivite. Staci mi sest hodin spankj treba od dvou do osmi. Od deseti do ctyr bych byla rano nepouzitelna. Pomaha mi rict si, ze v deset záezu do postele, tam se kouknu 20 minut na serial/neco prectu a konec. Obvykle se v posteli uklidnim a usnu.
Jeste mi pomaha pravidlo dite po obede spi = matka odpociva. Takze mi vsechnno odpada pd ruky a relaxuju - sem vmestnavam tebou zminovany filmy, knizky.
Byt tebou, stanovila bych si, kdy mam odpocivat. Ja mam kliku, ze jak min odpocivam a jsem pretizena stresem, tak me rozboli hlava a zacnu zvracet, takze pak stejne lehnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.11.14 09:02

Jo tak to jsem ráda že nejen já často bdim když celé město chrní :) a autogenní trénink… To by nemuselo být od věci. Ježíš a při té mojí rozlítanosti jsem teď taky našla že na trénink pevné vůle (je jedno k čemu, třeba i poručit si, že teď se bude zkrátka odpočívat) aje dobré začít s maličkostmi a postupně přidávat, trénovat to drobnými úkony, například si říct "každý den o půl jedenácté - když nenastane nějaká nečekaná situace - budu ležet v posteli s knížkou) a pak postupně přidávat další maličkosti… Já jsem hrozná i v práci s tím že se přepínam a pak samozřejmě leju kafe protože tělo má spánkový deficit. Tak díky za sdílené zkušenosti a vyhledám si autogenní trénink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
21.11.14 09:15

@Zlatuska az takovy extrem jako ty nejsem, ale mam to podobne.Ja bych ale spala pak rano, coz nejde.Bud musim do prace a kdyz mam volno tak s malou do skolky, Ale vecer spani odkladam :? Pak mam dny kdy vecer odpadavam a stve me to, protoze mam pocit, ze nic nestiham a nemam na nic cas.Me obe dcery jsou taktez aktivni.Tedy ta starsi uz ne.Jak ja se na to tesila az se to decko uklidni a ted to mam naopak, ted ji porad honim at neco dela :oops: Ta mladsi je nespavec. Kazdou noc, kazdou noc :! Je vzhuru a putuje k nam.Rano mezi 6-7 uz zase na nohach a je vyspinkana :zed: A ja porad hledam co bych kde mohla renovovat, predelat, vylepsit…Mam to dost narazove. Kazdeho honim doma do prace a prudim je s tim. Starsi dcera rika, ze jsem moc akcni a at si uz konecne sednu :nevim: Manzel mi obcas vezme z ruky to co zrovna hodlam udelat, odvede me ke gauci at si lehnu, vezme deku, prikryje me…A ja po 10 minutach citim nervozitu a nelibi se m mi to. Vstanu. A doma nastupuje krouceni oci od zbyvajicich clenu rodiny :oops:
Pak mam zase utlum a nedelam nic.Ale jsem z toho nervozni.Chjo.Nemame to lehke :hug:
Ja mam i dost fyzicky i psychicky narocnou praci a asi jak jsem v praci stale v pohybu tak to nedokazu vypnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.11.14 09:49

@Haku :D jo to jsi mě pobavila, jak tě manžel odvede posadí a přikryje :D:D
jo jo jo :D
to je přesně to o čem jsem mluvila.

OSTATNÍ vidí, že prostě jedeš jak fretka, ale tobě prostě vadí být v klidu a TOHLE je přesně to, co cítím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
21.11.14 10:00

Já jsem sova, pokud teda nejsem z něčeho vyloženě strašně unavená nebo nemám dlouhodobej deficit. taky jsem schopná dlouho do noci něco dělat, poklízet, vařit, číst si, dívat se na něco a tak…ale ráno mi dělá dobře dlouho spát, jsem ten typ, co spí do oběda :D samozřejmě, co mám malou, tak to neznám…
i když někam jdu, tak jsem schopná přijít ráno v 6 a není to tím, že bych se opíjela do němoty, prostě se mi nechce spát. a v těch 6 jdu domů, protože je mi to už blbý :D…přítel to nechápe, jak můžu tak dlouho vydržet. ale jak se setmí, tak mi prostě začíná život a rozproudí se mi krev :D mám to tak uplně od malička, co si pamatuji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.11.14 11:50

Dítě noci, jo? :)
ale je dobrý, že jsi schopná to s radostí dospat ráno.
já se hezky chtě nechtě ráno vzbudím.

což je super, když musíš s dětma do školy a do práce, ale blbý, když někoho budim v noci a pak ho budim i ráno :D

ale ještě jednu věc jsem chtěla říct: díky tý svojí přebujelý touze toho udělat moc najednou jsem potom „nekonzistentní“ a spoustu věcí začnu a jen občas něco dokončím, nebo si třeba něco umíním, rozdělám to, a pak na to úplně zapomenu.

to jsem včera večer zapomněla napsat.
potřebuju si vytyčit koleje a po těch jet a výhybku hodit jen občas… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová