Jsem opravdu já ta špatná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
956
23.1.15 17:01
@Anonymní píše: ..... A mě je prostě líto, že teď jsem v očích některých za mrchu hamižnou.

Nejsi. Ty věci jste si nakoupili, tak s nimi naložíte podle svého. Až si budete kupovat nový auto, tak to starý jí taky budete dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9352
23.1.15 17:02

Tak se zařiď podle svého a už se na ní nezlob, pusť to z hlavy. V některých rodinách je to opravdu nepsaná úmluva - dědit veškerou výbavičku dětí bez keců „po přeslici“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
23.1.15 17:06
@Takyjedna píše:
Ahoj, jdu už asi s křížkem po funuse, ale - vysvětlila bych jí, že obecně u průměrně vydělávajících lidí existují 2 druhy výbaviček - jedna nóbl, co se většinou kupuje za úspory a je potřeba na ní dopředu šetřit a tím pádem se pak většinou i prodá, aby se to rentovalo, a druhá, která se nakoupí ve slevách, po sekáčích, nebo dostane od příbuzných a ta se pak taky rozdá dál. A zařídila bych se hlavně podle svojí finanční situace a nejspíš bych ty dobře vypadající kousky prodala a ty neprodejné bych jí šoupla jako charitu :), ale pěkně celé, co bych nechtěla, žádná přebíračka.

tohle by bylo pěkné řešení, nabídnout to, co mě nebude tak moc bolet a druhou část si prodat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.15 17:07

@Virginia Já tu nechci dopodrobna rozebírat naší finanční situaci, ale manžel byl bezpříjmu víc jak půl roku, máme hypo, jeho léčba taky něco stála, provoz domácnosti jsem taky musela z něčeho hradit, takže ano vytrhne, protože už teď vím, kam přesně manželo prvních pár výplat půjde. A dcera postel potřebuje teď, teď má tu, kterou oni chtějí, pro mimi (a už je na ní velká), stejně jako věci na jaro bude potřebovat za měsíc, dva…A jak si o to řekla? Normálně se zeptala, jestli ještě máme věci po malé, já normálně odpověděla, že ano, ale že to teď budeme vše dávat pryč, protože potřebujem peníze a druhé stejně není na pořadu dne. Na to řekla, že by si od nás vzala to a to a tamto, že koukala na netu jak je to nové šíleně drahé a že my měli na malou vše vždy tak pěkné. Tak já k tomu bláhově sedla, koukla co vše ještě mám, tak nějak od oka sečetla kolik bych si za to asi tak řekla v bazárku a jí teda řekla, že jí to teda nechám za míň jak za půlku a tím to celé začalo…Ano možná na ní pifku mám, štve mě tohle, ten přístup teď a i spousta věcí z minula, které tu ale vytahovat nebudu, takže ano, je dost možné, že jsem těžce proti ní, i když se snažím být vstřícná, ale to fakt neumím objektivně posoudit.

• Citovat
  • Upravit
4979
23.1.15 17:08

@Virginia Tak třeba mě by 4500,– dost vytrhlo, když obracím každou kačku několikrát. Natož rodinu, kde je matka na RD a otec dlouhodobě v pracovní neschopnosti. Ale to má každej jinak.
Já měla výbavičku půjčenou od kamarádky, teda oblečení, dvakrát po půl roce a co jsme zničili nebo nešlo vyprat, jsem kupovala nové. Teď už si další várku nepůjčím právě proto, že malej je čuně a než kupovat všechno zničené dražší, tak radši koupím levnější nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.15 17:09

@Virginia To jsem jí nabídla, ale ona ty obyč věci nechce…ona totiž dle svých slov bude mít jen jedno dítě, tak musí mít to nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
13714
23.1.15 17:13
@Anonymní píše:
@Virginia To jsem jí nabídla, ale ona ty obyč věci nechce…ona totiž dle svých slov bude mít jen jedno dítě, tak musí mít to nejlepší.

Tak si to prodej, vyprdni se na ni, za megeru jsi stejně, tak za ni budeš aspoň s penězma, no. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kotatko77
23.1.15 17:15
@Anonymní píše:

A teď si představ, já jsem takhle sestře kupovala nové oblečení značkové pro její dceru, platila jí dovolené, přd 4 rokmy se jí narodil syn a znovu jsem utratila a to ve slevách 20 000 za oblečení do 2 le t a za autosedačku atd…cena normálně před slevama by stála ještě více. Do neteře jsem nalila za ty rok ytak 150 000, poslední vánoce mě před rokem stál její syn 7000 a neteř 8000 a nyní jsem konečně byla v 37 letech těhotná, což byl šok. Já přece jsem neplodná, tak alespo%n rozhlašovali v rodině s příbuznýma, že budu mít postižené dítě. KDyž jsem si chtěla vzít tu autosedačku a oblečky - rifličky a pár mikinek, nic jiného od ní, vše to bylo, co jsem koupila já, tak mi řekla, že mi to nedá, ale prodá. Takže bych si tu věc platila dvakrát. Jednou nově pro juejí děti, a pak pro svého syna obnošené za nějaku cenu…

No už se nebavíme „forever“- Po 20 letech mi došlo, jakého blbečka jsem v rodině dělala, a jak zneužívali mojí dobroty. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Kotatko77
23.1.15 17:18

A ještě jedna věc, dostala jsem se do finančních potíží, že jsem prostě neměla už tolik peněz a partner také ne. Takže jsem si nemohla kupvoat nové věci a drahé už vůbec ne.

• Citovat
  • Upravit
13714
23.1.15 17:20
@Anonymní píše:
A teď si představ, já jsem takhle sestře kupovala nové oblečení značkové pro její dceru, platila jí dovolené, přd 4 rokmy se jí narodil syn a znovu jsem utratila a to ve slevách 20 000 za oblečení do 2 le t a za autosedačku atd…cena normálně před slevama by stála ještě více. Do neteře jsem nalila za ty rok ytak 150 000, poslední vánoce mě před rokem stál její syn 7000 a neteř 8000 a nyní jsem konečně byla v 37 letech těhotná, což byl šok. Já přece jsem neplodná, tak alespo%n rozhlašovali v rodině s příbuznýma, že budu mít postižené dítě. KDyž jsem si chtěla vzít tu autosedačku a oblečky - rifličky a pár mikinek, nic jiného od ní, vše to bylo, co jsem koupila já, tak mi řekla, že mi to nedá, ale prodá. Takže bych si tu věc platila dvakrát. Jednou nově pro juejí děti, a pak pro svého syna obnošené za nějaku cenu…No už se nebavíme „forever“- Po 20 letech mi došlo, jakého blbečka jsem v rodině dělala, a jak zneužívali mojí dobroty. :zed:

Tak to pochop, ona je na rodičáku, dvě děti, potřebuje to prodat, ne? :mrgreen:
Ty musíš mít za ty roky bez dětí plný slamníky.
(Fakt je to ironie, ale zcela podle logiky zdejších příspěvků. :mrgreen: Bych ji poslala do háje, tohle se mi zdá jako úplně mimo jakékoli slušné chování.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037

Ahoj, my si teda se sestrama predavame veci na miminka i deti, pujcujeme si sterilizator apod, ale kazda z toho taky neco koupila. A kocarky, postylku apod. ma kazda sve. No ale za prve mame jine vztahy, snazime se casto navstevovat, volat si, slavit detske narozeniny, a za druhe vase situace je taky dost jina nez ta nase. Tudiz bych se ve vasi situaci necitila jako ta spatna, nektere cleny rodiny si holt nevyberete :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
@Virginia píše:
Nevím, nechce se mi věřit, že při klidném hovoru by se to nedalo vyřešit ke spokojenosti všech.
Proč musí být všechno ode zdi ke zdi? :nevim: Je to manželova sestra, nikdo strašně cizí a vzdálený, leda že tu vzdálenost a odcizení obě strany pilně vytvářejí.

To považuj za velké štěstí. Upřímně.
Mně se taky bývalo nechtělo věřit, čeho všeho dokážou být někteří blízcí příbuzní schopní. S tvým obecným tvrzením o oboustanný vině nemůžu souhlasit, protože to by v některých případech z mého blízkého okolí byla hoooodně velká nespravedlnost (a to, co se řeší tady, je proti tomu malichernost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
23.1.15 17:24
@Nabot píše:
To považuj za velké štěstí. Upřímně.
Mně se taky bývalo nechtělo věřit, čeho všeho dokážou být někteří blízcí příbuzní schopní. S tvým obecným tvrzením o oboustanný vině nemůžu souhlasit, protože to by v některých případech z mého blízkého okolí byla hoooodně velká nespravedlnost (a to, co se řeší tady, je proti tomu malichernost).

Ale pokud jsi to tu četla, tak švagrová se úplně normálně slušně ozvala, anonymní to tak popsala. Takže žádný neslušný, drzý, čekámdomavšechnosuperahned, se zřejmě nekonalo. Problém byl potom až při tý ceně, no. :-).
Ale tady mi to přijde trochu oboustranný. :-)
Jasně, není to stoprocentní pravidlo, ale bude to častější jev než to, že je někdo šílenec a všichni ostatní svatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
23.1.15 17:24

@Virginia trochu asi špatně čteš ne…dle logiky zdejších příspěvků? Která z nás to tu tak napsala?

Oni si vše koupili, tak si s tím můžou dělat co chtějí, snažili se jí vyjít vstříc a ona se chová hnusně, trochu jiný situace ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
23.1.15 17:25
@catherine100 píše:
@Virginia trochu asi špatně čteš ne…dle logiky zdejších příspěvků? Která z nás to tu tak napsala?

No, že když je v nouzi, na rd a nemá to dát zadarmo, tak to tu padlo několikrát, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí