Jsem opravdu já ta špatná?

4.6.12 06:59

Jsem opravdu ja ta spatna?

Dobre ranko vsichni,mam hroznou potrebu se vypovidat a znat taky jiny nazor.Tak predem moc dekuju za reakce.Jde o nas vztah s manzelem.Poslednich zhruba 5 mesicu nam to neklape.Dost se dohadujeme,ale vzdycky zacinam ja(coz on mi taky pak predhazuje)Jenze ja se ani tak nehadam,ale proste se astvu,nekomunikuju,ani ho nepozdravim a kdyz se zepta co se deje,zacnu to ze sebe chrlit a chrlit a vetsinou jde o to,ze on je vecne v praci,pritom dela v kancelari,ale odjizdi uz v 6 hodin a prijizdi v pul 7.vecer,deti uz pak pomalu jdou spat,skoro ho nevidi.On tvrdi,kolik ma prace,ale ja tomu moc neverim.O vikendu si sedne k PC a hraje hry nebo kouka na filmy,neustale jsem mu rikala,ze mi toto vadi,ale prestane vzdycky na tyden a pak to jede zas v zabehlych kolejich.A vcera jsme se pohadali uz hodne,mne bylo cely vikend zle,chytla jsem nejakou strevni chripku s teplotou,on to vedel a myslite ze pomohl?Vzdy jsem za nim musela jit a rikat mu „bez okrajet aspon brambory“nebo"vynes aspon ten kos"Sel a udelal to a sup,zpet k PC.Deti nevzal ani ven,uz jsem nemela silu mu furt neco rikat.Az vcera vecer to na me padlo,kricela jsem na nej at mi da uz pokoj,ze me stve,ze mi nepomuze s nicim a prooc je furt jen v praci atd a on mi rekl ze jsem hysterka,ze za vse muzu ja,ze vsechno prehanim,ze jiny se staraji o 3 deti a ja mam dve a jsem nervozni,ze ja jsem proste ta spatna.A dnes rano misto aby treba jel do prace dyl a odvezl starsi ditko do skolky,tak odjel uz pred 6.hodinou.To me dorazilo.Jinak tady ve meste ani nikoho nemam,neznam,takze ani nikam nechodim.Myslite ze vse je opravdu ma vina?Prehanim?Dekuju vsem za nazor a taky za moznost vypovidani se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2528
4.6.12 07:09

..

Příspěvek upraven 11.12.13 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
4.6.12 07:12

Jediný řešení je v klidu si sednout a probrat to. Křičení a histerie je to nejhorší, akorát se mu znechutíš…
Na jeho straně chápu práci- dělá to pro vás, ale zase ty víkendy by vám měl vynahradit, nikdy jsem nepochopila lidi co hrají PC hry, pubertáky ještě jo ale dospělej chlap to nechápu…Spousta chlapů přes týden fakt maká, ale je potřeba o tom víkendu vypustit a věnovat se vám…
Já být Tebou tak mu v klidu řeknu že týden chápeš, že je ti líto že je s váma málo, ale že víš že to dělá pro vás…ale o víkendu že chceš aby se věnoval vám a byl správnej otec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
4.6.12 07:14

Určitě nejsi ta špatná… a nejspíš ani chlap ne :lol:
Jde o to, že chlapi jsou většinou dost křehká a citlivá stvoření a nesnášejí nátlak :mrgreen:

Tak to zkus na něj mírně, a nenápadným manipulováním zařiď, aby aspoň o tom víkendu se vám víc věnoval a pomáhal ;)
Ono dost záleží na výrazu a na tónu. Když v sobě něco dusíš a pak to vychrlíš, tak ho akorát namíchneš :roll:

Držím pěsit a kliiid, on ten bordel doma nikam neuteče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
4.6.12 07:18

To už je taková ponorka. Chyba je určitě v něm, ale tebe by taky neškodilo něco zm,ěnit. Píšeš, že nikoho nemáš,proč?
Zkus si najít někaou kámošku s dětma třeba přes net. Pak jseš taky určitě nevrlá, protože ti to leze na mozek. Což chápu. Nemít nikoho okolo, být jen sama s dětma, pak večer takhle manžel. Já bych se asi chovala stejně a taky bysme se hádali
Zkus to změnit ty, dělats d ětma víc výlety, najít si nové lidi
Já mám hodně kamarádek co se známe z internetu, většinou přes koníka. Taky třeba chodíme do mateřského centra a od tamtud už taky mám pár kamarádek…je to fakt potřeba!
Pak kdybys byla víc v pohodě ty, třeba se změní i on. I když to asi ne, to si budete muset pořádně promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.12 07:23

Holky,dekuju.Ja jsem mu rikala casto a v klidu,ze mi vadi,ze o vikendu sedi u PC a nevenuje se nam.Tak jeden vikend senam plne venoval a pak zas zpet tak jak to bylo.My jsme se sem prestehovali pred rokem a nikoho tu prave neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
4.6.12 07:26
@scai píše:
To už je taková ponorka. Chyba je určitě v něm, ale tebe by taky neškodilo něco zm,ěnit. Píšeš, že nikoho nemáš,proč?
Zkus si najít někaou kámošku s dětma třeba přes net. Pak jseš taky určitě nevrlá, protože ti to leze na mozek. Což chápu. Nemít nikoho okolo, být jen sama s dětma, pak večer takhle manžel. Já bych se asi chovala stejně a taky bysme se hádali
Zkus to změnit ty, dělats d ětma víc výlety, najít si nové lidi
Já mám hodně kamarádek co se známe z internetu, většinou přes koníka. Taky třeba chodíme do mateřského centra a od tamtud už taky mám pár kamarádek…je to fakt potřeba!
Pak kdybys byla víc v pohodě ty, třeba se změní i on. I když to asi ne, to si budete muset pořádně promluvit.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
4.6.12 07:31

@PaulinaSalcer My žijeme v Liberci a pocházím z Moravy. Taky jsem tu nikoho neměla. Za svobodna a bez děti jsem měla kámšoky co byly holky od manželových kámočů… ted co máme dšti, už si nějak s nima ale nerozumím, nevím proč… ale mám právě zase plno jiných kamarádek a je to moc fajn
Bez nich bych byla taky hotová
kde bydlíš? Je to malé město nebo větší? Určitě ale půjde se s někým seznámit. Najdi si tady diskuze z toho města nebo okolí, pak taky na koníkovi třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
4.6.12 07:34

Chápu tě. Já pokud tomu svému něco neřeknu tak mi taky s ničím nepomůže a to už chodíme do práce oba. Ovšem, když mi není dobře, o děti se postará, nakoupí a pomůže se vším co je třeba. Jen prostě neudělá co mi na očích vidí, musím mu to říct. Ten tvůj je bohužel zamrzlý ve svém pohodlí a ty zase ve svém koloběhu bez kamarádek. Tam bych začala. Ne že budeš čekat manžílka doma s večeří. Měj svůj vlastní program. To že máš děti přece neznamená, že nemůžeš ven. Je jaro, spousta mamin bude na hřištích nebo v kavárnách. To je prima šance na seznámení. Můžeš si najít třeba cvičení nebo angličtinu (jsou místa kde ti u toho děti pohlídají. Prostě neseď doma a nečekej na pána tvorstva. Je taky spousta různých akcí pro rodiče s dětmi. Obzvláště teď kolem začátku června je spousta dětských dnů, různých procházek lesem spojených s úkoly pro děti (i ty předškolní). Prostě bych si začala budovat sebevědomí užívala si dětí a volna a třeba pak i jemu dojde že o něco přichází. Pokud ne, alespoň na to nebudeš sama. Najdeš si kamarády a bude líp. To by teda zabralo na mě. Univerzální rada na to není. Je to blb.

• Citovat
  • Upravit
2711
4.6.12 07:34

Já to taky po přestěhování do jinýho města měla, pořád jsem visela na chlapovi, když dojížděl busem, tak jsem už stála na zastávce a čekala na něj, fakt jsem mu doslova lezla za zadkem a on byl naštvanej, že nemůže ani za kamarádama do hospody-depky z toho jsme měli oba. Pak jsem vyrazila do mateřského centra a do měsíce jsem měla několik známých s kterýma jsme brázdily město, do roka jsem měla super kámošku bez který už nejedu ani na dovolenou :mrgreen: a kolikrát mi chlap musí říct, jestli budu mít čas i na něj ;) takže radím šup do MC a najdi si kámošky s dětma-ty ti vyplní čas přes týden a o víkendu chlapa přemluv na výlet-udělejte si z toho zvyk prostě třeba neděle je rodinná s výletem a sobotu mu řekni, že si může nechat PC a oddychovou věřím, že to zabere :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 07:41

@PaulinaSalcer
Ahoj, naprosto tě chápu, u nás je to to samé!!!! Pořád jen filmy a hry na PC a na dceru nemá ani čas, ale jsem špatná já! :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.12 07:44

Ahoj, jako by jsi psala o nás…akorát u nás jsou ty hádky už drsné, nejspíš tím, že to trvá dlouho…dítě máme jedno, za to teď se v noci budí cca po hodině…a já už prostě nemůžu…jsem utahaná, hysterická, navíc mně být doma docela ubíjí :-(

• Citovat
  • Upravit
8927
4.6.12 07:54

Ahoj, taky občas takhle šílím, zjistila jsem, že je to z vyčerpání a nevyspání (mám dvě malé děti). Chlap místo aby se zapojil, když ječím, tak se naopak stáhne do sebe a má tendence mizet… sice ne k pc, ale třeba přijde později, nebo si zaleze a hraje na kytaru. To je normální, chlapi nesnášej tlak, jak tu někdo už psal. Chyba není jen v tobě, je to v obou, on má víc naslouchat a pomáhat a ty se snaž na něj neječet…je to těžké, samotné mi to moc nejde. Zlomí se to vždy, když mám něco jiného, sraz, sport atd, uklidním se, jsem pak milejší a můžeme normálně komunikovat. Zkus chodit na nějaké cvičení, aby musel být doma a hlídat, aspoň jednou týdně abys šla někam sama. Klidně sama do kina, přijdeš na jiné myšlenky, odreaguješ se a budeš pak milejší. Přátelé časem přijdou, co mateřské centrum, nemáš poblíž? Zaveďte si nějaký režim… některý den v týdnu ať pravidelně vodí do školky on, jeden večer ty choď pryč, každý večer ať koupe. Nejspíš se v té práci zašívá, protože mu je doma nepříjemně… mě to taky dělal a nechápala jsem, proč se naopak víc nesnaží, místo toho aby mizel… chlapi jsou natvrdlí a asi se na ně musí trošku manipulativně, protože když jim řeknem narovinu co chcem, tak to nechápou :think: . Držím palce a přeji pevné nervy!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.6.12 08:11

@PaulinaSalcer Ahoj, určitě to není tvoje vina, někteří chlapi jsou prostě takoví.
Ten můj sice u PC nesedí, nikdy ho to nezajímalo, ale zase pořád odpočívá. :roll:
Ale beru to, protože vím, že je opravdu z práce nadřený. Ale kdyby vysedával celé dny a noci u PC tak to by mi asi hodně vadilo a vím, že takových případů je fakt hodně :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 08:40

Omlouvám se za anonyma, píši z vlastní zkušenosti, zažila jsem to jako dítě, a vyrůstala v dusnu jaké tady popisuješ (pochopitelně táta neseděl u Pc, ale měl jiné zájmy), tak Ti napíšu, co jsem si z takové rodiny odnesla, a jak to vidím jako dospělá.

Není to tvá vina, je to vina vás obou: Ty jsi to nechala dojít až sem a on se nechal. Teď to ze dne na den těžko změníš. A je jasné, že je raději v práci 12h denně, než by to poslouchal. Je to děsné klišé, ale je to v komunikaci, ale tou komunikací nemyslím, že mu budeš vyčítat, co dělá špatně (to on už nemůže ani slyšet, a proto se Ti vyhejbá).
Chce to si promluvit – vykašlat se na minulost, ale takzvaně od nuly- kousnout se do jazyka, přiznat svou chybu, a říci, co bylo, to bylo, a co teď. Pokusit se nastínit jasná pravidla. Ráda by jsi aby Ti pomohl, jasně říci v čem a kdy, a nečekat až si toho všimne (nevšimne). Plánovat na víkendy akce, aby si odpočinul (chodí do práce a bude to potřebovat),ale aby čas strávil i s vámi. Vyslechnout jeho, ale v klidu, třeba tam přehlížíš nějaký jeho jasný signál, který k Tobě vysílá, ale přes to napětí už to není „slyšet“.

A hlavně nebuď na něm závislá!!! Doby kdy žena čekala na manžela s teplou večeří je dávno pryč. Najdi si kamarádky přes net, zajdi do mateřského centra. Tím, že se odreaguješ i jinde, začneš věci vidět jasněji, a hlavně jinak.

Jak jsem psala, sama jsem to zažila, a děti tohle dusno velmi špatně snášejí. Budou na Tebe vzpomínat jako na štěku, co tátu nenechala dýchat, a věř, že to tak bude. Pamatuji si to, jak máma chodila za tátou… Jak mu něco začala říkat, už jsem se klepala strachy, protože byla jasná hádka…

Přeji Ti ať zvládneš, určitě to nebude jednoduché, ale neděláš to jen pro vás dva, ale i pro děti :hug:

Anonymka M.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí