Jsem jak zombík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
204
18.11.19 07:52

Děkuji všem za komentáře. Je to pro mě těžké. Pres den mi toho taky moc nesní, tak se asi dojída nebo já nevím. Jsem asi spíš ve stresu najednou že všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.11.19 08:04

@kolka01 Nebojte, bude lépe, zkuste zapracovat na tom jídle přes den. U mých dětí pomohlo že od roka jedlý to samé co já, když jsem jim vařila zvlášť tak byl dost opruz do nich jídlo dostat. Když jim na talíři přistálo stejné jídlo jako mě na pohled i na chuť, tak oba začali baštit jako o závod. A hlavně nesnesli krmení, sice to že začátku je jídlo všude (nejvíc na psech), ale lepší se to, syn se od dvou let zvládá relativně čistě najíst příborem. Dcerka zatím lžíci používá k ohrožování okolí a jí rukou, ale myslím že v 16m na to má ještě nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
18.11.19 08:12

@Heivka vím, jak to myslíš. Jen za mě tenhle ‚problém‘ vyřešit nejde. Buď máš štěstí a dítě spi celou noc. Nebo spi celou noc po tom, co rezignuje, když se nechá vybrečet. Nebo je partner s menší potřebou spánku a možností v noci k dítěti vstát a nakrmit ho z lahve. A nebo nejběžnější varianta, prostě se vyrovnat s tím, že dítě není panenka a přizpůsobit se.

Tyhle diskuze mě fascinují. Jsou tu minimálně dvě do týdne. Děti se mi narodily s tím vědomím, že se prostě budí a nemají tlačítko, které by je umělo na noc vypnout. Tudíž jsem pak nebyla v šoku z toho, že jsou co hodinu až dvě vzhůru, ale naopak z toho, když náhodou spaly delší časový úsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.11.19 08:18

Možná mě tady ukamenujete, ale mně pomohlo spani s dítětem. Tedy minimálně pokud kojíš. Dítě se probudí a kolikrát mu stačí jen se přitulit a spíme oba dál. Nebo se napije a já nemusím ani vylízat z postele. Když jsem měla dítě v postýlce, tay mě buzení ničilo. Teď spím s mimi (momentálně kvůli zubu spí taky blbě a budí se tak co hod a půl) a jako zombie nejsem, jen jsem víc unavená.
Starší spala se mnou od nějakého roka a půl a pak kolem 3 si sama řekla, že chce do své postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.11.19 08:41

@katyna1984 Tak ono právě třeba u mě asi děti věděly že maminka potřebuje spát a tak spaly hezky a každé takové rozhození byl problém. U syna to bylo podpořeno i mou laktační depresí (konec kojení ve 4 měsících pro mě byla záchrana), ale opravdu jsem musela všechno přizpůsobit dětem, aby dobře spaly. Sice to do roka, u obou dětí, znamenalo prakticky domácí vězení protože dobře spaly jen ve své postýlce v tichu nebo bílým šumem, a skoro úplné tmě (naštěstí máme Black out rolety). Nejvíc mě štvalo že lidi, kteří si to nevyzkoušeli a měli to podle nich „horší“ mě nenechali si ani postěžovat. Mojí rodiče skákali kolem nespící neteře, protože tam je přeci potřeba pomoct víc, ale že se jim skoro zabila mladší dcera právě kvůli nedostatku pomoci, kterou jsem od nich mohla mít, kdyby poslouchali to je nezajímalo. Chápu že jít na hodinu pohlídat spícího kojence abych si mohla zaběhat se psem je asi hrozná otrava, protože můžou jezdit hodiny v kočárku s roční neteří, ale mě by to pomohlo asi úplně stejně jako mojí sestře. Proto reaguji možná trochu silněji protože vím že co je v globálu relativně malý problém může u konkrétnímu člověku přerůst přes hlavu, hodně. Já mám naštěstí záchranu v manželovi, který když byl doma, tak se ujal všeho, co jsem nezvládla ale i tak abychom v pohodě zvládali má dvě práce aj tomu studuje, takže toho času moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.11.19 09:38
@kolka01 píše:
Děkuji všem za komentáře. Je to pro mě těžké. Pres den mi toho taky moc nesní, tak se asi dojída nebo já nevím. Jsem asi spíš ve stresu najednou že všeho.

Prvni dcera byla nejedlik (az do 9–10let),kdyz byla mimino od jednoho roku, tak se prave dojidala v noci, to uz nebyla kojena, takze jsme ji delali do flasky kasi, jinak by proste nesnedla nic, ale v polospanku to slo. Treba to muze byt i vas problem.No uzili jsme si s ni dost, do ctyr let spani na prd no.Ale v puberte uz spi celou noc a ji jak ziravina od rana do vecera, takze se to proste jednou zlomi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
18.11.19 13:43

Spíš jsem asi psychicky vyčerpána. Chtěla bych všechno mít podle plánu, ale to samozřejmě nejde. Do toho se hadame s manželem, hlavně kvůli malému. Vůbec neakceptuje to, co mu říkám, v podstatě si dela co chce. Ale jakmile jde o bobky v pline, to jsem nejlepší. Ale za malého opruzeniny můžu já. Hlavně když on ho prebaluje, tak rovnou není plinu, ani ho neutre. Navíc nechápe, že opruzeniny jsou běh na dlouhou trať. Už jsem tak psychicky dole, že přemýšlím o rozvodu nebo alespoň návštěvě psychologa, ne-li psychiatra. Do toho o víkendu slavíme malého narozeniny, které samozřejmě pořádá tchyně, protože se s manželem takhle domluvili o nás bez nás. :pocitac: :pocitac: :pocitac: Takže u mě převládá spíš psychická únava než ta fyzická :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
18.11.19 15:25

@kolka01 Hele klidek, nas malej ma za 2 tydny rok a taky spi s nami, kojim co hodinu. Ted zkousime mu nedat, nechat ho trosku pobrecet a div se, on i bez prsu usne. Vcera v noci dal 4h v kuse a tak jsme kojeni stahli na polovinu. O vikendu planujeme presun postylky do detskeho pokoje a kdyz budeme psychicky naladeni, tak jdeme do te Estivillovy metody, no uvidime, doufam, ze prcek dostane do patku rozum a bude spat skoro celou noc :lol:. Jinak manzel prudi, ze je to urcite kojenim a at uz prestanu kojit atd. No chlapi. Ten muj taky vi vsechno nejlip, ale jen teoreticky :jazyk:. Takze to hod za hlavu. Jo a na te organizaci oslavy, bud rada, aspon nemusis nic zarizovat, kdyz se tchyne do toho tak hrne. Malej z te oslavy stejne nic pamatovat nebude a ty mas o starost min. Nase oslava je u nas, ale samo tchyne uz ma darek 6 mesicu dopredu a prinese jidlo a dekorace :roll:. Tak vidis, je to vsude stejny. Jen ji nech, kdyz se ji chce blbnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
18.11.19 17:23

@Sallyna chápu. Jenže já nemám. na starosti nic, ani ty blbý dekorace. :think:
No nenadělám nic hold :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.11.19 17:35
@kolka01 píše:
Spíš jsem asi psychicky vyčerpána. Chtěla bych všechno mít podle plánu, ale to samozřejmě nejde. Do toho se hadame s manželem, hlavně kvůli malému. Vůbec neakceptuje to, co mu říkám, v podstatě si dela co chce. Ale jakmile jde o bobky v pline, to jsem nejlepší. Ale za malého opruzeniny můžu já. Hlavně když on ho prebaluje, tak rovnou není plinu, ani ho neutre. Navíc nechápe, že opruzeniny jsou běh na dlouhou trať. Už jsem tak psychicky dole, že přemýšlím o rozvodu nebo alespoň návštěvě psychologa, ne-li psychiatra. Do toho o víkendu slavíme malého narozeniny, které samozřejmě pořádá tchyně, protože se s manželem takhle domluvili o nás bez nás. :pocitac: :pocitac: :pocitac: Takže u mě převládá spíš psychická únava než ta fyzická :zed:
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.11.19 17:36
@kolka01 píše:
@Sallyna chápu. Jenže já nemám. na starosti nic, ani ty blbý dekorace. :think:
No nenadělám nic hold :zed:

No mate to tam,,vesely,, vic, nez bylo patrne z prvniho prispevku.Jako,pro me je nepredstavitelny, ze by nekdo za me, pro me deti delal oslavy, proste mam svou predstavu a organizovanost.Ale jestli ani ty to tak nechces, zakladem je si to hned zezacatku vyjasnit a ukazat sve postaveni.Ale nejvetsi problem je, jestli jsem to pochopila, ze nemas muze na a
sve strane :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.11.19 17:38
@Sallyna píše:
@kolka01 Hele klidek, nas malej ma za 2 tydny rok a taky spi s nami, kojim co hodinu. Ted zkousime mu nedat, nechat ho trosku pobrecet a div se, on i bez prsu usne. Vcera v noci dal 4h v kuse a tak jsme kojeni stahli na polovinu. O vikendu planujeme presun postylky do detskeho pokoje a kdyz budeme psychicky naladeni, tak jdeme do te Estivillovy metody, no uvidime, doufam, ze prcek dostane do patku rozum a bude spat skoro celou noc :lol:. Jinak manzel prudi, ze je to urcite kojenim a at uz prestanu kojit atd. No chlapi. Ten muj taky vi vsechno nejlip, ale jen teoreticky :jazyk:. Takze to hod za hlavu. Jo a na te organizaci oslavy, bud rada, aspon nemusis nic zarizovat, kdyz se tchyne do toho tak hrne. Malej z te oslavy stejne nic pamatovat nebude a ty mas o starost min. Nase oslava je u nas, ale samo tchyne uz ma darek 6 mesicu dopredu a prinese jidlo a dekorace :roll:. Tak vidis, je to vsude stejny. Jen ji nech, kdyz se ji chce blbnout.

U nás všechny tyhle metody konci a začínají na ty věci, že dítko začne pri náhlém probuzení padat a bouchat se do hlavy o sprucle :nevim: a to teprv začne ten pravej řev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.11.19 17:43

@Heivka hele tohle já nemůžu ten přerušovanej spánek právě už. Jsem ten typ, co jede 20 minutovky a potřebuje je dospat. Takže teď třeba zpět se nám osvědčilo dávat krmení v 11 večer. Já mám dejme tomu v devět hotovo, ale radši vydržím do těch jedenácti, než na hodinu a půl usnout a pak právě být ve stavu zombie. Zrovna včera sem to riskla a nestihla vychytat ten hlad, do toho jsem si furt říkala ještě pět minut a malej nakonec skončil s námi v posteli (což ale já mám ráda :D ). To samy spaní přes den. Jo v šestinedělí to šlo, to jsem zavřela oči a spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
18.11.19 17:56

@Bubla Bůčková Toho se prave taky desim, malej hned sedi a kdyz teda nejdu hned, tak se postavi. Ve spacim pytli, takze taky cekam, jaky to bude. No moc se nam do toho nechce, ale za dva tydny uz mazu do prace, a to pak teprv budu z nevyspani stekat na kolegy. Ted mi to neva, ale bojim se, ze pri prqci se to jeste zhorsi to nevyspani. :think: Jo ja jsem taky rada, ze spi s nami, ale no nemame uz zadny cas pro sebe, to nam vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
18.11.19 18:44

@wildcherry no to ne. Včera dle něj měl malý dostat chleba ve Vanicku k veceri, co měl on. Ze Já mu dávám jen tekutou stranu viz polevka omáčka, jogurt :potlesk: :potlesk: no vezli mě. Nemám nic proti ochutnání. Ale k veceri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí