Jsem matka kráva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15503
23.1.21 07:06

Jsi normální máma a máš normální dítě, příšte ji pusť pohádku a jdi uspat miminko, až pak se venuj te starší, když je klid.. Nejdřív pomazlit, pak snidane, pak čistit zuby. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
23.1.21 07:29
@darekp píše:
@Vernika15 proč by si měla začít cucat palec? Ve třech už je dost velká, aby pochopila, že si tím ničí zuby.. dudlíky jsou pro mimina a ne pro tak velky deti.. dcera měla dudlík taky od porodnice, zavislacka, dost jsem se toho bála, ale když jsem viděla pětiletého kluka, kterej měl z toho dudlíku totálně zdeformovaný patro, vyděsilo mě to tak, že jsem to prostě musela zkusit.. dudlík jsem nastříhla - nejdřív trochu, když si ho vzala, bylo jí to divný, ale cucala dál.. druhý den jsem ho ustřihla víc a navrhla že ho hodíme do koše, dcera souhlasila a od té doby dudlík nebyl.. bála jsem se, že bude vyvádět v noci, ale vzbudila se párkrát a vždycky jsem ji řekla, že ho přece vyhodila a jinej není.. za týden byl klid ;) dceři bylo lehce přes dva roky..

Haha, moje dcera ve 3 letech zjistila, že sestřenice si cucá palec. Dudlík jí moc chyběl, tak si řekla, že to je dobrý nápad. A nezbavila se toho do teď. V noci jí ho pořád vyndávám - neovlivní to vůlí. A rovnátka už nosí, protože zuby jsou samozřejmě deformované. Já bych raději u dudlíku vydržela.
Ale neříkám, že se to musí stát i jiným dětem, jen že to není nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
23.1.21 07:32

Jinak koukám, kolik maminek žene děti čistit zuby před snídaní - proč jako? To je přece nesmysl, nejdřív snídaně a pak vyčistit, kaz se dělá tam, kde zůstane jídlo na zubech. Nehledě na to, že jídlo má po pastě blbou chuť. I děti by se měly naučit, že po vyčištěných zubech už se nejí a to i ráno aspoň nějakou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
23.1.21 07:33

Aji jsem to nedocetla cele, mame 3letou a taky se ji nekdy neco takhle nechce ale vzdycky to jde nakonec po dobrem. Ty mas ale uz male mimi tak nemas tolik trpelivosti a casu na vecne premlouvani a domlouvani to je pochopitelne…akorat teda my uz dudel nemame ani na spani. To chce trpelivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
23.1.21 07:36

@safina jenže po jídle je sklovina naleptaná kyselinami z jídla a okamžitým mechanickým čištěním ji ničíš ještě víc. Proto máš pak počkat alespoň půl hodiny a nebo čistit před snídaní, kdyz jinak nestíháš. Ráno si čistíš zuby hlavně proto, abys odstranila bakterie, které se ti v noci v ústech vytvoří. Přes den taky dítě neposíláš dítě, čistit si zuby po každém jídle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
23.1.21 07:43

Za mě ty slovní výlevy u dětí nefungují, jak jsem to četla, zahltis ji tím, dle me už v půlce nevnímá, víc konej, min mluv a výčitek. Rázně a bez diskuze, maminka musí uspat miminko, hned přijdu, tady nás snídani. Nechceš vajíčko, buď bez snídaně. Hotovo..žádné doprošování, ať si ho jde sníst, nás ho na stole, jez, nejez…víc bych se o tom nebavila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.1.21 07:49
@Anonymní píše:
A jaký je váš ranní režim a rutina, mohu li se zeptat? A ještě že se ptám tak hloupě, je lepší první čistit zoubky A pak až snidane či naopak? Přijde mi logičtější čistit po jídle, ale zase aspoň by to bylo hned z krku
Čistit zuby po jídle hodně zubařů nedoporučuje. Ty drobky z jídla zároveň s kartáčkem mechanicky dráždí zubní sklovinu a v ústech je jiné PH, napomáhá to tvoření zubního kazu.
Takže pokud se ráno čistí zuby, tak před jídlem. Ráno to ani není nutné, jde jen o ten návyk. Platí, že ráno pro krásu(nebo spíš aby nesmrdelo z pusy lidem, kteří k tomu mají sklony, večer pro zdraví).
Moje děti si čistí zuby ráno až od doby, co chodí do školky, před tím jsem je s tím fakt neprudila.

Všichni Ti tu řadí režim, já s tím až tak nesouhlasím. S miminem se to prostě dělá tak, jak to vyjde a jede se podle něho. Zvlášť, pokud je kojene a nemá režim úplně pravidelný. Tříleté děti mají období vzdoru a jsou dny, kdy je všechno špatně, i to, že v létě svítí slunce a že je v zimě sníh.
Když by si dítě ale první poručilo vajíčka, dostalo by vajíčka, přes to nejede vlak. Dudel a flašku s mlikem ve 3 letech nemělo ani jedno mé dítě, v tom bych viděla trochu problém a špatný návyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
23.1.21 07:56

Osobne bych to udělala následovně. Vzbudí se, v pyžamu půjde na pohádky. Mezitím jí udělám snídani podle jejího přání a jdu uspat mimino. Kdyby to po návratu nesnedla, tak nenutím. Buď si to dá později, ale jiné jídlo nedělám. Případně seberu a dostane až svačinu. Až když mám klid, tak se domluvíme na vypnutí pohádek. Že ji třeba dokouka a vypne se to a jdu jí obléct, učesat, zuby atd.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
23.1.21 07:57

Jinak děti si čistí zuby jen večer a nemají žádné kazy a chodíme pravidelně k zubaři.

• Citovat
  • Upravit
2450
23.1.21 08:21
@Ariadne píše:
Osobne bych to udělala následovně. Vzbudí se, v pyžamu půjde na pohádky. Mezitím jí udělám snídani podle jejího přání a jdu uspat mimino. Kdyby to po návratu nesnedla, tak nenutím. Buď si to dá později, ale jiné jídlo nedělám. Případně seberu a dostane až svačinu. Až když mám klid, tak se domluvíme na vypnutí pohádek. Že ji třeba dokouka a vypne se to a jdu jí obléct, učesat, zuby atd.

Jo delam to stejne, az na to miminko..to zatim cekame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
23.1.21 08:21

Jsi normální máma a máš normální dítě. Ale myslím, že zlepšit by se to dalo. Nemáte žádný režim, ty s ní zbytečně diskutujes, doprosujes se, aby udělala něco, co prostě musí. Když to neudělá, dal se zdrobnelinama doprosujes… prostě řekni, že má snídani na stole, ty jde s uspávat, tak ať zatím ji. Když nechce, jíst nemusí. Kdyz reknes cistit zuby, tak se prostě jdou čistit zuby. Jestli ječí, že ne, tak.ji chytni a do té koupelny dones. Po pár takových akcích si uvědomí, že když prostě rekneš, tak to platí. To stejne s cesanim. A teda po takovem vyvadeni bych ji zadnou tv nepustila. V tomto věku je takové chování normální, ale ty sebou nesmíš nechat mávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
23.1.21 08:32

Zakladatelko tohle si podle me rika kazda maminka, ja uz mam deti vetsi a taky me to nekdy napadne, ale nejsem stroj, jsem jen clovek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
23.1.21 08:42

Nic špatně si neudělala, sama mám 2,5 letou a čekáme miminko, tak mě čeká něco podobného. Jsi hodná máma, špatná by dceři dala na zadek a situaci nezvládla. Mě jen zarazil ten dudlík ( dceři jsme ho utli na Miluláše) a bylo to skvělé rozhodnutí asi týden trvalo, než se s tím srovnala. U vás bude asi problém, že ho má miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
23.1.21 08:46

Jo a my zrušili mlíko úderem třetích narozenin a dudlik děti neměly vůbec. Ale pamatuju si z vyprávění, že když manžel byl malý, tak mu spadl do záchoda, spalchli ho a bylo to vyřešené. Nový už nekoupili.

• Citovat
  • Upravit
4497
23.1.21 09:17
@safina píše:
Haha, moje dcera ve 3 letech zjistila, že sestřenice si cucá palec. Dudlík jí moc chyběl, tak si řekla, že to je dobrý nápad. A nezbavila se toho do teď. V noci jí ho pořád vyndávám - neovlivní to vůlí. A rovnátka už nosí, protože zuby jsou samozřejmě deformované. Já bych raději u dudlíku vydržela.
Ale neříkám, že se to musí stát i jiným dětem, jen že to není nemožné.

Tak já taky netvrdím, že to není možné, ale pořád bych to radši tiskla, než aby měla ve 3 letech dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí