Jsem opravdu já ta špatná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
23.1.15 16:05

@Virginia myslím, že vztahy v tvé rodině jsou jiné než u zakladatelky, rovněž i finanční situace. Blízká rodina neznamená automatický nárok na vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
23.1.15 16:06

Když jsem četla co jsi napsala.tak jako bych slyšela kamarádku. Fakt nejsi ta špatná. To jen on je sobec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
23.1.15 16:07

@Virginia v blízké rodině je to samozřejmě normální - já už mám taky asi 7 krabic různého oblečení, vybavení a hraček - vše zadarmo. Ale zakladatelka má lehce napjatou finanční situaci, takže brát od ní věci za min. 9 tisíc (a ještě si je takovým způsobem poručit) mi přijde dost neslušné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.15 16:09

Moc všem děkuji za reakce. @Virginia Já jsem se jim i snažila vysvětlit, že kdyby naše situace byla jiná tak jim to třeba i dám (půjčit ne, protože po zkušenostech vím, že od ní se mi nikdy nic nevrátilo), ale dáváme to pryč proto, že to potřebujeme zpeněžit, abychom mohli zas dceři pořídit to, co potřebuje a naše momentální situace neměla dopad i na ní.

• Citovat
  • Upravit
1000
23.1.15 16:10

Myslim, že ses zachovala správně. Jiná situace by třeba byla, kdybys to původně prodávat nemusela a třeba jí to jen půjčila. Ale jelikož teď na tom finančně taky nejste dobře, tak jí to přece nebudeš dávat jen tak. Kde jako máte vzít vy věci na malou 8o??? to už jí asi nezajímá.
Chápu, že je ti líto, že sou naštvaný, ale snad dostanou rozum… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
23.1.15 16:14

Kdyz jsem porizovala vybavicku tak jsem mela tabulku a bylo tam co jsem koupila a za kolik. Nevim jestli si pamatujes za kolik si ty veci koupila ale klidne bych ji to vypocitala, protoze za tohle vsechno co ji davas za 4,5 tis by ti mela libat ruce!!!
nebo bych se ji snazila ukazat kolik to stoji na bazarku a za kolik ji to prodavs vsechno ty. Vzdyt jenom to obleceni tolik stoji…

• Citovat
  • Upravit
13714
23.1.15 16:16
@Anonymní píše:
Moc všem děkuji za reakce. @Virginia Já jsem se jim i snažila vysvětlit, že kdyby naše situace byla jiná tak jim to třeba i dám (půjčit ne, protože po zkušenostech vím, že od ní se mi nikdy nic nevrátilo), ale dáváme to pryč proto, že to potřebujeme zpeněžit, abychom mohli zas dceři pořídit to, co potřebuje a naše momentální situace neměla dopad i na ní.

Tak to prodej a neřeš to.
Ona nemá peníze, otce pro dítě, bydlení, nic. Zdá se mi, že je v ještě horší situaci než vy.
Ono se lehce poví, ze vztahy jsou takové nebo makové, každá taková situace je jen zhorší.
Ale je možné, ze je to strašná megera, které nepatří dát nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
23.1.15 16:18
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji asi nestraný pohled na věc a taky si popovídat, protože ze situace, která momentálně nastala u nás v rodině už jsem zoufalá.
Abych vás uvedla do obrazu, máme dcerku, všechnu výbavičku po ní jsem si schovávala pro případné další miminko. To ovšem teď nějak nepřipadá v úvahu. Manžel měl nehodu a byl po ní několik měsíců v neschopnosti, takže jsme díky tomu vyčerpali veškeré rezervy a dohodli se, že mimčo by teď nebyl dobrý nápad a že výbavičku prodáme, protože opravdu potřebujeme každou korunu. Dcera měla myslím kvalitní a hezké věci, tak jsme si říkali, že za to co utržíme jí aspoň koupíme nové botky a oblečení na jaro, a přidáme na novou postel, kterou potřebuje. A teď se dostáváme k tomu hlavnímu. Jeho sestra otěhotněla…těžko říct s kým, každopádně žádného tatínka k dítěti nemá. Nepracovala a ani nepracuje. Nemá žádné své finance. Bydlí u tchánovců, kteří i vše platí. Problém je, že ale vůbec není skromná a pokorná a na výbavičku má nároky, jako kdyby vydělávala desetitisíce. Její rodiče jsou oba dělníci a platy nic moc, takže se ona samozřejmě obrátila na nás, a že pro svou dceru chce věci po té naší. Krom teda kočárku, protože ten chce nový. Chce si ale abych jí vše poslala, a že ona si vybere co se jí bude líbit. Navrhli jsme jim, že to tedy nebudeme prodávat a komplet výbavičku (postýlku s kvalitní matrací, monitor dechu, sterilizátor, vaničku, autosedačku, fusaky, komplet oblečení do 1 roku, lehátko, hrací dečku a nějaké hračky pro mimi, plus takové ty blbiny jako termo obaly na lahvičky, deky, zavinovačky atd., prostě krom kočárku a přebalováku vše co na dítě min do 1 roku potřebujete, vše jako nové a moc pěkné) jim necháme za 4500,–, které tedy vrazíme do naší dcerky zpátky. Oni ví, jaké je situace, že to teď po finanční stránce máme opravdu hodně těžké, protože manžel se vrátil do práce až teď a zatím na měsíc dva jen na poloviční úvazek. Teprve pak půjde na plný a já jsem zatím na RD. Ale i přesto se na nás naštvali (hlavně tedy švagrová) a je z toho skoro třetí světová, jací jsme lakomci, že ona je chudinka a tak…Mě to mrzí kvůli manželovi, protože jsou na něj dost ostří a taky mě štve to, že jinak se za celý rok neozvou…na vánoce, narozeniny ani jen tak…ale teď si na nás vzpomněli. Já bláhová si myslela, jaký vstřícný krok nedělám a teď jsem za tu největší potvoru. Jak to vidíte vy? Opravdu je tak divné, že jsme si dovolili po nich chtít peníze? A opravdu chci za to tak moc? Dík za vaše názory. A omlouvám se, jestli jsem to napsala zmateně :?

Ahoj popravdě bych ji nedala ani věc. Protože vy jste to taky za něco museli koupit a pokud by si ji to pujčila a ona by ti to vrátila zničené tak se ti určitě jen vysměje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
23.1.15 16:19
@ProfZav píše:
Nedala bych jim zadarmo nic! Ani nepůjčovat, ještě vám to vrátí špinavé a zničené. Kdyby byl jiný přístup, tak možná bych o tom uvažovala. Jako solidarita v rodině je pěkná věc, ale když jste na tom sami špatně, tak nekoukejte napravo nalevo a prodejte to jinde. Navíc ta cena je opravdu dost nízká. A pokud teda švagrové teče do bot, ať nahlásí otce a nechá si platit na sebe i dítě od něj, ať sleví ze svých nároků a koupí si kočárek z druhé ruky a tak dále. Pokud normálně nemáte vřelé vztahy, tak bych na ně kašlala. Chápu, že vás to mrzí kvůli manželovi, ale nedejte se! Nebo se pak budete hádat ještě kvůli tomu, že nemáte peníze.

Souhlas :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
23.1.15 16:20

Nejsi ta spatna a rozhodla ses dobre. Ja bud veci po detech daruju nebo prodavam, zasadne nic nepujcuju. Bud at to od tebe koupi, nebo at si to shani kde chce, jednoduchy! Ja i kdyz si beru obleceni od kamaradky, davam ji za to penize, vim, ze na tom neni nejlip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
23.1.15 16:20

Tak po takové reakci bych jí řekla ať si trhne, když nutně potřebuje nový kočár :! tak určitě zvládne zafinancovat celou výbavičku :nevim:
předpokládám, že Vám asi sama na malé nic nedala, nebo minimum, takže bych se zachovala stejně…toť reakce na stav zakladatelky, u nás jsou dobré vztahy, tak bych vše dala zadarmo, ale zkusit na mě bratr takové moresy, tak letí jak namydlený blesk a naštěstí mám takové rodiče, kteří by mu za takové chování ještě jednu lískli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.15 16:22

Já jsem z toho holky fakt špatná, i když nemáme zrovna pohádkové vztahy. Ale kdybyste viděli to chování. A přitom když jsme na tom byli dobře, tak jsme se jí s manželem snažili vždycky pomoct. Třeba když chtěla k nám do města za prací, nechali jsme jí u nás zadarmo 3 měsíce, než jí ta práce přestala bavit a vrátila se k rodičům. Já se jí i snažila vysvětlit, že by teď takové nároky mít neměla, když nepracovala a nepracuje a až do porodu bude doma zadarmo a pak jen na rodičáku, že vím, kolik dítě stojí. Ale ona mi vyčítá, že naše malá to vše měla…jenže my jí plánovali, oba pracovali, já šla na mateřskou až tři týdny před porodem. Ale zas jen zbytečný konflikt. Včera hádka zas kvůli přebalováku, který jsem řekla, že jim nemůžu ani dát ani půjčit a ani prodat. Je to velká komoda, na kterou jsme si nechali udělat ten nástavec. Moc pěkná a prostorná :lol: No ale teď jí má dcera v pokojíku…má v ní všechny věci, které bych neměla kam dát. Ale zas zle a hrozné. Já se omlouvám, že si tu tak stěžuji, ale už jsem to potřebovala :oops: s manželem to doma moc rozebírat nechci, vidím, že ho jejich chování moc trápí, tak muani neříkám vše co mi píše…

• Citovat
  • Upravit
491
23.1.15 16:25

Jezis, je to kravka, prd na ni. Ja jsem pro klid v rodine, ale ne za kazdou cenu!! Vsak oni na to tchanovci prijdou, nedala bych ji ani prd, kdyz se chova takhle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
23.1.15 16:26
@Anonymní píše:
Já jsem z toho holky fakt špatná, i když nemáme zrovna pohádkové vztahy. Ale kdybyste viděli to chování. A přitom když jsme na tom byli dobře, tak jsme se jí s manželem snažili vždycky pomoct. Třeba když chtěla k nám do města za prací, nechali jsme jí u nás zadarmo 3 měsíce, než jí ta práce přestala bavit a vrátila se k rodičům. Já se jí i snažila vysvětlit, že by teď takové nároky mít neměla, když nepracovala a nepracuje a až do porodu bude doma zadarmo a pak jen na rodičáku, že vím, kolik dítě stojí. Ale ona mi vyčítá, že naše malá to vše měla…jenže my jí plánovali, oba pracovali, já šla na mateřskou až tři týdny před porodem. Ale zas jen zbytečný konflikt. Včera hádka zas kvůli přebalováku, který jsem řekla, že jim nemůžu ani dát ani půjčit a ani prodat. Je to velká komoda, na kterou jsme si nechali udělat ten nástavec. Moc pěkná a prostorná :lol: No ale teď jí má dcera v pokojíku…má v ní všechny věci, které bych neměla kam dát. Ale zas zle a hrozné. Já se omlouvám, že si tu tak stěžuji, ale už jsem to potřebovala :oops: s manželem to doma moc rozebírat nechci, vidím, že ho jejich chování moc trápí, tak muani neříkám vše co mi píše…

8o Takže švagrová chce, abyste jí dali nábytek, který aktivně používá dcera?? No comment… :roll: Dala bych jí běžný dárek do výbavy - např. pár bodýček/dupaček a plenky nebo 2-3 lahvičky a hračku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
23.1.15 16:26
@Anonymní píše:
Já jsem z toho holky fakt špatná, i když nemáme zrovna pohádkové vztahy. Ale kdybyste viděli to chování. A přitom když jsme na tom byli dobře, tak jsme se jí s manželem snažili vždycky pomoct. Třeba když chtěla k nám do města za prací, nechali jsme jí u nás zadarmo 3 měsíce, než jí ta práce přestala bavit a vrátila se k rodičům. Já se jí i snažila vysvětlit, že by teď takové nároky mít neměla, když nepracovala a nepracuje a až do porodu bude doma zadarmo a pak jen na rodičáku, že vím, kolik dítě stojí. Ale ona mi vyčítá, že naše malá to vše měla…jenže my jí plánovali, oba pracovali, já šla na mateřskou až tři týdny před porodem. Ale zas jen zbytečný konflikt. Včera hádka zas kvůli přebalováku, který jsem řekla, že jim nemůžu ani dát ani půjčit a ani prodat. Je to velká komoda, na kterou jsme si nechali udělat ten nástavec. Moc pěkná a prostorná :lol: No ale teď jí má dcera v pokojíku…má v ní všechny věci, které bych neměla kam dát. Ale zas zle a hrozné. Já se omlouvám, že si tu tak stěžuji, ale už jsem to potřebovala :oops: s manželem to doma moc rozebírat nechci, vidím, že ho jejich chování moc trápí, tak muani neříkám vše co mi píše…

nemělo by tě to vůbec mrzet. Já jsem si taky myslela, že mě rodina podrží. A jak jde o prachy tak ani v rodině neni nikdo kamarád. ty si uvědom že ona ti to oplatí jen pomluvou. Je zvyklá brát a ne dávat. Tak takový lidi ti nestojí ani za to aby si mrkla. Fakt ji nic nedávej. Budeš litovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí