Jsem jiná a nezapadám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.12.24 23:11
@Cizinka 999 píše: Více
:hug:
  • Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
27.12.24 23:13
@Anonymní píše: Více

Nesouhlasim. To máš stejne jako kdyz nekdo řekne, ze ma depku ale depresi tím nemysli, přesto neni deprese „moderni“ diagnosa a taky je ji čím dal vic

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 23:20

Ale to píšeš v podstatě to, co já. Deprese a depka. Není to totéž. Jako není stejné mít diagnostikovaný autismus nebo ADHD a když to o svém dítětí říká máma. A to druhé je fakt módní, protože to říká hodně maminek. Stejně jako hodně lidí říká, že je v depresi, má depku.
Módní určitě není ta pravá diagnóza.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
27.12.24 23:23

Asperger ale se už jako diagnosa dnes nepouziva

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
27.12.24 23:24

Ja si přesto nemyslím, ze „módni“ je ten spravny vyraz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 23:26

Možná ne. Ale ona to tak asi myslela nebo já to tak pochopila, že se to nadužívá, možná využívá, používá chybně laickou veřejností.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 23:32

@Zmatka promiň, ale podle mě taky píšeš nesmysly. Není to móda, teď těch dětí prostě je nemocných mnohem víc. A to i když vezmeš v úvahu, že se kdysi diagnostika nedělala. Taky existují dospělí s PAS, kteří nebyli diagnostikováni a není to nic udivujícího. Nemáš pravdu ani v tom, že PAS nesouvisí s IQ. IQ sice neovlivní, jestli dítě PAS má, nebo ne, ale vysokofunkční autisti, zvláště dívky, si můžou mnohem lépe vytvořit kompenzační mechanizmy než PAS v pásmě mentální retardace, takže reálně má IQ vliv obrovský.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 23:35

Ale víc nemocných nevylučuje, že někdo ty diagnózy dělá jako laik od boku a každý projev omlouvá ADHD.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 23:38

A? Někoho zajímá co dělají laici od boku? To neznamená, že neexistují lidi, kteří v dětství diagnozovani nebyli. Psychologové ty diagnozy od boku nestřílí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 23:41

To ne, ale neobjevily se PAS teprve tehdy, kdy vznikly dobré diagnostické metody. Takže nediagnostikovaných „lehkých případů“ bude po světě běhat dost :think:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 23:41

Ale to spojuješ dohromady dvě věci, o kterých nepíšu. Zmatka podle mě taky ne. Tím, že se o ADHD víc mluví, tak spousta lidí to vidí v chování svých dětí. Které jen zlobí, nebo si hrají, když jsou to děti, a jsou trošku hlučnější. Pak mluví o tom, že jejich děti jsou hyperaktivní, mají poruchu pozornosti, aniž by to děti měly diagnostikované. Takových rodičů je hodně, je to velmi časté. „Módní.“

• Citovat
  • Upravit
5098
27.12.24 23:42

Ja bych se jen opakovala. Ano, zjistit, ze je nekdo autista v dospelosti, to je v DNESNI dobe (mysleno poslednich 30 let) prakticky nemozne. Byly by to naproste vyjimky (ty potvrzuji pravidlo). Dovedu si predstavit opravdu hodne inteligentni dite vzdelavane doma nebo v hodne alternativni skole, jinak ne. Za tim si fakt stojim.

Co me trochu desi je, ze tu nekdo psal, jak by bylo lepsi mit PAS nez poruchu osobnosti. To je hrozne zvlastni. S poruchou osobnosti se totiz da neco delat s pomoci intenzivni terapie. S PAS samozrejme taky, ale je to celozivotni diagnoza. Je to zajimava diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.24 23:42

Nezlobte se, ale jako neznam moc lidi, kteri by sve deti popisovali jako autisty bez diagnozy. Vzdyt to porad ma stigma, mit autismus fakt neni zadna prestiz. Ti lide celi neustalym problemum ve skole, v okoli, v nechapajici rodine, bezne vychovne postupy nefunguji. Ani me dite nechce mit autismus, rika, ze prece neni jako ty pripady, co chodi po spickach, hykaji, maji viditelne projevy. Presto to nejspis ma, po poradnach, psycholozich, neuro a psychiatrech chodime roky. A ne, neni to spatnou vychovou. Tak uz prosim nechme te mody, o tom toto tema snad neni. Syty hladovemu neveri…preju kazdemu s takovymi kecy, aby v takove situaci mohl chvili zit a porad neco resil, pak by vas ty ignorantske hloupe poznamky rychle presly.

• Citovat
  • Upravit
5098
27.12.24 23:43

Presne tak. Kdybych spocitala vsechny ty ucitelky, ktere diagnostikovaly autismus detem pomalu v kazde tride, tak by mi nestacily vsechny prsty na rukach i nohach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
27.12.24 23:46

Omlouvam se, ze jsem se vas dotkla, opravdu to nebylo. mysleno nejak osobne. Mate jinou zkusenost, zazili jste si neco jineho, ja to chapu. Mluvim tady hodne obecne zase ze sve zkusenosti, co vidim a s cim se setkavam. Skutecne rada pediatru, ucitelu a nekdy i rodicu vidi autismus mnohem casteji, nez jak se realne vyskytuje. Vubec jsem nenaznacovala, ze si vy konkretne vymyslite a doufam, ze to tak nebylo pochopeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová